שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 294 בתים ,  14:48, 23 בינואר 2019
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''עיצוב להרזיה''' (באנגלית: '''Slim by Design''') הוא שמו של ספר עיון ושל גישה להרזיה ולהקניית הרגלי [[תזונה]] טובה באמצעות שינוי הסביבה בה המזון מוגש, לדוגמה שינוי של גודל האריזה, גודל הצלחות, מיקום של ירקות במטבח, הסחות דעת בזמן הארוחה ועוד. את הגישה פיתח פרופ' בריאן וונסינק (Brian Wansink). לפי וונסינק, רוב ההחלטות של בני אדם בנושא תזונה הן החלטות בלתי-מודעות. גם השכלה תזונתית אינה מסייעת במיוחד בהימנעות מאכילת יתר בשל צלחות גדולות מידי או הסחות דעת. הוא מבקר תוכניות תזונה אחרות אשר מניחות כי על ידי הספקת מידע בלבד או חיזוק כוח הרצון של הצרכנים, כאשר משאב זה של כוח רצון הוא משאב מוגבל, שצריך בדרך כלל לעבוד נגד תמריצים להגדלת צריכת המזון שקיימים בגלל עיצוב והשפעות מהסביבה, קל יותר. הגישה אומרת ש ניתן לעודד אנשים לצרוך מזון בצורה בריאה (או לא בריאה), ומצביע על התפקיד של עיצוב של מכירה והגשה של המזון במטבח, במסעדות, בחדרי אוכל בבתי ספר, ובסופרמרקטים  בשינוי הדרך בה אנשים צורכים מזון.  
+
'''אכילה בהיסח הדעת''' (במקור -'''Slim by Design''') הוא שמו של ספר עיון על [[תזונה]] עיצוב ופסיכולוגיה מאת פרופ' בריאן וונסינק (Brian Wansink). לפי וונסינק רוב ההחלטות שלנו על מזון הן החלטות לא מודעות הנובעות מעיצוב, הרגלים וכו', והחלטות לא-מודעות אלה משפיעות על התזונה והבריאות שלנו. הגישה של וונסיק היא שכדי לאפשר [[תזונה בריאה]] יותר יש צורך בשינוי הסביבה בה המזון מוגש -  לדוגמה שינוי עיצוב של סופרמטרקטים, שינוי גודל האריזה, גודל הצלחות, מיקום של ירקות במטבח, הסחות דעת בזמן הארוחה ועוד.  
   −
הספר יצא לאור באנגלית בשנת 2014 ותורגם לעברית בשם "'''אכילה בהיסח הדעת'''".  
+
וונסינק מבקר תוכניות תזונה אחרות אשר מניחות כי על ידי הספקת מידע בלבד או חיזוק כוח הרצון של הצרכנים. לדוגמה גם השכלה תזונתית אינה מסייעת במיוחד בהימנעות מאכילת יתר בשל צלחות גדולות מידי או הסחות דעת. "כוח רצון" הוא משאב מוגבל, שצריך בדרך כלל לעבוד נגד תמריצים להגדלת צריכת המזון או צריכת מזון מזיק שקיימים בגלל עיצוב והשפעות מהסביבה. הגישה אומרת שניתן לעודד אנשים לצרוך מזון בצורה בריאה (או לא בריאה), ומצביע על התפקיד של עיצוב של מכירה והגשה של המזון במטבח, במסעדות, בחדרי אוכל בבתי ספר, ובסופרמרקטים  בשינוי הדרך בה אנשים צורכים מזון.
 +
 
 +
הספר יצא לאור באנגלית בשנת 2014 בשם "עיצוב להרזיה" ותורגם לעברית בשם "'''אכילה בהיסח הדעת'''".  
    
וונסינק מתאר מספר רב של ניסויים שבהם מודגמת ההשפעה של סביבת האוכל על צריכת המזון:
 
וונסינק מתאר מספר רב של ניסויים שבהם מודגמת ההשפעה של סביבת האוכל על צריכת המזון:
שורה 35: שורה 37:  
* [[מיתון תנועה]] - דרך להקטנת תאונות דרכים על ידי עיצוב הרחוב
 
* [[מיתון תנועה]] - דרך להקטנת תאונות דרכים על ידי עיצוב הרחוב
 
* [[הקטנת פשיעה על ידי עיצוב עירוני]]
 
* [[הקטנת פשיעה על ידי עיצוב עירוני]]
 +
* [[התמכרות]]
 
* [[האמת על באמת]]
 
* [[האמת על באמת]]
  

תפריט ניווט