שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,354 בתים ,  11:30, 4 בינואר 2019
יצירת דף עם התוכן "'''אגו של רופאים''' פירושו המצב בו רופא כועס והופך מנותק רגשית מפציינט באופן קיצוני כשפציי..."
'''אגו של רופאים''' פירושו המצב בו רופא כועס והופך מנותק רגשית מפציינט באופן קיצוני כשפציינט מנמק מדוע לדעתו הוא (הרופא) מציע לו טיפול לא יעיל או אף לא נכון (למשל מתוך [[רפואה מתגוננת]]) או כאשר הרופא קובע כי "אין טיפול" לבעיית הפציינט במקום להגדיד ש"אינו מכיר נכון להיום" טיפול לבעיית הפציינט בעוד שייתכן שהרופא קובע זאת מחוסר בידע רפואי עדכני (התעדכנות מועטה אם בכלל בספרות רפואית עדכנית מתוך [[עצלנות]] או זלזול במקצוע שהוא עצמו למד) ועוד.

אגו של רופאים נפוץ לעתים בגלל תחושת ה[[אליטיזם של רופאים]] בעולם המערבי, [[לוביזם]] פוליטי ישיר ועקיף של רופאים בקרב ההנהגה המדינית הנותן כוח פוליטי וביצועי רב לרופאים ואף [[צמצום הרחבת מספר העוסקים ברפואה במכוון]] מתוך אינטרס כלכלי של רופאים לצד התלות הרגשית הרבה בהם ויכולתם (ההולכת ופחותת) להכתיב את הסדר הכלכלי בהקשר מקצועם בקרב ההנהגה המדינית.

אגו של רופאים מוקצן מ[[הומור של רופאים]] (או לחלופין, סרקזם של רופאים) אשר בזילות המקצוע מניחים כי יחסי המרות (דיסטנס) בין הרופא למטופל לא תקף כל עוד לועגים על מצבו.

אגו של רופא מסכן את הרופא עצמו בתביעה על [[רשלנות רפואית]] (אם הוכח נזק מטיפול שניתן בפועל, בסיכום רפואי או חוות דעת מדיקו לגאלית) או על [[טראומה נפשית]] לפציינט אם אוששה בחוות דעת מדיקו לגאלית על נזק כזה.

==ראו גם==
* [[רפואה מונעת]]
* [[זיהום מזון]], [[מחזק טעם]], [[מגביר תיאבון]], [[צבע מאכל]], [[חומר משמר]]
* [[השמנה]], [[הגורמים להשמנה]], [[כלכלת השמנה]], [[סוכרת]]
* [[דחק]], [[שחיקה]]
6,923

עריכות

תפריט ניווט