שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''היווצרות הבודהיזם''' פירושו האירועים העיקריים אשר על פי המחקר ההיסטורי ועל פי המחקר ההשוואתי מתחום מדעי הדתות הביאו להיווצרותה והתגבשות עקרונותיה ומאפייניה הבסיסיים של התנועה החברתית-דתית בהודו של העת העתיקה ואחת מן הדתות המשפיעות כיום הנקראת באופן נפוץ "[[בודהיזם]]".  
+
'''היווצרות הבודהיזם''' פירושו האירועים העיקריים אשר על פי המחקר ההיסטורי ועל פי המחקר ההשוואתי מתחום מדעי הדתות הביאו להיווצרותה והתגבשות עקרונותיה ומאפייניה הבסיסיים של התנועה החברתית-דתית בהודו של העת העתיקה ואחת מן הדתות המשפיעות כיום הנקראת באופן נפוץ '''"[[בודהיזם]]"'''.  
   −
הדת נוצרה והתפתחה תחת הנהגתו של סִידְּהַארְתָּה גַאוּטַמָה (סנסקריט: सिद्धार्थ गौतम, תעתיק מדויק: סידּהָארטְהַה גַאוּטַמָה; בפאלי: शिद्धत्थ गोतम, סִידְּהַתַּה גוֹטַמַה) המכונה גם שָׁאקְיַמוּנִי (סנסקריט: शाक्यमुनि, "החכם בן שבט השאקיה") וידוע בעיקר כבּוּדְּהָה (סנסקריט: बुद्ध, "זה שהגיע להארה" או לחלופין "זה שהואר"), אשר חי ולימד בהודו במאה החמישית או השישית לפני הספירה במטרה עיקרית להפחית את הסבל הרב במציאות.
+
הדת נוצרה והתפתחה תחת הנהגתו של ''''סִידְּהַארְתָּה גַאוּטַמָה''' (סנסקריט: सिद्धार्थ गौतम, תעתיק מדויק: סידּהָארטְהַה גַאוּטַמָה; בפאלי: शिद्धत्थ गोतम, סִידְּהַתַּה גוֹטַמַה) המכונה גם '''שָׁאקְיַמוּנִי''' (סנסקריט: शाक्यमुनि, "החכם בן שבט השאקיה") וידוע בעיקר כ'''בּוּדְּהָה''' (סנסקריט: बुद्ध, "זה שהגיע להארה" או לחלופין "זה שהואר"), אשר חי ולימד בהודו במאה החמישית או השישית לפני הספירה במטרה עיקרית להפחית את הסבל הרב במציאות.
   −
גרעין הדת שנוצר עד מות הבודהה המשיך להתפתח עד ל"קרע הגדול" בו פוצלה הדת לשני זרמיה העיקריים כיום אך במובן מסוים הדת מוסיפה להתפתח גם בימינו (ראו בהמשך).הבודהיזם וזרמיו ממשיכה להתקיים כיום כפילוסופיה ותנועות רוחוניות אתאיסטיות, על ידי הרעיונות הרבים שלה הנוגעים למקורות הסבל והדרכים להפחיתם - ללא שהדבר מצריך אמונה באל או יסוד על-טבעי.  
+
גרעין הדת שנוצר עד מות הבודהה המשיך להתפתח עד ל"קרע הגדול" בו פוצלה הדת לשני זרמיה העיקריים כיום אך במובן מסוים הדת מוסיפה להתפתח גם בימינו (ראו בהמשך).הבודהיזם וזרמיו ממשיכה להתקיים כיום כפילוסופיה ותנועות רוחוניות אתאיסטיות, על ידי הרעיונות הרבים שלה הנוגעים למקורות הסבל והדרכים להפחיתם - ללא שהדבר מצריך אמונה באל או יסוד על-טבעי - כלומר [[רוחניות חילונית]].
    
ערך זה מבוסס בעיקר ספרו של דמיאן קיאוון (Damien Keown) בשם "Buddhism: A very short introduction" משנת 2013 בהוצאת Oxford ויתן תמצית מועטה של השחזורים ההיסטוריים הנפוצים להיסטוריה של הבודהיזם והבודהה עצמו.
 
ערך זה מבוסס בעיקר ספרו של דמיאן קיאוון (Damien Keown) בשם "Buddhism: A very short introduction" משנת 2013 בהוצאת Oxford ויתן תמצית מועטה של השחזורים ההיסטוריים הנפוצים להיסטוריה של הבודהיזם והבודהה עצמו.

תפריט ניווט