שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:     
Leszek Sibilski הוביל קמפיין לקדם הכרה באו"ם למען הכרה באו"ם, בסופו של דבר הוא קיבל את התמיכה של טורקמניסטאן ו-56 מדינות נוספו. הלוגו של היום הוכן על ידי Isaac Feld. המסר העיקרי הוא כי אופניים שייכים לכל בני האדם ומשרתים את כולם.  
 
Leszek Sibilski הוביל קמפיין לקדם הכרה באו"ם למען הכרה באו"ם, בסופו של דבר הוא קיבל את התמיכה של טורקמניסטאן ו-56 מדינות נוספו. הלוגו של היום הוכן על ידי Isaac Feld. המסר העיקרי הוא כי אופניים שייכים לכל בני האדם ומשרתים את כולם.  
 +
 +
ל[[תחבורת אופניים]] יש השפעות משמעותיות מבחינת בריאות הרוכבים, בריאות כלל האוכלוסייה, שיפור איכות החיים של הרוכבים וסביבתם, תרומה לחסכון כספי, יתרונות ל[[כלכלה מקומית]]
 +
שיפור [[הגנת הסביבה]] ועוד.
 +
 +
רכיבה באופניים היא היבט חשוב של [[תחבורה פעילה]] היא  מפחיתה נזקים בריאותיים הנגרמים עקב [[אורח חיים יושבני]], שכן היא יכולה לסייע ל[[השמנה|הפחתה במשקל]] ולפעילות הגופנית עצמה יש יתרונות בריאותיים רבים נוספים. רכיבה באופניים, במיוחד עם תשתיות מתאימות יכולה להוריד [[מתח נפשי]] ובכך לשפר את איכות חיי הרוכב וכן את בריאותו. אופניים גם מסייעים להפחית [[השפעות בריאותיות של מכוניות|בעיות בריאותיות נוספות הנגרמות עקב מכוניות]] - של [[זיהום אוויר]] ו[[רעש]]. יישום נכון של [[תשתיות אופניים]] וצעדים נוספים ומשלימים כמו [[איזור מיתון תנועה]], [[תכנון ידידותי להולכי רגל]] ו[[עירוניות מתחדשת]] ומובילים להפחתה בפצועים והרוגים מ[[תאונות דרכים]] - שכן הגורם העיקרי לתאונות הקשות בעיר הן מכוניות וכלי רכב ממונעים אחרים, במיוחד של מכוניות שנוסעות במהירות גבוה מידי בסביבה עירונית.
 +
 +
רכיבה באופניים מסייעת להפחתה בגידול של [[פקקי תנועה]] על ידי הפחתת בעיות של הוספת עוד ועוד מכוניות לכבישים ובעיות של [[פרבור]] - היבטים של [[ביקוש מושרה]]. חלק ניכר מהעובדים יכולים להגיע לעבודה הנמצאת במרחק הליכה או רכיבה - במיוחד כאשר קיים תכנון עירוני של [[עיר קומפקטית]] וכן [[עירוב שימושי קרקע]]. אנשים אחרים עובדים במרחק גדול יותר - חלקם יכולים להעזר ב[[אופניים חשמליים]] וחלקם יכולים [[שילוב אופניים ברכבת|לשלב אופניים או קורקינט יחד עם נסיעה ברכבת]] ואמצעים אחרים של [[תחבורה ציבורית]] כדי לעבור מרחק גדול יותר. שימוש באופניים מפחית את הביקושים ל[[חניה]]. בשנים האחרונות יש פיתוח של [תחבורת אופניים בעיר הררית|[תחבורת אופניים גם בערים הרריות]].
 +
 +
אופניים מקטינים [[השפעות סביבתיות]] שונות כמו [[זיהום אוויר]], [[זיהום מים]], [[זיהום רעש]] ופליטה של [[גזי חממה]]. בנוסף לכך תחבורת מכוניות גוררת [[קיטוע שטחי מחיה]] וגוררת [[פרבור]] - היבטים שגורמים בצורה נכבדת ל[[הכחדת בעלי חיים]].
 +
 +
אופניים מאפשרים חופש תחבורה לשכבות רחבות באוכלוסיה - כולל ילדים, נוער, אנשים מבוגרים, נשים, עניים שלא תמיד יש להם אפשרות לנהוג. [[תכנון מוטה רכב פרטי]] גורם לתלות של אוכלוסיות אלה באנשים אחרים. היבטים אלה מקטינים [[אי שוויון תחבורתי]], ובעיות של [[מלכודת עוני|מלכודות עוני]] ומסייעים ל[[ניידות חברתית]] . אופניים יכולים לעצור ברחוב והם בעלי טווח מוגבל - עובדות אלה גורמות לכך שרוכבי אופניים קונים יותר בחנויות מקומיות ובכך מסייעים לכלכלה העירונית. העובדה שאופניים מסוגלים לבצע עצירה ספונטנית מגדילה את המפגשים המקריים ודבר זה מעודד [[הון חברתי]]. היבט נוסף הוא שרכיבה (כמו גם [[הליכה ברגל]]) היא חלק [[מניעת פשיעה באמצעות תכנון סביבתי]]. היתרונות הבריאותיים, חברתיים וסביבתיים של אופניים גורמים להקטנה של [[השפעות חיצוניות של מכוניות]] וודברים אלה מתרגמים ליתרונות כלכליים.
 +
 +
נוכח היתרונות הרבים האלה, עיריות רבות ואף מדינות מקדמות תחבורת אופניים כחלק מ[[עירוניות מתחדשת]] ו[[תחבורה בת קיימא]]. מגמה בולטת לדבר זה היא [[תחבורת אופניים באירופה]] במיוחד מאז תחילת המאה ה-21.
    
==ראו גם==
 
==ראו גם==

תפריט ניווט