שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 22 בתים ,  23:30, 8 באפריל 2018
מ
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''מריון קינג האברט''' (Marion King Hubbert), (1903-1989) היה פטרו-גאולוג שעבד במעבדות חברת הדלק [[של]] ביוסטון, טקסס. הוא תרם מספר תרומות חשובות לתחום הגאולוגיה והגאופיזיקה, שהבולטת מהן היא '''[[תאוריית השיא של האברט]]''' או '''[[שיא תפוקת הנפט]]''' שיש לה השלכות רבות על הציביליזציה האנושית.  
+
'''מריון קינג האברט''' (באנגלית: '''Marion King Hubbert'''), (1903-1989) היה פטרו-גאולוג שעבד במעבדות חברת הדלק [[של]] ביוסטון, טקסס. הוא תרם מספר תרומות חשובות לתחום הגאולוגיה והגאופיזיקה, שהבולטת מהן היא '''[[תאוריית השיא של האברט]]''' או '''[[שיא תפוקת הנפט]]''' שיש לה השלכות רבות על הציביליזציה האנושית.  
    
==שיא התפוקה בארצות הברית==
 
==שיא התפוקה בארצות הברית==
בשנות ה-50 האברט היה מומחה בעל שם בתחום הנפט, עם נסיון עשיר בגילוי שדות נפט. אך הוא הבין כי משאבים מחצביים הם סופיים, וניסה לבנות מודל שינבא את קצב ההידלדלות שלהם, על סמך נתוני שאיבה וגילוי של מדינות 48 מדינות ארצות הברית (לא כולל הוואי ואלסקה).  
+
בשנות ה-50 האברט היה מומחה בעל שם בתחום הנפט, עם ניסיון עשיר בגילוי שדות נפט. אך הוא הבין כי משאבים מחצביים הם סופיים, וניסה לבנות מודל שינבא את קצב ההידלדלות שלהם, על סמך נתוני שאיבה וגילוי של מדינות 48 מדינות ארצות הברית (לא כולל הוואי ואלסקה).  
   −
בשנת 1956, בכנס אנשי נפט בארצות הברית, נשא האברט נאום פורץ דרך שזיעזע את שומעיו. האברט חזה כי שאיבת הנפט בגבולות ארצות הברית תגיע לשיא בתחילת שנות ה-70, בלי קשר למחיר הנפט בשווקים, או להשקעות בתשתית. ולאחר מכן תחל ירידה בלתי נמנעת בהפקת הנפט. רוב האנשים התנגדו לא רצו להאמין באפשרות כזו, והאברט זכה לקיתונות של ביקורת ולהתעלמות.
+
בשנת 1956, בכנס אנשי נפט בארצות הברית, נשא האברט נאום פורץ דרך שזעזע את שומעיו. האברט חזה כי שאיבת הנפט בגבולות ארצות הברית תגיע לשיא בתחילת שנות ה-70, בלי קשר למחיר הנפט בשווקים, או להשקעות בתשתית. ולאחר מכן תחל ירידה בלתי נמנעת בהפקת הנפט. רוב האנשים התנגדו לא רצו להאמין באפשרות כזו, והאברט זכה לקיתונות של ביקורת ולהתעלמות.
    
אולם, בתחילת שנות ה-70, החלה המודל של האברט להוכיח את עצמו: לא נמצאו כמעט שדות נפט חדשים , והתפוקה של השדות הקיימים ירדה בהתמדה, בהתאם לתחזית של האברט.
 
אולם, בתחילת שנות ה-70, החלה המודל של האברט להוכיח את עצמו: לא נמצאו כמעט שדות נפט חדשים , והתפוקה של השדות הקיימים ירדה בהתמדה, בהתאם לתחזית של האברט.

תפריט ניווט