נוספו 2,364 בתים
, 12:57, 8 בינואר 2018
'''להיות רופא בעידן הבערות מרצון''' הוא ספר עיון של הרופא הישראלי בנימין מוזס שיצא לאור בשנת 2017. הספר מתאר מספר נושאים שבהם פערי מידע, [[דיסאינפורמציה]] ו"[[בערות מרצון]]" - של חוקרים, רופאים או של הציבור הרחב ביחס לטיפולים רפואיים - כמו ביצוע של טיפולים מיותרים, הצמדות לפרקטיקות שנזקן גדול מתועלתן או התנגדות ציבורית לטיפולים מועילים .
בין הדוגמאות המובאות בספר - הקזת דם, על חיסון נגד פוליו, טיפול כירורגי ליתר לחץ דם, האם ממוגרפיה מועילה למניעת מוות עקב [[סרטן השד]], היבטים של [[תעשיית התרופות]] ועוד.
הספר מדגיש את החשיבות של ניסוי רפואי שבו החולים והרופאים אינם יודעים איזה טיפול רפואי ניתן לאיזה רופא, ואת הקלות שבה אנשים נתפסים לטיעונים שגויים.
מוזס טוען כי "לצד הרצון לדעת רובץ תמיד גם הרצון שלא לדעת. לכל גילוי מדעי או רוחני יש, בעיקר בתחילת דרכו, מתנגדים המסרבים להכיר בו. לא רק המגלים הגדולים, כקופרניקוס והתיאוריה בדבר תנועתו של כדור הארץ וכוכבי הלכת סביב השמש או ויליאם הארווי וגילויו של מחזור הדם, זכו לדורות של שוללים וספקנים, אלא גם חוקרים בני זמננו שגילו דברים מהותיים וגורליים על אודות המחלות הנפוצות ביותר. ולא רק הכנסייה או דוקטרינות עתיקות עוצרות את הידע בדרכו אל הפרקטיקה הרפואית, אלא גם אינטרסים כלכליים, פוליטיים ויצרי תחרות קטנוניים."
==ראו גם==
* [[תורת ההונאה]]
* [[הכחשת נזקי העישון]]
* [[תזונה]]
* [[חברות התרופות]]
* [[דיסאינפורמציה]]
* [[תעמולה]]
* [[בורות רציונלית]]
[[קטגוריה:מידע]]
[[קטגוריה:בריאות]]