שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,556 בתים ,  00:15, 9 בפברואר 2016
הוספת הערך כפי שנכתב בלא למחזור, מאמר דעה עם תוספות קלות של מה זה תיקון וכן משמעות העלויות החיצוניות. כמו-כן הוספתי קישורים לעלויות חיצוניות
שורה 1: שורה 1:  +
לקיחת מוצר שבור או תקול והשבתו לחיים. בעבר כמעט כל מוצר שבור או תקול נלקח לתיקון ומוצרים לא היו מוחלפים כל-כך מהר כפי שקורה היום. למעשה תיקון של מוצרים רבים הפך ל"לא כלכלי" שכן במחיר ה"זול" של המוצר המתיישן במהירות נוח יותר לקנות מוצר חדש. גם בעלי המקצוע שבעבר היו עומדים לרשות מי שרצה לתקן מוצרים - כמו מתקני טלוויזיות, שענים או סנלדרים - הם דבר שהולך ונעלם.
 +
 +
במציאות מקיימת יותר, בה היצרן אחראי למוצר למשך כל חייו, שירותי תיקון צפויים להפוך שוב לדבר מקובל. ככל שהלחץ הסביבתי יגבר והמחיר האמיתי של זריקת מוצרים לפח יאמיר ויכנס לתוך התחשיב הכלכלי, יהיו יותר שירותי תיקון זמינים. הדבר צפוי לקרות ברגע שיכניסו לחישוב מחיר המוצרים את [[העלויות החיצוניות]] של ייצורם והשלכתם וכן כאשר המוצרים יהיו מודולריים מספיק להתמודד עם השינויים הטכנולוגיים הצפויים. עד אז, כדאי לנסות להשיג מוצרים שיש אפשרות לתקנם, ולרכוש מיומנות בכך. כאן אולי גם המקום להזכיר את המקום החשוב של תיקון כאמירה ערכית, כמו תיקון הנפש או תיקון מעשים. (עוד בספרם של [[דב חנין]] ו[[אריה ארנון]] [[מקום לתיקון]]).
    
==ראו גם==
 
==ראו גם==
שורה 4: שורה 7:  
* [[אנא הפסיקו למחזר]]
 
* [[אנא הפסיקו למחזר]]
 
* [[קיימות]]
 
* [[קיימות]]
  −
==קישורים חיצוניים==
  −
* [http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Waste/Management/Pages/Waste-Landfill.aspx הטמנת פסולת] המשרד להגנת הסביבה
  −
      
[[קטגוריה:פסולת]]
 
[[קטגוריה:פסולת]]
 
[[קטגוריה:סביבתנות]]
 
[[קטגוריה:סביבתנות]]
 
[[קטגוריה:קיימות]]
 
[[קטגוריה:קיימות]]
19

עריכות

תפריט ניווט