שורה 4:
שורה 4:
==דוגמה תאורטית==
==דוגמה תאורטית==
−
נניח שיוסי, משה וחנה מחליטים להשתמש ב"שקל ירוק". השקל הירוק מוכר על ידי כל מי שמכיר את הרעיון ומסכים להכיר בו. בדומה לכסף רגיל, הכסף המקומי הוא [[מיתוס|מוסכמה חברתית]]. אבל זו מוסכמה שנקבעת על ידי הקהילה שמייצרת אותה. שלא כמו השקל או הדולר, למטבע המקומי יש רדיוס החלפה מסויים, מה שלא מאפשר לתאגידים ולמיליארדים להשפיע על ערכו. על ידי בניה נכונה יש לו יתרונות נוספים.
+
נניח ששלושה אנישם: יוסי, משה וחנה מחליטים להשתמש במטבע חדש - "שקל ירוק". השקל הירוק מוכר על ידי כל מי שמכיר את הרעיון ומסכים להכיר בו. בדומה לכסף רגיל, הכסף המקומי הוא [[מיתוס|מוסכמה חברתית]]. זו מוסכמה שנקבעת על ידי הקהילה שמייצרת אותה. שלא כמו מטבעות שהמדינה מנפיקה כמו השקל או הדולר, למטבע המקומי יש רדיוס החלפה מסויים, מה שלא מאפשר לתאגידים ולבעלי הון להשפיע על ערכו. על ידי בניה נכונה יש לו יתרונות נוספים.
−
המטבע המקומי מאפשר לחברי הקהילה לבצע כמה דברים בבת אחת - לחזק את הקהילה, להחליש את התלות של חברי הקהילה בכלכלה העולמית ולמערכת הכספים שלה שעליהם אין להם שליטה, לשמור את הכסף והמשרות בתוך הקהילה ולהחליש את כוחם הפוליטי והכלכלי של ממשלות, [[תאגידים]] וספקולנטים - ובכך לחזק את הדמוקרטיה ולהקטין את הפערים. המטבע הקהילתי עוזר לבסס [[כלכלה בת קיימא|כלכלה בריאה יותר לסביבה]], לאדם, לחברה ולעתיד שלנו.
+
המטבע המקומי מאפשר לחברי הקהילה לבצע כמה דברים בבת אחת - לחזק את הקהילה, להחליש את התלות של חברי הקהילה בכלכלה העולמית ולמערכת הכספים שלה שעליהם אין להם שליטה, לשמור את הכסף והמשרות בתוך הקהילה ולהחליש את כוחם הפוליטי והכלכלי של ממשלות, [[תאגידים]] וספקולנטים - ובכך לחזק את הדמוקרטיה ולהקטין את הפערים. המטבע הקהילתי עוזר לבסס [[כלכלה בת קיימא]] - כלכלה בריאה יותר לסביבה, לאדם, לחברה ולעתיד שלנו.
==יתרונות וחסרונות של כסף קהילתי==
==יתרונות וחסרונות של כסף קהילתי==