שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 114 בתים ,  10:25, 29 ביולי 2014
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:  
{{מושג בסיסי}}
 
{{מושג בסיסי}}
'''מעבר דמוגרפי''' (''' Demographic transition''') הוא מודל שמנסה להסביר את התהליך של מעבר משיעור גבוה של ילודה ותמותה לשיעור נמוך של ילודה ותמותה, כחלק מההתפתחות הכלכלית של מדינות -  מהיותן מדינות בעלות כלכלה קדם-תעשיתית לכלכלה תעשייתית. לרוב הדבר מוסבר באמצעות "מודל המעבר הדמוגרפי" (DTM) שמתאר את שינויי האכולוסיה על פני זמן.  
+
'''מעבר דמוגרפי''' (''' Demographic transition''') הוא מודל שמנסה להסביר את [[תהליך|התהליך]] של מעבר משיעור גבוה של ילודה ותמותה לשיעור נמוך של ילודה ותמותה, כחלק מ[[צמיחה כלכלית]] של מדינות -  מהיותן מדינות בעלות כלכלה קדם-תעשיתית לכלכלה תעשייתית. לרוב הדבר מוסבר באמצעות "מודל המעבר הדמוגרפי" (DTM) שמתאר את שינויי האכולוסיה על פני זמן. מעבר דמגורפי הוא סוג של [[תהליך ארוך טווח]]. 
   −
מודל זה מבוסס על פרשנות שהחלה בשנת 1929 על ידי הדמוגרף האמריקאי וורן תומפסון (Warren Thompson) על שינויים באוכלוסיות מתועשות במשך 200 השנים האחרונות. רוב המדינות המפותחות נמצאות כבר בשלב 4 של המודל, ורוב המדינות המתפתחות נמצאות בשלב 2 או 3 של המודל, ואין מדינה שנמצאת כיום (2008) עדיין בשלב 1. המודל הסביר בצורה טובה למדי את התפתחות האוכולסין באירופה ובמדינות מפותחות אחרות. המדינות שיוצאות מהכלל הן מדינות עניות, במיוחד בדרום הסהרה ומדינות במזרח התיכון, שהן עניות או משופעות ממדיניות ממשלתית בנושא - במיוחד אפגינסטן, פקיסטן, הרשות הפלסטינית ותימן.  
+
מודל זה מבוסס על פרשנות שהחלה בשנת 1929 על ידי ה[[דמוגרפיה|דמוגרף]] האמריקאי וורן תומפסון (Warren Thompson) על שינויים באוכלוסיות מתועשות במשך 200 השנים האחרונות. רוב המדינות המפותחות נמצאות כבר בשלב 4 של המודל, ורוב המדינות המתפתחות נמצאות בשלב 2 או 3 של המודל, ואין מדינה שנמצאת כיום (2008) עדיין בשלב 1. המודל הסביר בצורה טובה למדי את התפתחות האוכולסין באירופה ובמדינות מפותחות אחרות. המדינות שיוצאות מהכלל הן מדינות עניות, במיוחד בדרום הסהרה ומדינות במזרח התיכון, שהן עניות או משופעות ממדיניות ממשלתית בנושא - במיוחד אפגינסטן, פקיסטן, הרשות הפלסטינית ותימן.  
   −
הפרופסור השוודי לבריאות עולמית, האנס רוסלינג (Hans Rosling), מדגים באמצעות מידע של האו"ם, כיצד אוכלוסיות המדינות העניות עברו מאז שנות ה-60, למשפחות קטנות יותר בעלות תוחלת חיים גבוהה יותר, בצורה שבה קיימת התכנסות מהירה של שני הנתונים לכיוון הנתונים במדינות העשירות. [http://www.ted.com/index.php/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen.html]
+
הפרופסור השוודי לבריאות עולמית, האנס רוסלינג (Hans Rosling), מדגים באמצעות מידע של האו"ם, כיצד אוכלוסיות [[המדינות העניות]] עברו מאז שנות ה-60, למשפחות קטנות יותר בעלות תוחלת חיים גבוהה יותר, בצורה שבה קיימת התכנסות מהירה של שני הנתונים לכיוון הנתונים במדינות העשירות. [http://www.ted.com/index.php/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen.html]
    
==שלבי המעבר==
 
==שלבי המעבר==

תפריט ניווט