שורה 62:
שורה 62:
==תמלוגים על משאבי טבע==
==תמלוגים על משאבי טבע==
−
תשלומי [[תמלוגים]] בישראל הם נמוכים למדי בהשוואה למדינות אחרות. כך לדוגמה עמד אחוז התמלוגים על [[גז טבעי]] ו[[נפט]] עמדו על 12% והיו מהנמוכים בעולם עד [[וועדת שישינסקי]]. התמלוגים על הפקת [[אשלג]] הם 6% ואילו על הפקת מים מינרלים אין משלמים תמלוגים כלל. הערכה היא כי באופן זה המדינה הפסידה הכנסות בסדר גודל של עשרות מילאירדי שקלים לאורך השנים, במיוחד בהקשר של משאבים כמו [[פוספט]] ו[[אשלג]].
+
תשלומי [[תמלוגים]] בישראל הם נמוכים למדי בהשוואה למדינות אחרות. כך לדוגמה עמד אחוז התמלוגים על [[גז טבעי]] ו[[נפט]] עמדו על 12% והיו מהנמוכים בעולם עד [[וועדת ששינסקי]]. התמלוגים על הפקת [[אשלג]] הם 6% ואילו על הפקת מים מינרלים אין משלמים תמלוגים כלל. הערכה היא כי באופן זה המדינה הפסידה הכנסות בסדר גודל של עשרות מילאירדי שקלים לאורך השנים, במיוחד בהקשר של משאבים כמו [[פוספט]] ו[[אשלג]].
−
משאבי הטבע מרכזיים לכלכלה ישראל, כמו [[אשלג]], [[פוספט]] צפויים לאזול בתוך טווח של 20-30 שנה בקצב הייצוא הנוכחי, ומשאב הגז-הטבעי יועד על ידי [[וועדת צמח]] לשמור על עתודות ל-25 שנה בלבד.
+
משאבי הטבע מרכזיים לכלכלה ישראל, כמו [[אשלג]], [[פוספט]] צפויים לאזול בתוך טווח של 20-30 שנה בקצב הייצוא הנוכחי, ומשאב הגז-הטבעי יועד על ידי [[וועדת צמח]] לשמור על עתודות ל-25 שנה בלבד. נוכח האזילה הצפויה של הפוספט המליצה [http://energy.gov.il/AboutTheOffice/SpeakerMessages/Pages/GxmsMniSpokesmansfosfatim.aspx הוועדה הבינמשרדית לבחינת משק הפוספטים בישראל] להגביל את תפוקתו, עם כי הגבלה זו קרובה לתפוקה הנוכחית.
+
+
בשנת 2013 כונסה [[ועדת ששינסקי 2]] לדון בגובה המיסוי הרצוי על משאבי טבע שאינם אנרגיה.
==הערות שוליים==
==הערות שוליים==