שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 493 בתים ,  08:37, 18 בדצמבר 2011
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:  
'''פחמן דו-חמצני''' - CO2 הוא גז המורכב משני אטומי חמצן הקשורים לאטום פחמן אחד.  
 
'''פחמן דו-חמצני''' - CO2 הוא גז המורכב משני אטומי חמצן הקשורים לאטום פחמן אחד.  
 
{{תבנית:התחממות עולמית}}
 
{{תבנית:התחממות עולמית}}
זהו אחד הגאזים שמרכיבים את האטמוספירה של כדור הארץ ויש לו חלק חשוב בתהליכים ביולוגיים, אקולוגיים וגאופיסיים רבים. כחלק מ[[מחזור הפחמן]], הפחמן הדו חמצני זורם מ ואל האטמוספירה ממאגרים נוספים כמו תרכובות פחמן בבעלי חיים וצמחים וכן ממאגרי הפחמן הדו חמצני המומס המצויים באוקיינוסים.  
+
זהו אחד הגאזים שמרכיבים את האטמוספירה של כדור הארץ ויש לו חלק חשוב בתהליכים ביולוגיים, אקולוגיים וגאופיסיים רבים. כחלק מ[[מחזור הפחמן]], הפחמן הדו חמצני זורם מ ואל [[האטמוספירה]] ממאגרים נוספים כמו תרכובות פחמן בבעלי חיים וצמחים וכן ממאגרי הפחמן הדו חמצני המומס המצויים באוקיינוסים.  
   −
הפחמן הדו חמצני הוא [[גז חממה|גז החממה]] המרכזי ב[[כדור הארץ]]. למרות כמותו הקטנה יחסית לגזי חממה אחרים כמו אדי מים, זמן השהייה הארוך שלו באטמופסירה (עשרות שנים) גורם לכך שהוא מהווה חלק חשוב ב[[אפקט החממה]]. התאוריה המקובלת בקרב רוב מדעני העולם העוסקים בתחום האקלים טוענת שפליטות אנושיות של פחמן דו חמצני שנפלטו בתהליכי בערה של [[דלק מחצבי]] כמו גם תהליכים תעשייתים וחקלאיים אחרים מאז המהפכה התעשייתית, גרמו לעליית אחוזי הפחמן הדו חמצני באטמוספירה ובכך גרמו ל[[התחממות עולמית]].  
+
הפחמן הדו חמצני הוא [[גז חממה|גז החממה]] המרכזי ב[[כדור הארץ]]. למרות כמותו הקטנה יחסית לגזי חממה אחרים כמו אדי מים, זמן השהייה הארוך שלו באטמופסירה (עשרות שנים) גורם לכך שהוא מהווה חלק חשוב ב[[אפקט החממה]]. התאוריה המקובלת בקרב רוב מדעני העולם העוסקים בתחום האקלים טוענת שפליטות אנושיות של פחמן דו חמצני שנפלטו בתהליכי בערה של [[דלק מחצבי]] כמו גם תהליכים תעשייתים וחקלאיים אחרים מאז [[המהפכה התעשייתית]], גרמו לעליית אחוזי הפחמן הדו חמצני באטמוספירה ובכך הובילו ל[[התחממות עולמית]].  
 +
 
 +
מתקימיים מאמצים גדולים להפחית את כמות הפחמן הדו חמצני שנפלט על ידי בני האדם - בין היתר על ידי [[התייעלות אנרגטית]] ומעבר ל[[אנרגיה מתחדשת]] או ל[[אנרגיה גרעינית]]. עם זאת, השימוש ב[[דלק מחצבי]] ([[פחם]], [[נפט]] ו[[גז טבעי]]) שפולט פחמן דו חמצני תוך כדי בערה עדיין נפוץ מאוד ומהווה את רוב [[משק האנרגיה העולמי]], כך שפליטות הגז רק גדלות אם השנים, גם אם יש מקומות שהצליחו להקטין את הפליטה המקומית של גזי חממה.
 +
 
 +
==קישורים חיצוניים==
 +
* [http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide פחמן דו-חמצני] בוויקיפדיה האנגלית
 +
* [http://www.sciencemag.org/content/330/6002/356.short פחמן דו חמצני באטמוספירה: ידית שליטה מרכזית המנהלת את טמפרטורת כדור הארץ] Andrew A. Lacis, Gavin A. Schmidt, David Rind and Reto A. Ruedy, ''Science'', 15 October 2010: Vol. 330 no. 6002 pp. 356-359
   −
מתקימיים מאמצים גדולים להפחית את כמות הפחמן הדו חמצני שנפלט על ידי בני האדם - בין היתר על ידי [[התייעלות אנרגטית]] ומעבר ל[[אנרגיה מתחדשת]] או ל[[אנרגיה גרעינית]]. עם זאת, השימוש בדלק מחצבי שפולט פחמן דו חמצני תוך כדי בערה - [[פחם]], [[נפט]] ו[[גז טבעי]] עדיין נפוץ מאוד ומהווה את רוב [[משק האנרגיה העולמי]], כך שפליטות הגז רק גדלות אם השנים, גם אם יש מקומות שהצליחו להקטין את הפליטה המקומית שלו.
      
[[קטגוריה:התחממות עולמית]]
 
[[קטגוריה:התחממות עולמית]]

תפריט ניווט