שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,636 בתים ,  20:50, 16 באוגוסט 2009
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''אקולוגיה חברתית''' (Social ecology) הוא תחום מחקר הבודק את קשרי הגומלין בין מערכות אקולוגיות למערכות חברתיות.  
+
'''אקולוגיה חברתית''' (Social ecology) הוא תחום מחקר הבודק את קשרי הגומלין בין [[מערכת אקולוגית|מערכות אקולוגיות]] ל[[מערכת מורכבת|מערכות חברתיות]].  
   −
זה גם שמה של פילוסופיה רדיקלית שופתחה על ידי [[מוריי בוקצ'ין]]
+
אקולוגיה חברתית הוא גם שמה של פילוסופיה רדיקלית שופתחה על ידי [[מוריי בוקצ'ין]]
    
==אקולוגיה חברתית כפילוסופיה==
 
==אקולוגיה חברתית כפילוסופיה==
הפילוסופיה של אקולוגיה חברתית טוענת כי הבעיות האקולוגיות הנוכחיות צומחות מתוך בעיות חברתיות, במיוחד במערכות חברתיות ופוליטיות [[הררכיה חברתית|הררכיות]]. דבר זה הוביל לקבלה ללא ערעור של פילוסופיית בסיס תחרותית של "גדול-או-שתכחד". לטענת האקולוגיה החברתית לא ניתן להתנגד לכך על ידי פעולות של יחידים כמו [[צריכה אתית]], אלא להתמודד עם כך על ידי מחשבה אתית אחרת ועל ידי פעילות משותפת המבוססת על אידאלים דמוקרטיים רדיקליים. שי הדגשה של [[מערכות מורכבות|מורכבות]] הקשרים בין האנשים לבין עצמם ובינם לבין הטבע, כמו גם החשיבות של ייסוד מבנים חברתיים שמתחשבים בדבר זה.  
+
הפילוסופיה של אקולוגיה חברתית טוענת כי הבעיות האקולוגיות הנוכחיות צומחות מתוך בעיות חברתיות, במיוחד במערכות חברתיות ופוליטיות [[הררכיה חברתית|הררכיות]]. דבר זה הוביל לקבלה ללא ערעור של פילוסופיית בסיס תחרותית של "גדול-או-שתכחד". לטענת האקולוגיה החברתית לא ניתן להתנגד לכך על ידי פעולות של יחידים כמו [[צריכה אתית]], אלא להתמודד עם כך על ידי מחשבה אתית אחרת ועל ידי פעילות משותפת המבוססת על [[דמוקרטיה ישירה|אידאלים דמוקרטיים רדיקליים]]. קיימת הדגשה של [[מערכות מורכבות|מורכבות]] הקשרים בין האנשים לבין עצמם ובינם לבין הטבע, כמו גם החשיבות של הקמת מבנים חברתיים שמתחשבים בדבר זה.  
 +
 
 +
==השקפה על הסיבות לפשיעה==
 +
מאז שנות ה-50, האקולוגיה החברתית שמה דגש על תאוריות של אי-סדר חברתי. מחקרים רבים מצאו כי שיעורי פשיעה גבוהיםפ קשורים לעוני, אי-סדר, מספר גבוה של בניינים נטושים וסימנים נוספים של התדרדרות קהילתית.<ref>Bursik Jr., Robert J. (1988). "[http://www3.interscience.wiley.com/journal/120011187/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0 Social Disorganization and Theories of Crime and Delinquency: Problems and Prospects]". Criminology 26: p. 519–539. doi:10.1111/j.1745-9125.1988.tb00854.x. </ref><ref>Morenoff, Jeffrey, Robert Sampson, Stephen Raudenbush (2001). "[http://www3.interscience.wiley.com/journal/118969691/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0 Neighborhood Inequality, Collective Efficacy and the Spatial Dynamics of Urban Violence]". Criminology 39: p. 517–60. doi:10.1111/j.1745-9125.2001.tb00932.x.</ref> כאשר אנשים עובדים ואנשים מהמעמד הבינוני עוזבים שכונות שנמצאות במצב התדרדרות, נשארות בהן אוכלוסיות שמצויות במצוקה. [http://en.wikipedia.org/wiki/William_Julius_Wilson William Julius Wilson] הציע רעיון של "אפקט ריכוז העוני" שגורם לשכונות להיות מבודדות מחברת הזרם המרכזי, ולסבול מאלימות.
 +
 
 +
==הערות שוליים==
 +
{{הערות שוליים}}
    
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

תפריט ניווט