* GIANFRANCO GIULIONI – University “G. D’Annunzio”, Pescara, Italy
* GIANFRANCO GIULIONI – University “G. D’Annunzio”, Pescara, Italy
* ANTONIO PALESTRINI – University of Teramo, Italy
* ANTONIO PALESTRINI – University of Teramo, Italy
+
+
מחברי הספר מותחים ביקורת על גישת [[הסוכן המייצג]] ששלטת במאקרו כלכלה הנאו קלאסית שלפי הסוכנים הכלכליים (פירמות ובני אדם) יוצרים אינטראקציה רק באמצעות סיגנלים אנונימייים כמו ווקטור המחירים של השוק. הם תוקפים את המאקרו כלכלה הנאו קלאסית וטוענים שיש לה בעיות רצינות לתת הסבר משכנע לתופעות מרכזיות כמו מהו מקור הכסף, הסיבות לאבטלה או תפקידם של הבנקים. וכי היא הולכת שוב ושוב לבצע כיול מחודש של הפרמטרים במודל כדי שאלו יתאימו לעדויות האמפיריות.
+
+
הם טוענים כי אם הניתוח הכלכלי שולל מראש אינטראקציות בין הסוכנים ותופעות לא לינאריות לא יהיה הבדל משמעותי בין המיקרו כלכלה למאקרו כלכלה. וכי התאוריה של כרוז וולראסי (כרוז שמכריז על מחירים ואיכויות של כל הסחורות לכלל הסוכנים בשוק) היא שגויה.
+
+
המחברים טועים כי אינטראקציות ישירות ועקיפות בין סוכנים הטרוגניים ברמת המיקרו הן תנאי מספיק להופעתן של תופעות מאקרו כלכליות. יותר מכך, האינטראקציות של התנהגות מיקרו כלכלית שמבוססת על חוקי אצבע של אנשים רבים הפועלים באופן מבוזר יכולה להתפתח וליצור תופעות ראציונליות מצרפית. הרעיון המרכזי בספר הוא כי לא ניתן להסיק את התופעות המצרפיות (כמו [[תוצר לאומי גולמי]] [[מדד המחירים לצרכן]] וכו') מתוך ההתנהגות של צרכן מייצג בשוק שבו יש שיווי משקל כללי שמקבל מידע ותאום על ידי כרוז וולראסי.
+
+
לטענת המחברים התופעות המצרפיות מופיעות בצורה ספונטנית - [[הגחה|מגיחות]] - מהאינטראקציות של פרטים שמנסים לתאם את הפעולות שלהם בשוק. במילים אחרות, ה"חוקים" המצרפיים מגיחים ולא בגלל חוקים ברמת המיקרו. בתורה, דינמיקה מאקרו כלכלית משפיעה על ההתנהגות המיקרו כלכלית, באמצעות תהליכים סיבתיים שבו מבנים כלכליים וחברתיים משפיעים על ההזדמניות וההעדפות שמאפיינים את היחדיות המיקרו כלכליות.
+
+
הם טוענים כי כאשר כלכלנים דיברו על יד נעלמה הם צדקו - היא באמת היתה מחוץ לתחום הראיה משום שלא חיפשו אותה במקומות הנכונים.