שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 622 בתים ,  05:56, 30 במאי 2023
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''פעילות גופנית''' (באנגלית: '''Physical exercise''') היא כל פעילות של הגוף שמשפרת או משמרת את רמת הכושר הגופני, ואת רמת הבריאות הכוללת של הגוף. פעילות כזו מבוצעת ממגוון סיבות כגון [[תחבורה פעילה]], חיזוק מערכת הלב-ריאות, חיזוק השרירים, [[השמנה|הרזייה]], וכן לשם [[לחץ נפשי|התרגעות]] והנאה.
+
'''פעילות גופנית''' (באנגלית: '''Physical exercise''') היא כל פעילות של הגוף שמשפרת או משמרת את רמת הכושר הגופני, ואת רמת הבריאות הכוללת. פעילות כזו מבוצעת ממגווןמי סיבות כגון חיזוק מערכת הלב-ריאות, חיזוק השרירים, [[השמנה|הרזייה]], עידוד [[תחבורה פעילה]], שיפור מימדים נפשיים (כמו התמדה, ריכוז) וכן לשם [[לחץ נפשי|התרגעות]] והנאה.
   −
אימון גופני תדיר וקבוע, יכול לחזק את המערכת החיסוני ולמנוע מחלות כרוניות רבות המכונות "מחלות שפע" כגון [[מחלות לב]], מחלות כלי-דם (כמו שבץ), [[סוכרת מסוג 2]], [[סרטן המעי הגס]], [[סרטן השד]] ו[[השמנת יתר]]. הפעילות הגופנית מסייעת גם לשיפור הבריאות הנפשית שכן היא מסייעת למנוע [[לחץ נפשי]] ו[[דיכאון]], לשמור על דימוי עצמי גבוה, ולשפר את המשיכה המינית ודימוי הגוף שיש לאדם, שמקושרות לדימוי עצמי טוב. פעילות גופנית יכולה לסייע להקטין השפעות מזיקות של [[השמנת יתר]] שמתרחשת בילדות ובגיל מבוגר, כך שגם אדם בעל משקל גבוה יכול להנות מהשפעות מטיבות של פעילות גופנית. בנוסף פעילות גופנית יכולה לסייע ב[[גמילה מעישון]].
+
[[השפעות בריאותיות של פעילות גופנית|לפעילות גופנית השפעות חיוביות רבות על הבריאות]]. אימון גופני תדיר וקבוע יכול להפחית את הסיכוי ללקות במחלות כרוניות רבות, המכונות "מחלות שפע", כגון [[מחלות לב]], מחלות כלי-דם (כמו שבץ), [[סוכרת מסוג 2]], סוגי [[סרטן]] נפוצים (כמו [[סרטן המעי הגס]], [[סרטן השד]]), [[השמנת יתר]] ועוד. פעילות גופנית מחזקת את המערכת החיסונית וכך מפחיתה סיכון ללקות במחלות זיהומיות ומשפרת את הסיכוי להחלים מהם. פעילות גופנית נכונה יכולה לסייע גם לשיפור הבריאות הנפשית שכן היא מסייעת למנוע [[לחץ נפשי]] ו[[דיכאון]], לשמור על דימוי עצמי גבוה, ולשפר את המשיכה המינית ודימוי הגוף שיש לאדם, שמקושרות לדימוי עצמי טוב. פעילות גופנית יכולה לסייע להקטין השפעות מזיקות של [[השמנת יתר]] שמתרחשת בילדות ובגיל מבוגר, כך שגם אדם בעל משקל גבוה יכול להנות מהשפעות מטיבות של פעילות גופנית (עם זאת כדי לשמור על משקל תקין יש בדרך כלל לשמור על תזונה בריאה). בנוסף פעילות גופנית יכולה לסייע ב[[גמילה מעישון]].
   −
למרות יתרונות אלה עקב [[אורח חיים יושבני]] והרגלים כגון [[צפייה בטלוויזיה]], [[שעות עבודה ארוכות]] בישיבה והתניידות ב[[מכונית]], רוב האנשים בחברה המערבית אינם פעילים מספיק ודבר זה תורם בצורה מהותית להגברת [[נטל תחלואה|נטל התחלואה]], סבל בר-מניעה, ומוות מוקדם. מחסור בפעילות גופנית מוערך על ידי ארגון הבריאות העולמי כ[[גורם סיכון בריאותי]] מרכזי שתורם לכ-6% מהתמותה בכלל העולם. הערכה לגבי מדינות עשירות כמו ארצות הברית עומדת על כ-10% מכלל מקרי המוות.
+
למרות יתרונות אלה עקב [[אורח חיים יושבני]] והרגלים כגון [[צפייה בטלוויזיה]], [[שעות עבודה ארוכות]] בישיבה והתניידות ב[[מכונית]], רוב האנשים בחברה המערבית אינם פעילים מספיק ודבר זה תורם בצורה מהותית להגברת [[נטל תחלואה|נטל התחלואה]], [[נכות]], סבל בר-מניעה, וקיצור [[תוחלת חייםפפ. מחסור בפעילות גופנית מוערך על ידי ארגון הבריאות העולמי כ[[גורם סיכון בריאותי]] מרכזי שתורם לכ-6% מהתמותה בכלל העולם. הערכה לגבי מדינות עשירות כמו ארצות הברית עומדת על כ-10% מכלל מקרי המוות.
    
נוכח [[השפעות בריאותיות של פעילות גופנית|היתרונות הרבים של פעילות גופנית לבריאות הגופנית והנפשית]], ארגוני בריאות בכל העולם ממליצים עליה לאנשים בכל הגילאים, לגברים ונשים כאחד, בכל רקע אתני כולל לאנשים בעלי נכויות ומגבלות. מעט פעילות גופנית עדיפה על אפס פעילות גופנית. עיקר התועלת הבריאותית מפעילות גופנית נגרמת מקיום של 150 דקות פעילות גופנית בעצימות מתונה עד גבוהה (כמו הליכה מהירה) בשבוע.
 
נוכח [[השפעות בריאותיות של פעילות גופנית|היתרונות הרבים של פעילות גופנית לבריאות הגופנית והנפשית]], ארגוני בריאות בכל העולם ממליצים עליה לאנשים בכל הגילאים, לגברים ונשים כאחד, בכל רקע אתני כולל לאנשים בעלי נכויות ומגבלות. מעט פעילות גופנית עדיפה על אפס פעילות גופנית. עיקר התועלת הבריאותית מפעילות גופנית נגרמת מקיום של 150 דקות פעילות גופנית בעצימות מתונה עד גבוהה (כמו הליכה מהירה) בשבוע.

תפריט ניווט