שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 9: שורה 9:  
* [[טיפול בהתמכרות למדיה חברתית]]
 
* [[טיפול בהתמכרות למדיה חברתית]]
 
* [[התמכרות למדיה חברתית : הערות לסדרה]]
 
* [[התמכרות למדיה חברתית : הערות לסדרה]]
 +
 +
==השלכות==
 +
לאדם המכור קשה להתחיל את היום ולסיימו ללא שימוש במדיה חברתית אחת לפחות והוא אף נכנס אליה גם במהלך היום בהפסקות או בשעות פנאי; אדם זה מתפתה לחזור על פעולות מסוימות כמו לראות תמונות של אנשים שמושכים אותו או לנסות לדבר עימם ולשלוח להם בקשות חברות וכן לצפות בסרטוני שטות או להיכנס לויכוחי סרק בקבוצות שונות.
 +
ההתנהגות כפייתית וקשה למכור להפסיקה.
 +
 +
ההתמכרות מביאה, במקרים רבים, נטייה קיצונית לתקשורת טקסטואלית, לשיפוט שטחי של אנשים על פי "פרופילים" שאולי כלל אינם משקפים את נפשם (או עומק נפשם, יש לומר), לתרבות מיידיות מדומה והרסנית ולניצול לרעה של יכולות טכנולוגיות.
 +
 +
==טיפול==
 +
ניתן לטפל בהתמכרות אצל מטפל נפשי בעל ידע וניסיון בהתמודדות עם הבעיה ובפרט מומחה לטיפול בהתמכרות למדיה החברתית הספציפית שיכווין את האדם להפסקת שימוש הדרגתית (לצד הימנעות מ"חלופות") באפליקציה.
 +
 +
קבוצות תמיכה היא שיטה פסיכולוגית סבירה המסייעת לכל הפחות להתמודד עם הבעיה.
 +
 +
לעתים ניתן להיעזר בעזרים טכנולוגיים שונים למתן התמכרות כזו; למשל, אם ההתמכרות היא לאתר מסוים אז לפעמים בסמוך למחיקת החשבון באתר ניתן להשתמש בסקריפט חסימת אתר ווב בכדי לחסום את האתר; כמו כן, ישנן גם אפליקציות לחסימת אפליקציות אחרות הפועלות באופן דומה במסארטפונים.
 +
עם זאת, טכנולוגיה לבדה בדרך כלל איננה מספיקה ונדרשת "מרות" ממאמן אישי שיהיה שם לפקח על האדם ולחזק אצלו כל רוח הימנעות משימוש במדיה חברתית; תחילה ירידה הדרגתית ולבסוף אי שימוש מוחלט.
 +
 +
==הערות כלליות==
 +
* יש הסכמה רחבה שהמכור למעשה מנוצל מנוצל עסקית מצד החברה שמפעילה "שירות" מדיה כזה (היא מוכרת את המידע שלו ומפרסמת לו בעבור כסף מן המפרסמים)
    
==ראו גם==
 
==ראו גם==
6,923

עריכות

תפריט ניווט