שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,875 בתים ,  19:24, 9 במרץ 2022
שורה 16: שורה 16:     
=== הסיבות להתפרצות מגפת הקורונה ===
 
=== הסיבות להתפרצות מגפת הקורונה ===
 +
אין כרגע קונצנזוס מדעי בנושא אך הגרסה הרווחת היא ששינויי אקלים וסחר בבעלי חיים גרמו להתפרצות המגפה, מוביליות גבוהה ריכוז בני האדם בערים גדולות תרמו להפצתה. עוד בינואר 2021 התפרסם מחקר שהובל על ידי רוברט בייר{{הערה| רוברט בייר, אנדרה מאניקה, קמילו מורה [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7837611/ שינוי בתפוצת מיני העטלפים מראה על תפקיד אפשרי של שינויי האקלים בהתפרצות מגפת הקורונה] ינואר 2021}}. צוות המדענים בדק האם יש קשר בין שינויי האקלים להתפרצות המגפה. המחקר צוטט מאז בלפחות 22 מחקרים אחרים{{הערה|מכון הבריאות הלאומי של ארצות הברית [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7837611/citedby/ צוטט על ידי]}} מה שמראה על מהימנות מסוימת.
 +
 +
החוקרים מציינים שיותר מ 60% מהמחלות המדבקות שהתפרצו במהלך ההיסטוריה היו ממקורות זואונוטיות. עטלפים נושאים את הכמות הגדולה ביותר של נגיפים שיכולים לעבור לבני אדם מתוך כל היונקים. אלה כוללים 3,000 סוגים של נגיפים ממשפחת הקורונה. בשנים האחרונות 3 נגיפים ממשפחה זו קפצו לבני אדם וגרמו לתמותה, כולל הנגיף שגרם למגפה הנוכחית.
 +
 +
החוקרים בדקו כיצד השפיעו שינויי האקלים על מיני העטלפים. מסתבר שבמקומות מסוימים הם הפחיתו את כמות המינים ובמקומות מסוימים הגדילו אותם. המקומות בהם נהיו יותר מינים כוללים קודם כל את האזור בו חיים הפנגולינים אשר חשודים בהעברת הנגיף מהעטלפים לבני האדם. לפי הנתונים במחקר כ 4 סוגי עטלפים הגיעו לאזור זה מה שמתאים ל כ 100 סוגים חדשים של נגיפי קורונה. ככל שיותר סוגים כאלה מגיעים למקום אחד יש יותר סיכוי שאחד מהם יקפוץ למין אחר. החוקרים גם מציינים שלפני 20 שנה מאותו המקום כבר יצא נגיף אחר ממשפחת הקורונה - Sars-Cov-1 אשר גם גרם למגפה. המסקנה היא ששינויי האקלים הגבירו משמעוית את הסיגכוי להתפרצות המגפה. אזורים אחרים בהם גם קיים ריכוז של מינים חדשים עם כי קטן יותר כוללים חלקים מהיערות בברזיל.
 +
 
== השלכות המגפה ==
 
== השלכות המגפה ==
 
== מאבק במגפה ==
 
== מאבק במגפה ==
 
== הערות שוליים ==
 
== הערות שוליים ==
4,291

עריכות

תפריט ניווט