שינויים

אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''תאוריית הבחירה הראציונלית''' (Rational choice theory), הידוע גם כ'''תאוריית הפעולה הראציונלית''' היא פרדיגמה בכלכלה הנאו קלאסית המשמשת כמסגרת מחשבה לבניית מודלים פורמליים של התנהגות כלכלית,וחברתית וכבסיס למיקרו כלכלה הנאו קאלסית והיא מרכזית גם לתורת המשחקים ולתאוריה המודרנית של מדעי המדינה. היא משמשת מדענים גם בתחומים אחרים כמו סוציולוגיה.  
+
'''תאוריית הבחירה הראציונלית''' (Rational choice theory), הידוע גם כ'''תאוריית הפעולה הראציונלית''' היא פרדיגמה ב[[כלכלה נאו קלאסית|כלכלה הנאו קלאסית]] המשמשת כמסגרת מחשבה לבניית מודלים פורמליים של התנהגות כלכלית וחברתית וכבסיס ל[[מיקרו כלכלה]] הנאו קלאסית והיא מרכזית גם ל[[תורת המשחקים]] ולתאוריה המודרנית של מדעי המדינה. היא משמשת מדענים גם בתחומים אחרים כמו סוציולוגיה.  
   −
ה"ראציולניות" שמותארת על ידי הבחירה הראציונלית שונה מהמשמעות שיש לה בחיי היום יום, ומהרציונליות שלרוב מתוארת בפילוסופה. יש מספר מודלים של בחירה ראציונליות אבל כולם מניחים שהפרטים בוחרים בפעולה הטובה ביותר על פי פונצקיית העדפה יציבה ונתונה ועל פי מגבלות שעומדות בפניהם. לרוב המודלים יש הנחות נוספות.  
+
ה"ראציולניות" שמותארת על ידי הבחירה הראציונלית שונה מהמשמעות שיש לה בחיי היום יום, ומהרציונליות שלרוב מתוארת בפילוסופיה. יש מספר מודלים של בחירה ראציונליות אבל כולם מניחים שהפרטים בוחרים בפעולה הטובה ביותר על פי פונקציית העדפה יציבה ונתונה ועל פי מגבלות שעומדות בפניהם. ברוב המודלים יש הנחות נוספות.  
   −
התומכים של מודלים של בחירה ראציונלית לא טוענים כי ההנחות של המודל הם תאור מלא של המציאות, אלא שמודלים טובים יכולים עסייע בהבנה ולספק עזרה במידול פורמלי וניתן להפרכה של היפותזות. וכי היפותזות טובות הן אלו ששורדות את המבחן האמפירי.  
+
התומכים של מודלים של בחירה ראציונלית לא טוענים כי ההנחות של המודל הם תאור מלא של המציאות, אלא שמודלים טובים יכולים לסייע בהבנה ולספק עזרה במידול פורמלי וניתן להפרכה של היפותזות. וכי היפותזות טובות הן אלו ששורדות את המבחן האמפירי. המתנגדים של המודלים טוענים כי המודל פגום, נשען על הנחות לא נכונות וכי למרות  שהוא חוזה באופן גרוע את התנהגותם של אנשים, ממשיכים לדבוק בו.  
    
==תאור==
 
==תאור==