המעבדה הוירטואלית לקיימות

הרעיון אודות המעבדה הווירטואלית לקיימות התחשל באופן טבעי מתוך פעילות אתר "בידיים", והגיע לכדי מימוש בחודשים האחרונים של שנת 2011 ואל תוך תחילת 2012.

תפיסת עולם ומטרות

המעבדה הווירטואלית לקיימות מכירה בחשיבותו של מחקר שיטתי, אך שוקדת על הוצאתו מהמעבדה האקדמית והנגשתו אל הקהל הרחב, לפחות בתחומים שלהם עשוייה להיות השפעה ישירה על כל אדם, אם יבחר בכך. כמערך יישומי עבור אותו גוף מחקר, המעבדה מעודדת עשייה עצמית ויצירת כושר עמידות קהילתי מלמטה למעלה.

מטרות המעבדה

  • קידום תרבות "עשה זאת בעצמך" בישראל, תוך כדי התמקדות בעשייה מקיימת.
  • תמיכה בפרטים וקהילות בהגברת כושר העמידות (resilience) והיכולת להתמודד עם המשבר הכלכלי-סביבתי-חברתי שאנו מאמינים שמתקרב אלינו.
  • יצירת מערך כלכלי המקדם את המחקר של חוקרי המעבדה

תמות מרכזיות

דפוסי עבודה

חוקרי המעבדה לא הופכים להיות חוקרים, מדובר באינדיבידואלים שכבר עסקו במלאכה החשובה הזו עוד לפני, באופן עצמאי. נכון להיום המחקר, התיעוד והשיתוף של הידע מתבצע בעיקר על במת הפרסום העיקרית של המעבדה, שהיא אתר "בידיים".

כיצד מצטרפים למעבדה?

נכון להיום, ההצטרפות למעבדה נבחנת מול כל חוקר לגופו. אין קריטריונים מוגדרים וברורים להצטרפות למעבדה, אך כאשר אדם מביא את נכונותו, ההצטרפות מותנת בעיקר בהוכחה לתרומה קיימות ומתמשכת בתחום הקיימות ולמחקר פעיל.

אדם המצטרף כחוקר למעבדה, מתחייב לפרסם את המחקר והתיעוד שלו לפחות אחת לחודש, תוך שמירה על רמת כתיבה ותיעוד גבוהה. השלב הראשון בהצטרפות למעבדה הוא מענה על טופס קצר, בצירוף דוגמה רלוונטית של מחקר פעיל, דרך אתר "בידיים", כאן.

הקשר בין אתר "בידיים" למעבדה הווירטואלית לקיימות

מקורות השראה

  • Instructubles – אתר אמריקאי ענק (גם בנפח התנועה, וגם בכמות התוכן) שמאפשר לכל המעוניין לפרסם מדריכי עשה זאת בעצמך ומקיים תחרויות נושאות פרסים בין הגולשים, ועוד.
  • הטכנודרים – זה משלנו (!), ממש כאן בארץ המובטחת, בעיר חיפה. מועדון טכנולוגי (או סדנה קהילתית, אם תרצו) שעוסק בהנגשה של כלים ומכונות לציבור, המסייעים להפוך רעיונות מטורפים למציאות, ומעודדים שיתוף, ידע והעתקה.

חוקרי המעבדה

ראו גם

קישורים