שיחה:קבוצה לקידום כלכלה מקיימת

שיחות פעילות

לקראת הפגישה הבאה

קביעת מועד

היות ויצרתי קצת בילבול בנוגע למועד הפגישה האחרונה, הגיעו מעט אנשים ולכן לא נקבע מועד. האם אתם מעוניינים להיפגש לפני החגים? האם בין רה"ש ויום כיפור או במהלך סוכות? אנא רישמו את דיעותיכם.

חקר מדדים ממשלתיים-רשמיים

היות ואנשי הלמ"ס מוכנים לקחת על עצמם מדד שכבר בוצע ע"י ממשלה אחרת באופן רישמי, כדאי לחקור את אלו הידועים לנו. מי שמתנדב לקחת על עצמו מדד, אנא לרשום בדף הקבוצה.

יונתן 20:51, 16 באוגוסט 2007 (IDT)

לקראת הפגישה ב-15.8.07 20:00 - מרכז השל

מתכוונים להגיע:

  1. שחר דולב.
  2. יונתן שחם.
  3. עידן ד 20:14, 29 ביולי 2007 (IDT)
  4. .ריקי קיסר
  5. יעל מישלי..
  6. אדם שחף
  7. לבנת גולדברג

רוני לב - אשאר אחרי בניה ירוקה


צריכים הסעה

  1. ...
  2. ...

כולם מוזמנים להביא כיבוד כלשהו (האם ישנה התנגדות לבשר או התנגדות אחרת?)

מדד חלופי לצמיחה

בנושא הזה קיים הרבה חומר וקיימים פערים בידע בין חברי הקבוצה. בפגישה יוצגו עיקרי החומרים הקיימים: עיקרי התיאוריה, דוגמאות ליישומים בעולם, מה הנתונים הנחוצים לעבודה.

לקריאה:

יוצג ע"י: שחר דולב

קטע מעניין: מהסתכלות זריזה בדוח הנתונים הסביבתיים על ישראל (קישור למטה), ראיתי קשר מעניין בין גרף פליטות פחמן דו-חמצני ותמ"ג. שווה לראות אם גם במקומות אחרים היה קשר כזה. יונתן 00:28, 20 ביולי 2007 (IDT)
יש קשר בין תמ"ג לבין עליה בייצור - שמשתמש באנרגיה וכן בין תמ"ג לבין עליה בצריכה - שצורכת אנרגיה. היות ואנרגיה בישראל היא בעיקר לחשמל (מזוט ופחם) ותחבורה (דלק) הקשר ברור (?). האזרח דרור 01:11, 20 ביולי 2007 (IDT)
ברור שהוא ברור, אבל יש פה הצגה מוחשית של סתירה קשה לטענה שצמיחה מאפשרת סביבתיות. יונתן 12:21, 20 ביולי 2007 (IDT)


 
פחמן דו-חמצני ותמ"ג

ימי עיון לקהילה העסקית

כדי להתחיל לבנות בנק רעיונות סוכם שיועלו הצעות ע"י חברי הקבוצה.

1. אחד שנושאים הטובים להתחיל איתו הוא שיא תפוקת הנפט. יש לו הקשר אקטואלי, הוא כלכלי-עסקי מאוד ואפשר להשתמש בעקרונות שמופיעים בו להרבה תחומים של כלכלה אקולוגית. יונתן בנוסף, לפתיחה כדאי להציג את הנתונים על שינויי האקלים וקשר בין פעילות כלכלית לסביבה (השקף המציג באופן גרפי את יחסי כלכלה-סביבה שהוצג בקורס מסביר מצויין).

3. מספר אפשרויות להשלכות כלכליות של הנזקים הסביבתיים: עלויות ביטוח, עלויות חו"ג, עלויות אנרגיה. כיוון שלכולם השפעה שלילית על שיעורי הרווח של החברות, חברות שירצו לא לפגוע ברווחיות העתידית תאלצנה להערך מראש.

4. וכאן לדעתי החלק היותר מעשי: כיצד ניתן להערך: ייעול תהליכי ייצור (העלאת ניצולת חומרי גלם, צמצום צריכת אנרגיה בתהליך), מתן תשומת לב לנושאים אלו בתכנון מפעלים חדשים, העלאת טמפרטורות המזגנים במגדלי משרדים. בטוח שאפשר למצוא עוד המון דוגמאות. הרעיון המרכזי הינו שלא צריך להמציא את הגלגל מחדש, צריך להשתמש בו בצורה יעילה יותר כדי שאפשר יהיה להמשיך לנסוע בעתיד.

הקשר בין כסף לקיימות

יעשה ניסיון להביא הרצאה של אמי ו/או ליה בנושא.

האטת השקעות

לקראת הפגישה ב-18.7.07 20:00 - מרכז השל

מתכוונים להגיע:

  • יונתן שחם
  • דרור רשף
  • אדם שחף
  • שחר דולב
  • ריקי קיסר
  • אורן עזריה
  • יעל מישלי

צריכים הסעה:

  • ...

נושאים שיעלו בפגישה

קידום מדד חלופי לצמיחה - GPI

מציע: יונתן.

לנושא יש פוטנציאל די מבטיח. חלק גדול מהשיח הכלכלי מתמקד בצמיחה ובדרכים להשגתה. המדדים החלופיים מציעים אלטרנטיבה מסודרת שמתכתבת עם הקיים, אך בו בזמן מחלישה את הנחות היסוד של רעיון הצמיחה. קיימת ספרות ענפה בנושא וכדי להמיד פיילוט רק צריך לחלוב נתונים (שזה לא קל בפני עצמו).

חומרים קשורים שכדאי לקרוא:

  1. מה נכלל במדד
  2. הכנת מדד אישי (לא ממש הבנתי את זה אבל זה נראה מעניין)
  3. נתונים סביבתיים על ישראל (pdf), מטעם הלמ"ס ו-יורוסטאט.

מסוי רעין ולא טובין

גם אם זה לא יעבוד מיד, יש חשיבות לנסות לקדם את הרעיון הזה - שמפעיל כלים כלכליים כמתקפה ולא כמגננה. בנוסף יש רעיון שנכון שמיסוי הוא לא צודק - אבל אם כבר למסות אז דברים שפוגעים באנשים ולא דברים שעוזרים להם. כמה קישורים שראיתי ולא הספקתי לעבור עליהם בנושא (חלקם מכילים בעיות שעלולות להתעורר):

על הקשר בין כסף לקיימות

מציע: שחר.

ראו ההרצאה של אמי בנושא. זה נושא רחב ומורכב. ראשית יש ללמוד ולהבין, לאחר מכן אפשר לחשוב על חלופות. האפשרות המתבקשת היא מטבע קהילתי...

חזרה לדף "קבוצה לקידום כלכלה מקיימת".