חלק מתוך עבירות אלה הן עבירות שעיקר הסכנה מהן הוא להולכי רגל - בעיקר רכיבה במדרכה. בחלקן העבירות הן עבירות שגורמות לסכנה לרוכבים בעצמם של הפגעות ממכוניות בכביש.
+
רוכבי אופניים טוענים כי רבות מתוך העבירות האלה נובעות עקב מיעוט [[תשתיות אופניים]] וחוקים מיושנים. הדוגמה הנפוצה ביותר היא רוכבים שמפחדים לרכוב בכביש ובהעדר שביל אופניים רוכבים על המדרכה, דבר שהוא נפוץ יותר בקרב רוכבים חסרי נסיון או רוכבים שמרכיבים ילדים. רכיבה במעבר חצייה היא דבר נפוץ במיוחד במצב של רכיבה במדרכה או בשבילים שממוקמים על מדרכות ולא בכולם יש מעברי חצייה מותאמים לאופניים. רוב הרוכבים לא עוצרים ויורדים מהאופניים במעבר חצייה ודבר זה גם לא מקובל במדינות אחרות בעולם. דוגמה נוספת היא רכיבה בכיוון הפוך ברחוב חד סטרי, יש רוכבים הרוכבים כך כדי להמנע מרכיבה ברחובות ראשיים או כדי לקצר דרך ארוכה. בחלק ממדינות אירופה מסדירים דבר זה ברחובות רבים על ידי תמרור מיוחד המאפשר לרוכבים לרכוב נגד התנועה ו[[מיתון תנועה]] ברחוב ל-30 קמ"ש או פחות. לעומת זאת בישראל אי הסדרה כזו גורם סיכון לרוכבים ומייצר נורמות עברייניות.
−
חלק מהחוקים בישראל ביחס לאופניים ואופניים חשמליים הם מיושנים לעומת מדינות מערביות אחרות דבר זה יחד עם מעט תשתיות גורם לעבירות רבות. לדגומה רוכבים רבים חוששים לרכוב בכביש ולכן רוכבים במדרכות. בישראל החוק אוסר על רוכבי אופניים לעבור מעבר חצייה ברכיבה, אלא אם מדובר במעבר חצייה מיוחד לאופניים. מעברים כאלה הם נדירים וקיימים כמעט רק בתל אביב.
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [http://www.galgalyarok.org חנן נסע ירוק] בלוג של [[חנן עינב לוי]] על [[אנרגיה מתחדשת]], אופניים חשמליים ונושאים קרובים.
* [http://www.galgalyarok.org חנן נסע ירוק] בלוג של [[חנן עינב לוי]] על [[אנרגיה מתחדשת]], אופניים חשמליים ונושאים קרובים.