שינויים

נוספו 10,685 בתים ,  16:29, 27 באוגוסט 2018
שורה 1: שורה 1:  
'''עצים בעיר''' הם [[עצים]] הניטעים בעיר. הנטיעה של עצים בעיר יכולה להיות יוזמה של העירייה, של התושבים עצמם על קרקע פרטית או יוזמה של תושבים מקומיים כגון כחלק מ[[גינה קהילתית]]. עצים בעיר הם חלק מהיבט רחב יותר של [[טבע עירוני]] ו[[אקולוגיה עירונית]].  
 
'''עצים בעיר''' הם [[עצים]] הניטעים בעיר. הנטיעה של עצים בעיר יכולה להיות יוזמה של העירייה, של התושבים עצמם על קרקע פרטית או יוזמה של תושבים מקומיים כגון כחלק מ[[גינה קהילתית]]. עצים בעיר הם חלק מהיבט רחב יותר של [[טבע עירוני]] ו[[אקולוגיה עירונית]].  
   −
==יתרונות וחסרונות של עצים בעיר==
+
==יתרונות של עצים בעיר==
לעצים בעיר יש מספר השלכות חיוביות על [[איכות הסביבה]] ואיכות החיים של התושבים:{{הערה|[http://issuu.com/caseytrees/docs/citizen_advocate_handbook2013 Citizen Advocate Handbook 2013 ],  Casey Tree, Jun 5, 2013 }}
+
לעצים בעיר יש מספר השלכות חיוביות על [[איכות הסביבה]], הבריאות של התושבים, על איכות החיים של התושבים וכן שיפור של הכלכלה העירונית:{{הערה|[http://issuu.com/caseytrees/docs/citizen_advocate_handbook2013 Citizen Advocate Handbook 2013 ],  Casey Tree, Jun 5, 2013 }}
* '''עצים מטהרים את האוויר''', על ידי ספיחה של [[זיהום אוויר]] ופליטה של חמצן. גם עצים מחוץ לעיר מבצעים פעולה דומה אבל עצים בתוך העיר מנקים את האוויר שנושמים תושבי העיר - איכות האוויר שקרובה יותר לתושבי העיר משפיעה בצורה חזקה הרבה יותר על בריאותם. היות ול[[השפעות בריאותיות של זיהום אוויר|זיהום אוויר יש השפעות קשות על הבריאות]] מדובר ביתרון משמעותי.  
+
 
* '''עצים מספקים צל ובכך מפחיתים קרינת שמש עודפת'''. עודף קרינת שמש עלול לגרום בעיות בריאות שונות עבור העור כמו [[סרטן עור]] וכן נזקים מצטברים לראייה. צל מעצים מפחית את עומס הקרינה הן למי שנמצא בקרבת העצים ומקבל צל ישיר מהעץ, והן על ידי הפחתת הקרינה החוזרת מעצמים לבנים כמו בניינים, סלעים, חול ועוד.  
+
===סיוע של עצים לתחבורה רכה ותחבורה בת קיימא===
* '''עצים מספקים צל ובכך מפחיתים עומסי חום''' הפחתת הקרינה על ידי הצללה וכן היבטים של נשימת עצים מפחיתה עומס חום ומקטינה בהיות [[אי חום עירוני]] בזמן הקיץ וכן בימי שרב בסתיו ובאביב. עומסי חום עלולים לגרום בעיות כמו מכת חום (חום יתר לאנשים) והתייבשות - דבר שעלול לפגוע באנשים שמבצעים פעילות גופנית, באנשים חולים, בילדים ובמבוגרים. עומס חום שנגרם לגוף נגרם לא רק בשל עליה בטמפרטורה של האוויר אלא גם עקב קרינה או מחסור ברוח. עצים גם מורידים את הטמפרטורה הממוצעת סביבם (שירותים של מיקרו אקלים) ובנוסף לכך שהייה לצד עצים - במיוחד עצים רבים - מורידה את עומס החום על הגוף של קרינה ישירה קרינה מוחזרת - כך שעומס החום של שני אנשים שנמצאים בצל באותה טמפרטורה ובאותה לחות יהיה שונה אם אחד מהם נמצא תחת עץ בודד והשני יושב בקרבת עצים רבים יותר.  
+
{{הפניה לערך מורחב|תחבורה בת קיימא}}
* '''עצים הופכים רחובות לנעימים יותר עבור תחבורה רכה''' - הפחתת עומס חום ועומס קרינה משפיעה במיוחד עבור אנשים שאין להם הגנה מצד כלי רכב - עצים הופכים את הרחוב לנעים יותר ל[[הולכי רגל]] ול[[תחבורת אופניים|רוכבי אופניים]] ושאר משתמשים של [[תחבורה רכה]]. עצים נשירים יכולים לסייע לקירור הרחוב או הבית בזמן הקיץ, בעודם שומרים על כניסת אור וחום בתקופת החורף.  
+
עצים הופכים רחובות לנעימים יותר עבור תחבורה רכה - הפחתת עומס חום ועומס קרינה מקלה על ניידות של [[תחבורה רכה]] - [[הולכי רגל]], [[תחבורת אופניים|אופניים]], קורקינטים, [[אופניים חשמליים]] ועוד. הגנה זו משמעותית עבור מי שאין להם רכב עם מזגן.  עצים נשירים יכולים לסייע לקירור הרחוב או הבית בזמן הקיץ, בעודם שומרים על כניסת אור וחום בתקופת החורף.
* '''עצים מסייעים בניהול המים בזמן גשם''' - על ידי החדרת המים לקרקע במקום שאלו ימשיכו לזרום על פני המדרכות ולגרום הן לשלוליות במדרכות ובכבישים והן לעומס על מערכת הניקוז העירונית. מים שאינם חודרים לקרקע מתאדים בחלקם הגדול או שהם הולכים ישירות למערכות הניקוז ומשם לים.  
+
 
* '''עצים מסייעים לכלכלה המקומית''' - מחקרים מצאו כי רחובות שיש בהם הם עצים הם [[אזור ידידותי להולכי רגל|נעימים יותר להולכי רגל]] ולכן צרכנים מוכנים לשלם יותר כסף לחנויות ברחובות שבהם יש עצים. לפי מחקר שבוצע בארצות הברית בשנת 2005, ברחובות בערים קטנות צרכנים מוכנים לשלם 9% יותר ובערים גדולות צרכנים מוכנים לשלם 12% יותר. <ref>Kathleen L. Wolf, “[http://www.milliontreesnyc.org/downloads/pdf/journal_of_forestry_2005.pdf Business District Streetscapes, Trees, and Consumer Response], Journal of Forestry 103, no. 8 (2005): 396-400.</ref>
+
בנוסף לכך לעצים יש תפקיד חשוב בהצללה ושמירה על [[נוחות אקלימית]] בתחנות אוטובוס. הצל שמספקת תחנת אוטובוס הוא קטן באופן משמעותי לעומת צל של עץ בוגר. השטח הכולל של הצל מספק קרור לאיזור התחנה כולו ובכך מונה חימום של הנוסעים על ידי קרינה ושחרור חום ממשטחים בקרבת התחנה כמו מכוניות, כבישים ועוד.  במדינות חמות כמו ישראל להיבטים אלה יש השלכות מהותיות על הנכונות של אנשים להשתמש ב[[תחבורה בת קיימא]] - הליכה, רכיבה באופניים ושימוש בתחבורה ציבורית. כמובן שיש צורך בהיבטים רבים נוספים מלבד עצים להצלחה של תחבורה בת קיימא כמו [[עירוב שימושי קרקע]], בנייה קומפקטית והמנעות מ[[פרבור]], בלוקים עירוניים קצרים ועוד היבטים של [[עירוניות מתחדשת]].
* '''עצים מספקים מקום מחייה לבעלי חיים אחרים''' - כמו ציפורים, מיני חרקים, זוחלים ויונקים קטנים.  
+
 
* '''עצים משפרים את הרווחה הנפשית ואת הבריאות''' - מלבד טיהור האוויר  עצים משפרים את הבריאות של אנשים שצופים בהם על ידי הפחתת מתחים ורגשות שליליים אחרים. בשנת 1984 ערך הפסיכולוג הסביבתי [[רוג'ר אולריך]] (Roger Ulrich) ועמיתיו מחקר על חולים שהחלימו מניתוח של כיס המרה בבית חולים בפנסילבניה. תוך שליטה על כל שאר המשתנים, החוקרים השוו את מצבם של חולים שאושפזו בחדרים שחלונותיהם פנו לקיר לבנים, למצבם של חולים ששהו בחדרים בצידו השני של בית החולים, שפנו לשורה של עצים. לפי המחקר שפורסם ב"סיינס", החולים עם הנוף לעצים קיבלו פחות הערכות שליליות, הזדקקו למשמעותית פחות טיפול תרופתי, סבלו מהרבה פחות סיבוכים של אחרי הניתוח, והשתחררו הביתה בממוצע יום מוקדם יותר. מחקר משנת 1993 של אולריך על 160 חולים שהחלימו מניתוח לב בבית החולים של אוניברסיטת אופלסה בשוויץ  השווה בין קבוצות חולים לפי סוג התמונות שהיו בחדרם (נחל עם עצים, יער אפל, אומנות מופשטת, לוח לבן וקיר בלי תמונה) חולים עם תמונת הנחל עם העצים היו פחות מתוחים ונדרשו לפחות משככי כאבים לעומת שאר הקבוצות.<ref name="Deborah"> Deborah Franklin [http://www.scientificamerican.com/article/nature-that-nurtures/ How Hospital Gardens Help Patients Heal] scientific american, March 1, 2012</ref>  
+
תחבורה רכה ותחבורה בת קיימא יכולות להקטין בעיות עירוניות רבות - הפחתת [[פקקי תנועה]], בעיות [[חניה]], [[זיהום אוויר]], [[זיהום רעש]] ועוד. בנוסף הדבר מסייע להפחתת [[נפט|תלות בנפט]] ו[[התחממות עולמית]] ולשפר את הכלכלה העירונית. מסיבות אלו מדינות וערים רבות בעולם מנסות לקדם תחבורה בת קיימא. במדינות אירופאית רבות וכן בסין ויפן יש התקדמות משמעותית כך שבערים רבות השימוש ב[[מכוניות]] הולך ויורד. לדבר זה משמעות עצומה על מספר רב של היבטים הן בעיר עצמה והן ברמה הלאומית במגוון היבטים של בריאות, כלכלה, תכנון עירוני ועוד - ראו [[השפעות חיצוניות של מכוניות]].
 +
 
 +
===יתרונות בריאותיים של עצים בעיר===
 +
====טיהור אוויר בעיר====
 +
{{הפניה לערך מורחב|השפעות בריאותיות של זיהום אוויר}}
 +
עצים מטהרים את האוויר, על ידי ספיחה של [[זיהום אוויר]] ופליטה של חמצן. גם עצים מחוץ לעיר מבצעים פעולה דומה אבל עצים בתוך העיר מנקים את האוויר שנושמים תושבי העיר - איכות האוויר שקרובה יותר לתושבי העיר משפיעה בצורה חזקה הרבה יותר על בריאותם. היות ול[[השפעות בריאותיות של זיהום אוויר|זיהום אוויר יש השפעות קשות על הבריאות]] מדובר ביתרון משמעותי.  
 +
 
 +
====סיוע של עצים להפחתת נזקי קרינה עודפת, עומס חום ואי חום עירוני====
 +
'''עצים מספקים צל ובכך מפחיתים נזקים של קרינת שמש עודפת'''. עודף קרינת שמש עלול לגרום בעיות בריאות שונות עבור העור כמו [[סרטן עור]] וכן נזקים מצטברים לראייה. צל מעצים מפחית את עומס הקרינה הן למי שנמצא בקרבת העצים ומקבל צל ישיר מהעץ, והן על ידי הפחתת הקרינה החוזרת מעצמים לבנים כמו בניינים, סלעים, חול ועוד.  
 +
 
 +
בנוסף לכך  '''עצים מספקים צל ובכך מפחיתים סכנה של עומסי חום''' הפחתת הקרינה על ידי הצללה וכן היבטים של נשימת עצים מפחיתה עומס חום ובעיה של [[אי חום עירוני]] בזמן הקיץ וכן בימי שרב בסתיו ובאביב. עומסי חום עלולים לגרום בעיות כמו מכת חום (חום יתר לאנשים) והתייבשות - דבר שעלול לפגוע באנשים שמבצעים פעילות גופנית, באנשים חולים, בילדים ובמבוגרים. עומס חום שנגרם לגוף נגרם לא רק בשל עליה בטמפרטורה של האוויר, אלא גם עקב קרינה או מחסור ברוח. עצים גם מורידים את הטמפרטורה הממוצעת סביבם (שירותים של [[מיקרו אקלים]]) ובנוסף לכך שהייה לצד עצים - במיוחד עצים רבים - מורידה את עומס החום על הגוף של קרינה ישירה קרינה מוחזרת - כך שעומס החום של שני אנשים שנמצאים בצל באותה טמפרטורה ובאותה לחות יהיה שונה אם אחד מהם נמצא תחת עץ בודד והשני יושב בקרבת עצים רבים יותר.  
 +
 
 +
====סיוע של עצים לתחבורה פעילה====
 +
{{הפניה לערך מורחב|תחבורה פעילה}}
 +
* '''עצים מסייעים לתחבורה פעילה''' - עצים מסייעים לביצוע של [[תחבורה פעילה]] על ידי הספקת צל, הפחתת עומס חום, וטיהור האוויר. תחבורה פעילה כזו כוללת [[הליכה]] ו[[תחבורת אופניים|רכיבה באופניים]] כחלק מחיי היום-יום. בנוסף עצים מסייעים ל[[תיירות אופניים]] ונסיעות התרגעות.
 +
 
 +
לכל הפעילוית האלה יש [[השפעות בריאותיות של פעילות גופנית|השלכות בריאותיות משמעותיות]]. לפי ארגון הבריאות העולמי [[מחסור בפעילות גופנית]] הוא [[גורם סיכון בריאותי|גורם הסיכון הבריאותי]] הרביעי בחשיבותו ביחס לאוכלוסיית העולם, וגורם ל[[רפואה מונעת|מוות מוקדם]] של 3.2 מיליון בני אדם בשנה. {{הערה|[http://www.who.int/topics/physical_activity/en פעילות גופנית] באתר ארגון הבריאות העולמי}} מחסור בפעילות גופנית ו[[אורח חיים יושבני]] הוא גורם חשוב לתחלואה ולעלויות גבוהות של טיפול רפואי. היבט זה הוא מהותי יותר במדינות מערביות ועשירות שבהן השפעות של מחלות מדבקות ו[[זיהום תעשייתי]] הם גורמי תחלואה ומוות פחות מהותיים לעומת מדינות לא מערביות. פעילות גופנית סדירה מפחיתה באופן ניכר את הסיכון ל[[התקפי לב]], [[סרטן]], [[סוכרת]], יתר לחץ דם, [[השמנה]], אוסטאופורוזיס ומחלות אחרות. פעילות גופנית גם משפרת את הרווחה הנפשית, מקטינה [[מתח נפשי]] ו[[דיכאון]], מגדילה את פריון העבודה, משפרת תפקוד נפשי ומיני ומאיטה את תהליך ההזדקנות.[http://www.cancer.org.il/download/1415peilut_gufanit.pdf]. תחבורה פעילה שכוללת רכיבה על אופניים או הליכה ברגל, קשורה באופן כללי לשיפור הכושר, הבריאות והרווחה הגופנית. לפי [[ארגון הבריאות העולמי]], [[אורח חיים יושבני|פעילות גופנית מועטה]] מידי היא גורם מרכזי ל[[השמנה]], והיא מהווה סיכון בריאותי מרכזי במדינות מערביות, שרק ה[[עישון]] מזיק ממנו לבריאות.<ref name="WHO2002">[http://www.euro.who.int/document/e75662.pdf A PHYSICALLY ACTIVE LIFE THROUGH EVERYDAY TRANSPORT] 2002 ארגון הבריאות העולמי</ref> דבר זה מוביל להוצאה של עשרות מיליארדי דולרים על הוצאות בריאותיות.<ref>[http://www.cdc.gov/nccdphp/dnpa/obesity/economic_consequences.htm Overweight and Obesity: Economic Consequences] Centers for Disease Control and Prevention (cdc.gov)</ref>
 +
 
 +
ארגון הבריאות העולמי, כמו גם גופי בריאות נוספים רואים ב[[פעילות גופנית]] של לפחות 30 דקות ביום, אמצעי חשוב לשיפור בריאות הציבור, ורכיבה על אופניים נחשבת על ידם "פעילות מתאימה מאוד" למטרה זו.<ref name="WHO2002"/> גם מספר רצפי פעילות בני 10-15 דקות ביום שמצטברים לחצי שעה לפחות ביום יכולים לספק יתרון בריאותי משמעותי.<ref name="WHO2002"/>[[הולכי רגל|הליכה רגלית]] ו[[תחבורת אופניים|רכיבה באופניים]] כחלק מפעילות יומיומית צריכה להפוך, לפי ארגון הבריאות העולמי ל"עמוד מרכזי" באסטרטגיה להגברת הפעילות הגופנית כדי להקטין את הסיכון לתחלואה ב[[מחלות לב-ריאה]], [[סוכרת]], [[יתר לחץ דם]], [[השמנה]] וכמה סוגים של סרטן. הגדלה של תנועה שאינה ממונעת תקטין גם את [[רעש]] ואת [[זיהום האוויר]] ובכך תשפר את [[אקולוגיה עירונית|איכות החיים בעיר]]. <ref name="WHO2002"/>
 +
 
 +
====השפעת עצים על תחבורה רכה ותחבורה בת קיימא====
 +
עצים מקלים על שימוש בתחבורה רכה בעיר, ולכן הם מספקים יתרונות בריאותיים נוספים- לא רק [[תחבורה פעילה]] אלא הקטנה של [[השפעות בריאותיות של מכוניות]] עקב היבטים נוספים - הפחתת נזקים של [[זיהום אוויר מתחבורה]], הפחתה של בעיית [[תאונות דרכים]], הפחתה של בעיות הנגרמות עקב [[זיהום רעש]] כגון [[מתח נפשי]], ובעיות בריאות הנגרמת עקב [[פקקי תנועה]] - בעיות של [[מתח נפשי]] וכן בעיות של כאבים בצוואר ובכתפיים.  
 +
 
 +
====השפעת עצים על הרווחה הנפשית והפחתת מתחים====
 +
{{הפניה לערך מורחב|מתח נפשי}}
 +
עצים משפרים את הרווחה הנפשית ואת הבריאות - מלבד טיהור האוויר  עצים משפרים את הבריאות של אנשים שצופים בהם על ידי [[מתח נפשי|הפחתת מתחים]] ורגשות שליליים אחרים. בשנת 1984 ערך [[פסיכלוגיה סביבתית|הפסיכולוג הסביבתי]] [[רוג'ר אולריך]] (Roger Ulrich) ועמיתיו מחקר על חולים שהחלימו מניתוח של כיס המרה בבית חולים בפנסילבניה. תוך שליטה על כל שאר המשתנים, החוקרים השוו את מצבם של חולים שאושפזו בחדרים שחלונותיהם פנו לקיר לבנים, למצבם של חולים ששהו בחדרים בצידו השני של בית החולים, שפנו לשורה של עצים. לפי המחקר שפורסם ב"סיינס", החולים עם הנוף לעצים קיבלו פחות הערכות שליליות, הזדקקו למשמעותית פחות טיפול תרופתי, סבלו מהרבה פחות סיבוכים של אחרי הניתוח, והשתחררו הביתה בממוצע יום מוקדם יותר. מחקר משנת 1993 של אולריך על 160 חולים שהחלימו מניתוח לב בבית החולים של אוניברסיטת אופלסה בשוויץ  השווה בין קבוצות חולים לפי סוג התמונות שהיו בחדרם (נחל עם עצים, יער אפל, אומנות מופשטת, לוח לבן וקיר בלי תמונה) חולים עם תמונת הנחל עם העצים היו פחות מתוחים ונדרשו לפחות משככי כאבים לעומת שאר הקבוצות.<ref name="Deborah"> Deborah Franklin [http://www.scientificamerican.com/article/nature-that-nurtures/ How Hospital Gardens Help Patients Heal] scientific american, March 1, 2012</ref>  
    
מספר מחקרים מאוחרים יותר באנשים בריאים מצביעים על כך שצפייה במשך 3-5 דקות בנוף שרובו מורכב מעצים, פרחים או מים יכולים להוריד [[מתח נפשי]] וכעס ויכולים לעודד תחושת רוגע וזאת בהתבסס על מחקרים שמדדו שינויים בלחץ הדם, מתח שרירים, פעילות של הלב ופעילות מוחית. <ref name="Deborah"/>
 
מספר מחקרים מאוחרים יותר באנשים בריאים מצביעים על כך שצפייה במשך 3-5 דקות בנוף שרובו מורכב מעצים, פרחים או מים יכולים להוריד [[מתח נפשי]] וכעס ויכולים לעודד תחושת רוגע וזאת בהתבסס על מחקרים שמדדו שינויים בלחץ הדם, מתח שרירים, פעילות של הלב ופעילות מוחית. <ref name="Deborah"/>
    +
בשנים האחרונות גדל המחקר סביב נושא של [[אמבט יער]] - כיצד טיול נינוח בסביבת יערות חורשות ואולי גם עצים עשויים להקל על המערכת החיסונית ולשפר היבטים של רוגע נפשי.
    +
===יתרונות נוספים של עצים בעיר===
 +
* '''עצים מסייעים בניהול המים בזמן גשם''' - על ידי החדרת המים לקרקע במקום שאלו ימשיכו לזרום על פני המדרכות ולגרום הן לשלוליות במדרכות ובכבישים והן לעומס על מערכת הניקוז העירונית. היבט זה מהווה חלק מ[[קציר מי נגר בעיר]]. מים שאינם חודרים לקרקע מתאדים בחלקם הגדול או שהם הולכים ישירות למערכות הניקוז ומשם לים, דבר זה מחריף את [[בצורת בישראל|מצוקת המים]].
 +
* '''עצים מסייעים לכלכלה המקומית''' - מחקרים מצאו כי רחובות שיש בהם הם עצים הם [[אזור ידידותי להולכי רגל|נעימים יותר להולכי רגל]] ולכן צרכנים מוכנים לשלם יותר כסף לחנויות ברחובות שבהם יש עצים. לפי מחקר שבוצע בארצות הברית בשנת 2005, ברחובות בערים קטנות צרכנים מוכנים לשלם 9% יותר ובערים גדולות צרכנים מוכנים לשלם 12% יותר. <ref>Kathleen L. Wolf, “[http://www.milliontreesnyc.org/downloads/pdf/journal_of_forestry_2005.pdf Business District Streetscapes, Trees, and Consumer Response]”, Journal of Forestry 103, no. 8 (2005): 396-400.</ref>
 +
* '''עצים מסייעים לתיירות עירונית''' - רחובות ללא עצים הם רחובות מכוערים יותר, ובנוסף אלו רחובות שפחות נעים ללכת בהם ברגל. מסיבה זו כמות מספקת של עצים במרחב העירוני מעודדת תיירות פנים ותיירות חוץ, במיוחד במדינות חמות.
 +
* '''עצים מספקים מקום מחייה לבעלי חיים אחרים''' - כמו ציפורים, מיני חרקים, זוחלים ויונקים קטנים. בכך הם יכולים לסייע לשמירה על [[אקולוגיה עירונית]] על [[טבע עירוני]]  ולשמירה על [[מגוון מינים]].
 +
 +
==בעיות עם עצים בסביבה העירונית==
 
עצים בעיר עלולים לגרום גם בעיות שונות :
 
עצים בעיר עלולים לגרום גם בעיות שונות :
* '''סכנת זיהום''' עצי פרי הנטועים ב[[זיהום קרקע|קרקע מזוהמת]] עלולים לגדל [[זיהום במזון|פרות מזוהמים]] ובכך לפגוע בבעלי חיים או בני אדם הניזונים מהם.  
+
* '''הפרעה לתוכניות פיתוח''' - קשה להזיז עצים בוגרים ואלו מהווים אתגר למתכננים שרוצים לשנות את חתך הרחוב, לבנות מבנים חדשים או לשפץ מבנים.  
 
* '''שורשים הפוגעים בתשתיות עירוניות''' השורשים של עצים יכולים לגדול ולפגוע בתשתיות עירוניות שונות כמו צינורות מים וביוב, צינורות טלפוניה, חשמל או גז, וכן לפגיעה במדרכות או בכבישים.  
 
* '''שורשים הפוגעים בתשתיות עירוניות''' השורשים של עצים יכולים לגדול ולפגוע בתשתיות עירוניות שונות כמו צינורות מים וביוב, צינורות טלפוניה, חשמל או גז, וכן לפגיעה במדרכות או בכבישים.  
* '''סכנת נפילה של ענפים ועצים''' העץ עצמו עלול לחלות ולהיחלש או שענפים ממנו עלולים ליפול וכתוצאה מכך לקרוס על מבנים, חוטי חשמל, מכוניות או בני אדם.  
+
* '''סכנת נפילה של ענפים ועצים''' העץ עצמו עלול לחלות ולהיחלש או שענפים ממנו עלולים ליפול וכתוצאה מכך לקרוס על מבנים, חוטי חשמל, מכוניות או בני אדם. בעיה זו עלולה להחריף דווקא בגלל גיזום מוגזם של עצים.  
 
* ''' סכנה בזמן סופה''' - סופה עזה עלולה גם היא לגרום לכך שעצים וענפים יפלו על רכוש או בני אדם ויפגעו בהם. עצים עלולים להידלק מברק ולגרום שריפה.  
 
* ''' סכנה בזמן סופה''' - סופה עזה עלולה גם היא לגרום לכך שעצים וענפים יפלו על רכוש או בני אדם ויפגעו בהם. עצים עלולים להידלק מברק ולגרום שריפה.  
 
* '''עצים מחייבים גיזום עונתי''' כדי למנוע פגיעה בכבלי חשמל, ומניעת כניסת אור לדירות.  
 
* '''עצים מחייבים גיזום עונתי''' כדי למנוע פגיעה בכבלי חשמל, ומניעת כניסת אור לדירות.  
 
* '''עצי פרי עלולים למשוך זבובים שעשויים להיות מטרד'''. כמו כן גם מיני בעלי חיים אחרים כמו עטלפי פירות או ציפורים עלולים להטריד חלק מתושבי העיר. דרך אחת להתמודד עם דבר זה היא כיסוי הפירות בשקיות נייר או קטיף של הפרי בזמן.  
 
* '''עצי פרי עלולים למשוך זבובים שעשויים להיות מטרד'''. כמו כן גם מיני בעלי חיים אחרים כמו עטלפי פירות או ציפורים עלולים להטריד חלק מתושבי העיר. דרך אחת להתמודד עם דבר זה היא כיסוי הפירות בשקיות נייר או קטיף של הפרי בזמן.  
* '''בעיות לכלוך''' פירות מעצי פרי עלולים לנשור ובכך ליצור מפגע אסתטי על מדרכות העיר ו/או על מכוניות או מבנים.
+
* '''בעיות לכלוך''' פירות מעצי פרי עלולים לנשור ובכך ליצור מפגע אסתטי על מדרכות העיר ו/או על מכוניות או מבנים. פתרון קהילתי לדבר זה יכולים להיות קטיף של פירות במסגרת [[גינה קהילתית]].
 +
* '''סכנת זיהום''' עצי פרי הנטועים ב[[זיהום קרקע|קרקע מזוהמת]] עלולים לגדל [[זיהום במזון|פרות מזוהמים]] ובכך לפגוע בבעלי חיים או בני אדם הניזונים מהם.
 +
 
 +
הפרעה של עצים לתוכניות פיתוח עירוניות מהווה סיבה ראשונה במעלה לכריתת עצים על ידי עיריות. בעיה זו היא חריפה יותר ב[[תכנון מוטה רכב פרטי]] שבו העצים אינם תורמים הרבה לנהגים ולעומת זאת הם מפריעים להיבטים כמו [[כבישים מהירים]] בתוך העיר. ולהקמת "מתחמים". לעומת זאת בתכנון של [[תחבורה בת קיימא]] ותכנון [[ידידותי להולכי רגל]] כמו [[בנייה מרקמית]] ובניית [[גריד צפוף של רחובות]] העצים יכולים לתרום. תכופות כריתה של עצים הופכת להיות נושא למאבק בין יוזמות בינוי עירוני של העיריה לבין תושבים.
 +
 
 +
סכנות מצד עצים בזמן סופה וצורך בגיזום עלולים להוביל לבעיה של גיזום יתר של עצים.
    
==השפעות של פארקים בעיר==
 
==השפעות של פארקים בעיר==