שינויים

נוספו 23 בתים ,  10:51, 2 בדצמבר 2016
מ
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''תעמולה''' (Propaganda) היא הפצת מידע, לרוב בעל אופי מוטה או מטעה, שנועדה כדי לקדם מטרה פוליטית, כלכלית או תרבותית.  תעמולה מכוונת לרוב עם מנגוננים פסיכולוגיים של השפעה ושינוי של הגישה של הציבור כלפי נושא מסויים, מוצר מסויים, מטרה פוליטית, מפלגה, תעשייה או דת במטרה ליצור קונצזוס סביב סט מסויים של אמונות, או למנוע שינוי בקונצנזוס קיים.  
+
'''תעמולה''' (באנגלית: '''Propaganda''') היא הפצת מידע, לרוב בעל אופי מוטה או מטעה, שנועדה כדי לקדם מטרה פוליטית, כלכלית או תרבותית.  תעמולה מכוונת לרוב עם מנגנונים פסיכולוגיים של השפעה ושינוי של הגישה של הציבור כלפי נושא מסויים, מוצר מסויים, מטרה פוליטית, מפלגה, תעשייה או דת במטרה ליצור קונצזנזוס סביב סט מסויים של אמונות, או למנוע שינוי בקונצנזוס קיים.  
   −
תעמולה היא מידע שאינו מלא או מדוייק, ומיועד במיוחד כדי להשפיע על הציבור כדי לקדם אג'נדה כלשהי, לרוב על ידי הצגה של עובדות בצורה חלקית (לפעמים שקר על ידי השמטה) , שיטה אחרת היא שימוש במילים טעונות רגש או בהצגה גרפית טעונה במשמעות רגשית כדי לעודד תגוה רגשית במקום תגובה רציונלית למידע שמוצג. כיום המונח תעמולה או פרופרוגנדה מקושר לשימוש מניפוליטיבי במידע, אבל מבחינה היסטורית המילה תעמולה נחשבה לדבר נייטרלי שאינו טוב ואינו רע. מונח קרוב למילה תעמולה הוא '''הסברה''' - גם בהסברה יש שימוש במסרים קצרים וקליטים כדי להשפיע על הציבור אבל לרוב הכוונה היא להסברים שנועדו לשפר את טובת הציבור או להציג את העמדה של ארגון או מדינה תוך שמירה על כללי אתיקה וללא שימוש בשקרים. לעיתים קרובות הקו המפריד בין הסברה לבין תעמולה הוא מטושטש.  
+
תעמולה היא מידע שאינו מלא או מדוייק, ומיועד במיוחד כדי להשפיע על הציבור כדי לקדם אג'נדה כלשהי, לרוב על ידי הצגה של עובדות בצורה חלקית (לפעמים שקר על ידי השמטה), שיטה אחרת היא שימוש במילים טעונות רגש או בהצגה גרפית טעונה במשמעות רגשית כדי לעודד תגובה רגשית במקום תגובה רציונלית למידע שמוצג. כיום המונח תעמולה או פרופוגנדה מקושר לשימוש מניפולטיבי במידע, אבל מבחינה היסטורית המילה תעמולה נחשבה לדבר ניטרלי שאינו טוב ואינו רע. מונח קרוב למילה תעמולה הוא '''הסברה''' - גם בהסברה יש שימוש במסרים קצרים וקליטים כדי להשפיע על הציבור אבל לרוב הכוונה היא להסברים שנועדו לשפר את טובת הציבור או להציג את העמדה של ארגון או מדינה תוך שמירה על כללי אתיקה וללא שימוש בשקרים. לעיתים קרובות הקו המפריד בין הסברה לבין תעמולה הוא מטושטש.  
    
==ראו גם==
 
==ראו גם==
שורה 7: שורה 7:     
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda תעמולה] בויקיפדיה האנגלית
+
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda תעמולה] בוויקיפדיה האנגלית
    
[[קטגוריה:תקשורת]]
 
[[קטגוריה:תקשורת]]
 
[[קטגוריה:מידע]]
 
[[קטגוריה:מידע]]