שינויים

הוסרו 69 בתים ,  13:34, 2 במאי 2016
מ
שורה 36: שורה 36:     
==פרסום סמוי של מוצרים שונים==
 
==פרסום סמוי של מוצרים שונים==
רוב הפרסום הסמוי נוגע למוצרי צריכה שונים.
   
===פרסום סמוי של סיגריות===
 
===פרסום סמוי של סיגריות===
 
{{הפניה לערך מורחב|תעשיית הסיגריות}}
 
{{הפניה לערך מורחב|תעשיית הסיגריות}}
במשך כמה עשורים פעלו [[חברות הסיגריות]] כדי לקדם סצנות שבהם שחקנים מפורסמים ומושכים מבחינה מינית מעשנים כחלק מעלילת הסרט. סיטואציות קלאסיות הן כאשר הגיבורה מבקשת מהגיבור להדליק לה סיגריה, עישון לאחר סקס, ועישון כחלק מדיאלוג מרכזי ואו אינטינמי בין שתי הדמוית (בדרך כלל גבר ואשה). הדבר נועד לקדם תדמית של עישון כדבר חושני, צעיר, שובב ומרדני. גברים סמוכתיים יעשנו סיגרים.  
+
במשך כמה עשורים פעלו [[חברות הסיגריות]] כדי לקדם סצנות שבהם שחקנים מפורסמים ומושכים מבחינה מינית מעשנים כחלק מעלילת הסרט. סיטואציות קלאסיות הן כאשר הגיבורה מבקשת מהגיבור להדליק לה סיגריה, עישון לאחר סקס, ועישון כחלק מדיאלוג מרכזי ו/או אינטימי בין שתי הדמויות (בדרך כלל גבר ואשה). הדבר נועד לקדם תדמית של עישון כדבר חושני, צעיר, שובב ומרדני. גברים סמכותיים יעשנו סיגרים.  
 
כיום סצנות אלה הן נדירות בסרטים מערביים, כחלק מחוקים שנועדו להוביל [[מניעת עישון]].  
 
כיום סצנות אלה הן נדירות בסרטים מערביים, כחלק מחוקים שנועדו להוביל [[מניעת עישון]].  
    
===פרסום סמוי של מכוניות===
 
===פרסום סמוי של מכוניות===
כמעט בכל הסרטים והסדרות רואים את הגיבור נוסע במכונית כלשהי (במעט מאד סרטים הגיבור נוסע ב[[תחבורה ציבורית]]] או ב[[אופניים]]). בסרטי פעולה רבים כמעט חובה שהסרט יכלול מרדף מכוניות כלשהו. דוגמה נוספת לחשיפה מוגברת למכוניות הם "סרטי מסע" שבה הגיבור (בדרך כלל תושב ארצות הברית) נוסע ממקום למקום במכונית כנהג וכך מגלה את האמת הפנימית על עצמו (דוגמה מפורסמת היא הסרט תלמה ולואיז). הבחירה של סוג המכוניות, הצבע והמודל שלה נעשה בדרך כלל לא רק לפי הצרכים האומנתיים של הסרט אלא גם כחלק מפרסום סמוי שגורם לחשיפה של הצרכנים למודלים חדשים של מכוניות וכו'.  
+
כמעט בכל הסרטים והסדרות רואים את הגיבור נוסע במכונית כלשהי (במעט מאד סרטים הגיבור נוסע ב[[תחבורה ציבורית]]] או ב[[אופניים]]). בסרטי פעולה רבים כמעט חובה שהסרט יכלול מרדף מכוניות כלשהו. דוגמה נוספת לחשיפה מוגברת למכוניות הם "סרטי מסע" שבה הגיבור (בדרך כלל תושב ארצות הברית) נוסע ממקום למקום במכונית כנהג וכך מגלה את האמת הפנימית על עצמו (דוגמה מפורסמת היא הסרט תלמה ולואיז). הבחירה של סוג המכוניות, הצבע והמודל שלה נעשה בדרך כלל לא רק לפי הצרכים האומנותיים של הסרט אלא גם כחלק מפרסום סמוי שגורם לחשיפה של הצרכנים למודלים חדשים של מכוניות וכו'.  
   −
מעבר לפרסום של חברה מסויימת, כמעט בכל הסרטים שמציגים מכוניות מצגים אותה בצורה מסויימת - כסמל לחופש, מרדנות, נעורים, פמיניזם, עצמאות, הרפתקנות וכו'. כמעט לעולם מכונית אינה מסמלת את התסכול של [[פקקי תנועה]], כבילה לאמצעי תחבורה יקר, שמרנות, כלי רכב של מבוגרים, [[השפעות בריאותיות של מכוניות|כלי רכב שפוגע בבריאות]] וכיוצא בזה. דוגמאות נגדיות הן הסרט "בדרך למטה" (1993) שבו הדרדרות הגיבור מתחילה מפקק תנועה, או "I Heart Huckabees" שבו יש כבאי שנוסע באופניים כמחאה על הקשר בין [[תעשיית הנפט|תאגידי נפט]] לבין הכבאים שנהרגו בפיגועים ב-9.11. כמו כן סרטים רבים מבקרים את [[פרבור|תרבות הפרברים]] בארצות הברית ואת התופעות החברתיות שלה, אם כי בדרך כלל לא מוסבר הקשר בין פרבור לבין [[תכנון מוטה רכב פרטי]].  
+
מעבר לפרסום של חברה מסויימת, כמעט בכל הסרטים שמציגים מכוניות מצגים אותה בצורה מסויימת - כסמל לחופש, מרדנות, נעורים, פמיניזם, עצמאות, הרפתקנות וכו'. כמעט לעולם מכונית אינה מסמלת את התסכול של [[פקקי תנועה]], כבילה לאמצעי תחבורה יקר, שמרנות, כלי רכב של מבוגרים, [[השפעות בריאותיות של מכוניות|כלי רכב שפוגע בבריאות]] וכיוצא בזה. דוגמאות נגדיות הן הסרט "בדרך למטה" (1993) שבו הידרדרות הגיבור מתחילה מפקק תנועה, או "I Heart Huckabees" שבו יש כבאי שנוסע באופניים כמחאה על הקשר בין [[תעשיית הנפט|תאגידי נפט]] לבין הכבאים שנהרגו בפיגועים ב-9.11. כמו כן סרטים רבים מבקרים את [[פרבור|תרבות הפרברים]] בארצות הברית ואת התופעות החברתיות שלה, אם כי בדרך כלל לא מוסבר הקשר בין פרבור לבין [[תכנון מוטה רכב פרטי]].  
    
===פרסום סמוי בשיווק תרופות===
 
===פרסום סמוי בשיווק תרופות===
 
{{הפניה לערך מורחב|תעשיית התרופות}}
 
{{הפניה לערך מורחב|תעשיית התרופות}}
לגבי תרופות וטיפולים רפואיים בדרך כלל הצרכן לא מקבל החלטה בזכות עצמו אלא על ידי המלצה של בעלי מקצוע ברי-סמכה כלומר רופאים ואנשי צוות רפואי אחרים. [[תעשיית התרופות|חברות תרופות]] משקיעות סכומי כסף גדולים מאד, ומעסיקות תועמלים רפואיים כדי לעודד רופאים להמליץ על התרופות שלהן. השיטות של השפעה על רופאים כוללות מתן טובות הנאה (כמו הזמנות לכנסים במקומות אקזוטיים במימון חלקי או מלא של חברת התרופות), חברויות בין תועמלן רפואי לבין אנשי צוות רפואי, ארגון של כנסים מקצועיים ועוד מגוון שיטות באופן זה חברות התרופות מעודדות רופאים להמליץ על התרופה שלהן ולא על תרופות מתחרות, כמו כן הדבר מעודד את הרופאים לקדם "רפואה מכוונת תרופות" ולהקטין את המודעות שלהם ושל הציבור ל[[רפואה מונעת]].  
+
לגבי תרופות וטיפולים רפואיים בדרך כלל הצרכן לא מקבל החלטה בזכות עצמו אלא על ידי המלצה של בעלי מקצוע ברי-סמכה כלומר רופאים ואנשי צוות רפואי אחרים. [[תעשיית התרופות|חברות תרופות]] משקיעות סכומי כסף גדולים מאד, ומעסיקות תועמלנים רפואיים כדי לעודד רופאים להמליץ על התרופות שלהן. השיטות של השפעה על רופאים כוללות מתן טובות הנאה (כמו הזמנות לכנסים במקומות אקזוטיים במימון חלקי או מלא של חברת התרופות), חברויות בין תועמלן רפואי לבין אנשי צוות רפואי, ארגון של כנסים מקצועיים ועוד מגוון שיטות באופן זה חברות התרופות מעודדות רופאים להמליץ על התרופה שלהן ולא על תרופות מתחרות, כמו כן הדבר מעודד את הרופאים לקדם "רפואה מכוונת תרופות" ולהקטין את המודעות שלהם ושל הציבור ל[[רפואה מונעת]].  
    
דרך נוספת של פרסום סמוי בתרופות היא חלוקה של מוצרים שונים לרופאים כמו שעונים, עטים, לוחות שנה ועוד. המטרה היא לעודד את הרופא לשים את המוצרים במרפאה, כדי לחשוף את הרופא ואת החולה ללוגו של חברת התרופות.
 
דרך נוספת של פרסום סמוי בתרופות היא חלוקה של מוצרים שונים לרופאים כמו שעונים, עטים, לוחות שנה ועוד. המטרה היא לעודד את הרופא לשים את המוצרים במרפאה, כדי לחשוף את הרופא ואת החולה ללוגו של חברת התרופות.