שינויים

נוספו 89 בתים ,  11:57, 6 בספטמבר 2011
שורה 33: שורה 33:  
{{הפניה לערך מורחב|תאונות דרכים}}
 
{{הפניה לערך מורחב|תאונות דרכים}}
   −
מהירות משפיעה בצורה דרסטית על הסיכוי להתרחשות התאונה ועל תוצאותיה. לדוגמה, לפי משרד התחבורה הבריטי, הולך רגל שנפגע ממכונית שנוסעת במהירות של  -48 קמ"ש הוא בעל סיכוי של 45% למות מהתאונה. במהירות של 64 קמ"ש הסיכוי למוות מטפס ל- 85%.[http://www.economist.com/node/21528302]
+
סיבה מרכזית להגבלת המהירות לפחות מ -30 קמ"ש היא שבמהירות זו הסיכוי לתאונה יורד, והסיכוי למוות ולפציעה קשה יורד אף הוא במקרה שתאונה התרחשה יורד אף הוא.
   −
סיבה מרכזית להגבלת המהירות לפחות מ -30 קמ"ש היא שבמהירות זו הסיכוי לתאונה יורד, והסיכוי למוות ולפציעה קשה יורד אף הוא במקרה שתאונה התרחשה יורד אף הוא. לפי המתכנן העירוני יודן רופא, מחקרי מעקב באירופה הצביעו על כך שבאזורים שבהם יושם מיתון תנועה חלה ירידה בכמות התאונות הקטלניות כמעט ל –0, והתאונות בכלל צומצמו ב – 50-70 אחוזים.
+
מהירות משפיעה בצורה דרסטית על הסיכוי להתרחשות התאונה ועל תוצאותיה. לדוגמה, לפי משרד התחבורה הבריטי, הולך רגל שנפגע ממכונית שנוסעת במהירות של-48 קמ"ש הוא בעל סיכוי של 45% למות מהתאונה. במהירות של 64 קמ"ש הסיכוי למוות מטפס ל- 85%. מתחת ל-30 קמ"ש הסיכוי למוות יורד לפחות מ-5% מהמקרים. [http://www.economist.com/node/21528302]
 +
 
 +
לפי המתכנן העירוני יודן רופא, מחקרי מעקב באירופה הצביעו על כך שבאזורים שבהם יושם מיתון תנועה חלה ירידה בכמות התאונות הקטלניות כמעט ל –0, והתאונות בכלל צומצמו ב – 50-70 אחוזים.
    
לפי מחקר על מיתון תנועה בעיר אחת בגרמניה, מיתון תנועה הוביל לתוצאות הבאות [http://www.walkablestreets.com/calm1.htm]:
 
לפי מחקר על מיתון תנועה בעיר אחת בגרמניה, מיתון תנועה הוביל לתוצאות הבאות [http://www.walkablestreets.com/calm1.htm]: