שינויים

דף חדש: __NOTOC__ {{הסדרים:חזור|2009}} == תקציר == עידוד מוסדות חינוך פרטיים * עמודים 52-53 בהצעת מדיניות 2009-2010 == דברי הסבר ...
__NOTOC__
{{הסדרים:חזור|2009}}
== תקציר ==
עידוד מוסדות חינוך פרטיים
* עמודים 52-53 בהצעת מדיניות 2009-2010

== דברי הסבר ==
היעדר שקיפות אודות הישגי בתי הספר יחד עם קיומם של אזורי רישום המכתיבים להורים באיזה מוסד חינוכי ילמד ילדם גורמים לכך שבמערכת החינוך הקיימת כיום אין תחרות בין בתי הספר השונים. פתיחת אזורי הרישום ושקיפות אודות הישגי בתי הספר תאפשר להורים לבצע השוואה בין בתי הספר השונים ולשלוח את ילדם למוסד המצליח ביותר. הענקת אפשרויות לבחירת מוסד הלימודים על ידי ההורים תגביר את מעורבותם מחד, ותחזק את מחויבות בית הספר כלפיהם מאידך. התיקון המוצע יביא לשיפור הישגי התלמידים ויתמרץ את בתי הספד לשפר את איכות ההוראה במטרה למשוך אליו מספר תלמידים גדול יותר. בנוסף, יביא להגברת התחרות בין בתי הספר. התחרות תקדם את היעילות, תשפר את איכות מוסדות החינוך, המורים והמערכת כולה, ותגביר את מגוון השירותים הניתנים.

לפיכך, מוצע כי החל מראשית שנת הלימודים התשע"א, ייפתחו, באופן מבוקר, אזורי הרישום שנקבעו לפי סעיפים 7 ו-7א לתקנות הרישום באופן שלכל תלמיד בישוב בו יש למעלה מבית ספר אחד, תתאפשר בחירה בין שני בתי ספר לפחות.

בכדי להגדיל את אפשרויות הבחירה, מוצע להשוות את מימון המוסדות מוכרים למוסדות הרשמיים באם יעמדו בכל התנאים המפורטים בגוף הצעת ההחלטה. השוואת המימון כאמור צפויה להוביל לגידול במספר בעלויות החינוך הפרטיות בחינוך היסודי, שמתוקצבות כיום בשיעור נמוך מהחינוך הרשמי , ובכך תבוזר למעשה הפעלת מערכת החינוך.

על מנת להבטיח שוויון הזדמנויות לכל התלמידים ביישום השינוי והעדפת התלמידים החלשים מוצע להפעיל מספר כלים: לכל תלמיד יובטח מקום לימודים באחד מבתי הספר הסמוכים למקום מגוריו; במקרה של עודף ביקוש לבית הספר, התלמידים יתקבלו לבית הספר על פי הגרלה משוקללת, כאשר יקבעו להגרלה כללים שיאפשרו מתן משקל גבוה יותר לתלמידים בעלי רקע סוציו-אקונומי נמוך; בכל אופן, תיקבע בכל בית ספר מכסה לתלמידים שיתקבלו שלא על פי קריטריון סמיכות למקום מגורים; תוקם קרן למימון הנחות כתשלומי הורים לתלמידים מרקע סוציו-אקונומי חלש, ויוקם צוות משותף של משרד החינוך ואגף תקציבים באוצר שיקיים דין ודברים לגבי השלכות פתיחת אזורי הרישום ויגבש פתרונות אפשריים להבטחת שוויון ההזדמנויות לכלל התלמידים.

הערכת עלות תקציבית: סה"כ כ-200 מיליון ש"ח על פי הפירוט הבא:{{ש}}
תקצוב מוסד מוכר שאינו רשמי כפי שמתוקצב הרשמי – 102 מיליון ש"ח{{ש}}
קרן למימון הנחות בתשלומי הורים – 40 מיליון ש"ח{{ש}}
ההלטות נוספות של הצוות שיוקם להבטחת שוויון הזדמנויות – 55 מיליון ש"ח

== סעיפים קשורים ==

== כתבות מהעיתונות ==
* {{קפהTheMarker|שושי פלוטין|ה'פדיחה' שעשו לשר החינוך, גדעון סער!|1010197|30/04/09}}

== ניתוחים והשפעות ==

{{חוק ההסדרים 2009}}
1,732

עריכות