בכנסת היוצאת המפלגה לא שמה את ערכי הקיימות והסביבתנות בראש סדר העדיפויות שלה.
בכנסת היוצאת המפלגה לא שמה את ערכי הקיימות והסביבתנות בראש סדר העדיפויות שלה.
−
−
===כולנו===
−
[[קובץ:Moshe Kahlon (6885473331) (cropped).jpg|שמאל|ממוזער|80px|[[משה כחלון]], יו"ר [[כולנו]].]]
−
;מצע המפלגה
−
ישנו פרק סביבה במצע, שיפור לעומת הבחירות הקודמות בהן לא היה התייחסות לנושא הסביבה. עם זאת לא ניכרת ראיה סביבתית רחבה במצע וחסרות התייחסויות לצורכי שמירת הטבע בישראל, וההכרח לקבוע יעדי אקלים וצמצום פליטת גזי חממה, ולטיפול בסוגיות סביבתיות דחופות אחרות. כך למשל ישנה התייחסות להגדלת יעדי אנרגיה מתחדשת ותמרוץ התייעלות אנרגטית, איך אין יעדים כמותיים ספציפיים ואין תאריכי יעד. במצע ישנו פרק תחבורתי המעדיף תחבורה ציבורית באופן חד משמעי, הכולל רשימת צעדים מקיפה. במצע יש התחייבות לקידום התוכנית "[[מפרץ החדשנות]]" המבוססת על אימוץ דו"ח חברת הייעוץ מקינזי - תכנית להוצאת התעשייה המזהמת ממפרץ חיפה ושיקום סביבתי של אזור מפרץ חיפה.
−
−
[https://www.facebook.com/115286055016/photos/a.324682415016/10156288781605017/?type=3&theater לקריאת סקירת המצע הסביבתי של מפלגת כולנו שבוצע על ידי ארגון חיים וסביבה]
−
−
[https://www.kulanu-party.co.il/lp6/ מצע מפלגת כולנו]
−
;פעילות מעשית
−
מפלגת כולנו החזיקה בממשלה היוצאת את תיק האוצר, תיק הכלכלה, תיק הדיור ותיק הסביבה (עד להתפטרותו של [[אבי גבאי]] מהממשלה). הפעילות של המפלגה בכנסת היוצאת לא הייתה סביבתית, למשל בתמיכתה ב[[מתווה הגז]]. מספר שבועות לפני הבחירות הודיעה מפלגת כולנו שהיא מקדמת את התוכנית "[[מפרץ החדשנות]]" המבוססת על אימוץ דו"ח חברת הייעוץ מקינזי - תכנית להוצאת התעשייה המזהמת ממפרץ חיפה ולשקם סביבתית את אזור מפרץ.