שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יצירת דף עם התוכן ""תקשורת עם התקשורת" הוא אחד הכלים במודל יוזמת הטרנזישן. המודל נוצר כדי לעזור לפעילים לה..."
"תקשורת עם התקשורת" הוא אחד הכלים ב[[מודל יוזמת הטרנזישן]]. המודל נוצר כדי לעזור לפעילים להפעיל את [[יוזמת הטרנזישן]] בקהילתם.

רתימת התקשורת המקומית לצדכם בשלב מוקדם, היא חיונית ביותר. יש מספר דרכים לעשות זאת:

* כתיבת ידיעות לעיתונות:
ידיעות לעיתונות הן עובדה קיימת. עיתונאים הם אנשים מאד עסוקים, הקלו על חייהם והציעו סיפורים מרתקים בעלי זווית בלתי נשכחת בפורמט אותו יוכלו לכלול בקלות לאחר עריכה מינימלית. התחשבו בזווית של הסיפור. המשיכו בשיחת טלפון בכדי לבדוק אם העיתון קיבל את הידיעה, האם הוא מתכוון להשתמש בה ושהיא כוללת את כל המידע הדרוש להם וכל המידע הנחוץ כדי ליצור אתכם קשר.
לרוב עדיף לשלוח ידיעה באי-מייל ולכלול אותה בגוף האי- מייל מאשר כקובץ מצורף. וודאו שליוזמתכם יש הליך ברור לפרסום ידיעות, שמישהו בודק אותן ומוודא את אחידותן ואת רמת דיוקן, ושלכולם ברור איך תהליך זה מתבצע.
טיפים להוצאת ידיעות לעיתונות:
- מועד הגשה אחרון/ דד-ליין: כמה זמן מראש עליך לתכנן כדי להבטיח שההודעה תגיע לעיתון בזמן?
- אתרו את איש הקשר שלכם בעיתון. בימים המוקדמים של "טרנזישן טאון טוטנס", פגשתי את הכתב הבכיר של העיתון המקומי והצגתי בפניו את עצמי ואת הפרויקט. מאז אנחנו בקשר מצוין עם העיתון.
- זכרו לכלול בבירור את פרטי ההתקשרות של הארגון וכל מידע חשוב אחר.
- הרכיבו מאגר נתונים של אנשי קשר בתקשורת, ורשימת כל מועדי ההגשה האחרונים שלהם.

נוסחת בנייה כתבה טובה היא- ת.מ.פ.ה:
- השיגו את '''תשומת הלב''' של הקורא עם כותרת טובה, תת כותרת טובה ומשפט פתיחה טוב.
- העבירו את ה'''מידע'''.
- תנו את ה'''פרטים''' (מתי, איפה, פרטי יצירת קשר).
- עוררו '''השראה''' בקורא לפעול (סיימו במשפט שובה לב).

* תמונות טובות
מתן תמונות המושכות את העין, המתאימות למדיום ומעבירות את המסר שלכם בצורה הטובה ביותר, הוא מאד מועיל. יש לקוות שלמישהו מהיזמה שלך תהיה מצלמה.
בימינו, על תמונות להיות דיגיטליות: צרפו את התמונה כקובץ jpg באיכות גבוהה כשאתם מגישים את ידיעתכם. וודאו כי היא בעלת קומפוזיציה יפה ונסו לדמיין אותה מודפסת בקונטרסטיות גבוהה במתכונת של עיתון. בתמונות (ובראיונות לטלוויזיה), ודאו כי המצולמים עומדים לפני משהו מתאים שיוצר את הרושם הרצוי.

* ראיונות לעיתון או לטלוויזיה:
היכולת להעביר ראיון לרדיו או לטלוויזיה היא מיומנות שונה מהיכולת לכתוב מאמר טוב לעיתון. זה בהחלט יכול להיות יותר מורט- עצבים! הכי חשוב זה לדבר בבירור וברוגע, ולחשוב מראש על המידע העיקרי אותו אתם רוצים להעביר במסגרת הזמן הנתונה לכם- רצוי לדעת מראש כמה זמן יהיה לכם ולהתאים את המסר כך שיתאים.
- נסו להיות צעד אחד לפני המראיין: אם הוא לא שואל את השאלה אותה אתם רוצים, נסו להכניס את המסר לתשובה אחרת, כמו שעושים פוליטיקאים! בראיונות לטלוויזיה, עורכים, קרוב לוודאי, ירפרפו ויחפשו משפטים קצרים, בעלי פואנטה, -החליטו מה המסר העיקרי אותו אתם רוצים להעביר.
- בקשו מחבר לצלם אתכם. זה יכול להיות קצת מביך אבל מאוד מועיל! (ראו גם כלים לטרנזישן [[עמידה בפני קהל - יוזמת הטרנזישן|עמידה בפני קהל]]).

* צרפו ציטוטים:
עורכים אוהבים מאמרים הכוללים ציטוטים כי הם נותנים לסיפור נופך סמכותי.
לדוגמא: "בזמן שדלקים מחצביים, כמו נפט, נהיים נדירים יותר, המחירים עולים ומערימים קשיים על בעלי הבתים", מסביר ג'ון בראון מטרנזישן אוצ'שוגל. "זה אומר שהרבה יותר הגיוני לייצר אוכל קרוב יותר לבית..."

===קישורים חיצוניים===
[http://www.transitionnetwork.org/tools/starting/communicating-media מקור הטקסט מאתר רשת הטרנזישן העולמית]
69

עריכות

תפריט ניווט