שיחה:אוכלוסיית ישראל

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הערה ושאלה

  • אני חושב שהנכון הוא להתייחס לכלל האולכוסיה בערך - כי גם אם הם לא תושבי קבע רשמיים, הם עדיין כאן איתנו ולדוגמה שותים מים.
  • דרור, האם אתה יודע מה ההבדל (במספרים) בין מספר תושבי הקבע לבין גודל האוכלוסיה האמיתי? נראה לי שמדובר בהפרש של כמה עשרות -אלפים ואולי יותר האזרח דרור 13:07, 21 בספטמבר 2011 (IDT)
ברור שצריך לציין גם את כמות התושבים החוקיים, וגם הלא חוקיים. כמו שבערך על המשק הישראלי, צריך לכלול מה ההיקף והגודל של התוצר של הכלכלה השחורה. לגבי תושבים לא חוקיים - יש את המסתננים מאפריקה, יש תושבים מהשטחים, ותיירים שלא האריכו להם אשרות. לא מכיר מספרים, אבל נראה לי שזה יותר מעשרות אלפים. עידן ד 15:47, 21 בספטמבר 2011 (IDT)
השאלה היא אם זה מאמר על אוכלוסיית ישראל או על המושג אוכלוסיית ישראל. אני חשבתי שמדובר כאן על המושג. המושג הזה נמצא בשימוש הרשויות, וכשהוא מופיע, הכוונה בו לאנשים מסוימים ולא לאנשים אחרים. זו עובדה שאנשים לא תמיד מודעים לה. למשל, כשאומרים שכמעט חמישית מאוכלוסיית ישראל הם ערבים, לא מציינים שלא כולם אזרחים, אלא חלק גדול מהם תושבי-קבע בלבד (רובם מרצון, חלקם מחוסר בררה). האלקטורט של הערבים בישראל הוא נמוך ממה שעולה מהנתונים הרשמיים על אוכלוסיית ישראל מהסיבה הזאת - חלק מסוים מהם אינם אזרחים. אם המאמר הזה הוא על אוכלוסיית ישראל לא כמושג אלא כמציאות בשטח, אז אפשר להתייחס לנושא בכל דרך הגיונית, אבל אז יהיה הרבה יותר קשה לאסוף נתונים אמינים. dror_sp 17:29, 21 בספטמבר 2011 (IDT)
השאלה היא כמה ההבדל משמעותי מספרית.
אני מניח לדוגמה שחלק מהמחקרים הבינלאומיים יהיו אןלי על בסיס הנחות הפוכות
אני מציע פשרה עם הרשויות - לציין בתחילת המאמר שהאכלוסיה האמיתית היא X אבל שמעתה, המשך המאמר יתייחס למספר הרשמי. האזרח דרור 17:49, 21 בספטמבר 2011 (IDT)
ההבדל הוא משמעותי. לא מאוד משמעותי, אבל משמעותי. ארגונים בינלאומיים בד"כ נסמכים על הדיווחים הישראליים הרשמיים. ארגון OECD אפילו מציין באותיות קטנות שקבלת הנתונים הישראליים אין פירושה קבלת העמדה הישראלית בנוגע למעמד ירושלים ורמת הגולן, זאת כיוון שהם יודעים שהנתונים כוללים את אוכלוסיות מז' ירושלים ורמת הגולן. לגבי עובדים זרים - אין נתונים רשמיים אמינים, והנתונים הלא-רשמיים הם הערכות בלבד. קשה מאוד לפלח את האוכלוסייה הזאת. לדוגמה, אם תחליט שבאוכלוסיית ישראל נכללים אנשים שגרים בישראל לפחות שלוש שנים, איך תוכל להפריד מההערכות את האנשים שחיים בארץ פחות משלוש שנים? dror_sp 17:54, 21 בספטמבר 2011 (IDT)
אני חושב שצריך שרוב הערך יהיה על המספרים הרשמיים (אין מנוס, אלה המספרים הרשמיים) אבל לציין בפתיחת הפרק בפסקה מורחבת על כמות התושבים האמיתית, עם הסבר על איך המדינה מספקת משאבים לאוכלוסיה לא חוקית ו/או לא מוכרת ועל ההשלכות לכך. עידן ד 17:55, 21 בספטמבר 2011 (IDT)
נראה לי ששלושתינו מתכוונים לאותו הדבר האזרח דרור 08:22, 22 בספטמבר 2011 (IDT)

פורסם שנתון חדש

פה [1] ופה [2]. אפשר למצוא את השנתון עצמו באתר הלמ"ס. עידן ד 12:36, 26 בספטמבר 2011 (IDT)