שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 201 בתים ,  16:31, 7 בינואר 2018
מ
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
קרינה היא זרם פוטונים (אפשר להגדיר אותה גם כגלים אלקטרומגנטיים) במגוון תדרים רחב. קרינה בחלק מהתדרים מהווה את האור הנראה. כאשר מדברים על קרינה במובן הסביבתי מדברים בדרך כלל על 2 נושאים:  
+
'''קרינה''' היא זרם פוטונים<ref> פוטון הוא חלקיק יסודי הנושא את הכוח האלקטרומגנטי.</ref> (אפשר להגדיר את הקרינה גם כגל אלקטרומגנטי) במגוון תדרים רחב. קרינה בחלק מהתדרים מהווה את האור הנראה. כאשר מדברים על קרינה במובן הסביבתי מדברים בדרך כלל על 2 נושאים:  
   −
1. קרינה רדיואקטיבית מתחנות כוח גרעיניות ופיצוצי פצצות אטום ופצצות מימן.
+
# [[קרינה רדיואקטיבית]] מתחנות כוח גרעיניות ופיצוצי פצצות אטום ופצצות מימן.
   −
2. קרינה ממכשירים כמו טלפונים סלולריים, מחשבים וכדומה.
+
# [[קרינה ממכשירים חשמליים]] כמו טלפונים סלולריים, מחשבים, שנאי חשמל וכדומה.
   −
'''חשוב לדעת:''' את הקרינה מחלקים לפי התדר שלה ל 2 סוגים: קרינה מייננת כלומר קרינה מספיק חזקה כדי להשפיע על מספר האלקטרונים בתוך האטומים בגוף האדם, וקרינה לא מייננת, כלומר קרינה לא מספיק חזקה כדי לעשות את זה. קרינה מייננת נפלטת בתוך כורים גרעינייים מפיצוצים של פצצות אטום ומימן, ממכשירי רנטגן חזקים ומתוך מתקנים חשמליים בעוצמה גבוהה. אין וויכוח לגבי הנזק מקרינה בעוצמה כזו וכאשר יש מתקן שמננו נפלטת קרינה כזו יש לידו סימן אזהרה ולפעמים אפילו אסור להתקרב לשם. הקרינה שנפלטת ממכשירי החשמל הביתיים ומאנטנות סלולריות היא קרינה לא מייננת כלומר קרינה בעוצמה נמוכה יותר. יש ויכוח האם הקרינה הזו גורמת או לא גורמת לנזקים בריאותיים.
+
'''חשוב לדעת:''' את הקרינה מחלקים לפי התדר שלה ל-2 סוגים:  
   −
כל מכשיר חשמלי פולט קרינה, אבל מכשירים שונים פולטים קרינה בעוצמה שונה. מכשיר שצורך יותר חשמל ברוב המקרים יפלוט גם קרינה חזקה יותר.  הבדלים חשובים הם המצאות מסך-אם למכשיר יש מסך, כמו טלוויזיה מחשב או סמרטפון הוא יפלוט יותר קרינה, והיות המכשיר חוטי או אל חוטי. מכשיר אל חוטי יפלוט יותר קרינה. לפי הרבה מומחים שחקרו את הנושא הקרינה שנפלטת מטלפונים סלולריים, אנטנות סלולריות ובאופן כללי מכשירים עם מסך מודרניים מזיקה ומהווה חלק מהנזקים הבריאותיים והסביבתיים מהמכשירים האלה. לכן המשרד להגנת הסביבה קבע כללים בסיסיים איך לשמור על הבריאות על ידי צמצום זמן שהיה ליד המכשירים ושמירת מרחק מהם{{הערה|המשרד להגנת הסביבה [http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Electrical_Facilities/Documents/RadiationDomesticElectronics.pdf עוצמות שדה מגנטי ממכשירי חשמל ביתיים]}}. היום עיקר החשש הוא מטלפונים סלולריים, אנטנות לטלפונים האלה, מכשירי מיקרוגל, ומכשירים עם מסכים בכלל.
+
# קרינה מייננת - קרינה מספיק חזקה כדי להשפיע על מספר האלקטרונים בתוך האטומים בגוף האדם
 +
# קרינה לא מייננת - קרינה לא מספיק חזקה כדי לעשות את זה.  
   −
== ראה גם ==
+
קרינה מייננת נפלטת בתוך כורים גרעיניים מפיצוצים של פצצות אטום ומימן, ממכשירי רנטגן חזקים ומתוך מתקנים חשמליים בעוצמה גבוהה. אין ויכוח לגבי הנזק מקרינה בעוצמה כזו וכאשר יש מתקן שמננו נפלטת קרינה כזו יש לידו סימן אזהרה ולפעמים אפילו אסור להתקרב לשם. הקרינה שנפלטת ממכשירי החשמל הביתיים ומאנטנות סלולריות היא קרינה לא מייננת כלומר קרינה בעוצמה נמוכה יותר. יש ויכוח האם הקרינה הזו גורמת או לא גורמת לנזקים בריאותיים.
[[קרינה מטלפון סלולרי]]
     −
[[קרינה בקרייה]]
+
כל מכשיר חשמלי פולט קרינה, אבל מכשירים שונים פולטים קרינה בעוצמה שונה. מכשיר שצורך יותר חשמל ברוב המקרים יפלוט גם קרינה חזקה יותר.  הבדלים חשובים הם המצאות מסך-אם למכשיר יש מסך, כמו טלוויזיה מחשב או סמרטפון הוא יפלוט יותר קרינה, והיות המכשיר חוטי או אל חוטי. מכשיר אל חוטי יפלוט יותר קרינה. לפי הרבה מומחים שחקרו את הנושא הקרינה שנפלטת מטלפונים סלולריים, אנטנות סלולריות ובאופן כללי מכשירים עם מסך מודרני מזיקה ומהווה חלק מהנזקים הבריאותיים והסביבתיים מהמכשירים האלה. לכן [[המשרד להגנת הסביבה]] קבע כללים בסיסיים איך לשמור על הבריאות על ידי צמצום זמן שהיה ליד המכשירים ושמירת מרחק מהם{{הערה|המשרד להגנת הסביבה [http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Electrical_Facilities/Documents/RadiationDomesticElectronics.pdf עוצמות שדה מגנטי ממכשירי חשמל ביתיים]}}. היום עיקר החשש הוא מטלפונים סלולריים, אנטנות לטלפונים סלולריים, מכשירי מיקרוגל, ומכשירים בעלי מסך.
   −
[[השפעות בריאותיות וחברתיות של טלוויזיה]]
+
== ראו גם ==
 +
* [[קרינה מטלפון סלולרי]]
 +
* [[קרינה בקרייה]]
 +
* [[השפעות בריאותיות וחברתיות של טלוויזיה]]
 +
* [[השפעות בריאותיות של טלפון סלולרי]]
   −
[[השפעות בריאותיות של טלפון סלולרי]]
+
==קישורים חיצוניים==
 +
* מידע עדכני ורב על הנושא בבלוג של עמיר בורנשטיין, פעיל במאבק להפחתת הקרינה [https://norad4uh.blogspot.co.il/ ללא קרינה בשבילך] וכן באתר שלו [http://www.norad4u.co.il/ ללא קרינה בשבילך].
 +
* מרכז הידע הלאומי על הנושא באתר [https://www.tnuda.org.il/ מרכז ידע לאומי להשפעת הקרינה הבלתי-מייננת על הבריאות].
   −
הרבה מידע עדכני על הנושא בבלוג של עמיר בורנשטיין, פעיל במאבק להפחתת הקרינה [https://norad4uh.blogspot.co.il/ ללא קרינה בשבילך] וכן באתר שלו [http://www.norad4u.co.il/ ללא קרינה בשבילך].
  −
  −
מרכז הידע הלאומי על הנושא באתר [https://www.tnuda.org.il/ מרכז ידע לאומי להשפעת הקרינה הבלתי-מייננת על הבריאות].
   
== הערות שוליים ==
 
== הערות שוליים ==
 +
{{הערות שוליים}}

תפריט ניווט