שיחת משתמש:טל קמחי

שיחות פעילות

כתבתי משהו קצר על צ'ט באוורס ועל אריך פרום. את מוזמנת להרחיב (לא מכיר אותם). האזרח דרור 14:07, 10 באוגוסט 2007 (IDT)

אני אשמח לעזרה בתרגום של מושג cultural commons ו commons המופיעים במאמר של צ'ט באוורס כדי שאוכל לסכם אותו. למושג commons יש ערך בויקיפדיה באנגלית אבל אני לא יודעת איך לעשות את הקישור כמו שצריך.טל קמחי

קישור ככה לדוגמה אם כי שם זה דף הפניה ולא מונח בפני עצמו.

Tragedy of the commons מתורגם בדרך כלל "כטרגדיה של נחלת הכלל" (או כר המרעה הציבורי). נראה לי ש"נחלת הכלל" זה תרגום טוב, אפשר גם "ציבורי" במילון מורפיקס מתרגמים מגרש ציבורי, פארק ציבורי. Public good שהוא המקרי הכללי יותר של Commons, והם מתורגמים כמוצר ציבורי. יש גם "רשות הציבור" עבור (Public domain) וגם "רשות הכלל" - הכי טוב - תחליטי על משהו ומקסימום נעביר אותו. (כפתור העברה למעלה). האזרח דרור 22:36, 30 בספטמבר 2007 (IST)

קטגוריה- חינוך מקיים

או משהו בשם דומה - נראה לי שצריכה להיות קטגורה כזו שתהיה תת קטגוריה של חינוך ושל קיימות (אולי גם של סביבתנות) - תסתכלי אם את יכולה לעשות לבד, אם לא - אני העשה. בהצלחה האזרח דרור 11:57, 1 באוקטובר 2007 (IST)

אני לא בטוחה שאני מסכימה עם המושג חינוך מקיים אני מעדיפה עדין את המושג של חינוך לקיימות או חינוך לתרבות/ עתיד מקיים (כפי שצ'ט באוורס מגדיר אותו במאמר שלו). חינוך בפני עצמו הוא ראי של ערכים ותפיסות חברתיות ולכן הוא תמיד שואף לקיים את החברה בה הוא מתנהל, ולחברת (סוציליזציה) את הילדים לנורמות החברתיות. השימוש של המושג קיימות בשילוב עם המושג חינוך שם יותר דגש לדעתי על הקיימות (יצירת המהפכה בתחום התרבות והחברה לעתיד מקיים) לגבי הצד הטכני של העניין, אני מניחה שאוכל להתמודד עם זה...
בסדר, אז אפשר חינוך לקיימות (הכי קצר). בעיקרון אפשר לעשות חינוך שיחנך את האנשים\ ילדים (חינוך זה תמיד לילדים?, האם תרבות הצריכה היא סוג של מערכת חינוך?) לערכים לא מקיימים - אכול ושתה כי מחר נמות, צריכה מטורפת וכו', וכן חינוך ששאלת הקיימות לא עולה בו. האזרח דרור 12:47, 1 באוקטובר 2007 (IST)
חינוך הוא משהו כללי הן לאנשים והן לילדים. החינוך משקף מערכת ערכים ונורמות חברתיות ומחנך אליהן. כפי שניתן לראות בישראל כל פעם שמתחלף שר חינוך ואו מנכ"ל חינוך התוכניות משתנות וכך החינוך משתנה. יש הרבה חינוך שאיננו מקיים, אולי אפילו ניתן להגיד שרוב החינוך היום בעולם המערבי הוא חינוך לא מקיים היות ותרבות הצריכה, אינדיווידואליזם, ועד הם הערכים המובילים ובנוסף המדדים שבהם נמדדת הצלחה היא במדדים שמושפעים ממערכות כלכליות ניו קלאסיות. אדם מצליח הוא...בעל הון, צרכן של מותרות, קפיטליסט וכו'. בתוך החינוך המערבי יש יותר ויתר תוכניות חינוך שמחנכות לשימוש מושכל במשאבים, לתרבות מקומית ושמירה על הטבע ומשאביו. אך הן תוכניות ספציפיות ולא מערכת חינוך ממלכתית אחת. אונסקו מקדמת חינוך לפיתוח בר-קימא עולמי ע"י אמנה אך אני לא הגעתי למדינה שכל החינוך שלה הוא לקיימות.
חזרה לדף המשתמש של "טל קמחי".