מיכאל בראונגרט

מיכאל בראונגרט בשנת 2005

מיכאל בראונגרט (Michael Braungart) הוא כימאי גרמני, הקורא ליצירת טביעת רגל אקולוגית חיובית על ידי עיצוב מחדש של כל המערכות והמוצרים בהם אנו משתמשים. תפיסת עולם זו נקראת "מעריסה לעריסה", ועל פיה, יש לעבור מהשיטה הלינארית המקובלת כיום לשיטה מעגלית על פי שני מעגלים: "טכנוספירה" - מעגל חומרים טכניים, ו"ביוספירה" - מעגל חומרים ביולוגי בתצורת 'סחרור' (upcycling) במקום מחזור. בעברו היה פעיל בארגון גרינפיס וחי על עצים בנסיונות לעצור פרוייקטים הרסניים. כיום פרופסור להנדסת תהליכים ויועץ לחברות, גופי שלטון ברחבי העולם בנושא התפיסה העיצובית והכלכלית שהוא מוביל "מעריסה לעריסה" Cradle to Cradle.

מיכאל בראונגרט הוא המייסד של EPEA - Environmental Protection Encouragement Agency בהמבורג, גרמניה, והמייסד המשותף של חברת MDBC - McDonough Braungart Design Chemistry ב-Charlottesville וירג'יניה.

יחד עם הארכיטקט ויליאם מק'דונו כתב בראונגרט את המאמר מפורסם המהפכה התעשייתית הבאה. בשנת 2002 הם כתבו את הספר מעריסה לעריסה (Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things)

ציטוטים

  • "למרות שנדמה כי למעצבים יש אגו עצום, אני חושב שהם מאוד ביישנים כשזה נוגע לסביבה וחומרי גלם. הם מארגנים אסופה של חומרים רעילים באופן מעט שונה וקוראים לזה עיצוב. זהו הזמן להראות שאפתנות."
  • "ייצור של טלוויזיה שלא מכילה חלקי נחושת הוא בלתי אפשרי כיום, אך ייצור של טלוויזיה שקל לפרק ממנה את חלקי הנחושת שבה, אפשרי."
  • "כמעצב, אתה צרכן של חומרים המפותחים על ידי אחרים, השתמש בהם בתבונה"

ראו גם

קישורים חיצוניים