שינויים

מ
החלפת טקסט – " כ 1" ב־" כ-1 "
שורה 57: שורה 57:  
* ארגון C40, שבו שותפות 40 ערים גדולות ברחבי העולם, התחייב לפעול [[עירוניות מתחדשת|לתכנון עירוני המתייחס לשינויי אקלים]].
 
* ארגון C40, שבו שותפות 40 ערים גדולות ברחבי העולם, התחייב לפעול [[עירוניות מתחדשת|לתכנון עירוני המתייחס לשינויי אקלים]].
   −
* ארצות הברית וברזיל נסוגו מהסכם פריז. ארצות הברית פולטת כ 15% מפליטות גזי החממה בעולם ובברזיל יש את יערות האמזונס.
+
* ארצות הברית וברזיל נסוגו מהסכם פריז. ארצות הברית פולטת כ-1 5% מפליטות גזי החממה בעולם ובברזיל יש את יערות האמזונס.
    
* המומחים ציינו שאסונות טבע רבים בשנה שעברה קשורים לשינויי אקלים, לדוגמה הוריקנים ושרפות בצפון אמריקה.
 
* המומחים ציינו שאסונות טבע רבים בשנה שעברה קשורים לשינויי אקלים, לדוגמה הוריקנים ושרפות בצפון אמריקה.
שורה 439: שורה 439:  
'''נצרות ושינויי האקלים:'''
 
'''נצרות ושינויי האקלים:'''
   −
נכון לספטמבר 2018 כנראה הכי הרבה מאמצים לעצור את שינויי האקלים נעשים בדת הקתולית. לדבר זה חשיבות גדולה כי הנצרות היא כרגע הדת הפופולרית ביותר והזרם הקתולי הוא הפופולרי ביותר בנצרות: כ 1.3 מיליארד בני אדם{{הערה|ויקיפדיה [https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations_by_number_of_members List of Christian denominations by number of members]}}. האפיפיור פרנציסקוס כבר כמה שנים מהווה את אחד המנהיגים שמתעסקים בנושא כאחד מהנושאים העיקריים של פעילותם הציבורית{{הערה|The Forum on Religion and Ecology at Yale [http://fore.yale.edu/news-related-to-pope-francis-climate-change-and-the-environment NEWS ARTICLES RELATED TO POPE FRANCIS, CLIMATE CHANGE, AND THE ENVIRONMENT]}}. הוא אפילו שלח אנציקליקה שנקראת "לאודטו סי", לכל המנהיגים בדת הקתולית בו הוא קרא להם לפעול כדי לפתור את הבעיה. בין היתר הוא קרה בה לפעול נגד [[מחסור ועודף|ייצור יתר ותרבות הצריכה]]. בנוסף, לראשונה בהיסטוריה ציטט האפיפיור כסימוכין את החלטותיהם של אסיפות בישופים, רובם ככולם מחצי כדור הארץ הדרומי - כלומר מהמדינות עם מעט כסף{{הערה|ויקיפדיה [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%93%D7%90%D7%98%D7%95_%D7%A1%D7%99 לאודאטו סי]}}.
+
נכון לספטמבר 2018 כנראה הכי הרבה מאמצים לעצור את שינויי האקלים נעשים בדת הקתולית. לדבר זה חשיבות גדולה כי הנצרות היא כרגע הדת הפופולרית ביותר והזרם הקתולי הוא הפופולרי ביותר בנצרות: כ-1 .3 מיליארד בני אדם{{הערה|ויקיפדיה [https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations_by_number_of_members List of Christian denominations by number of members]}}. האפיפיור פרנציסקוס כבר כמה שנים מהווה את אחד המנהיגים שמתעסקים בנושא כאחד מהנושאים העיקריים של פעילותם הציבורית{{הערה|The Forum on Religion and Ecology at Yale [http://fore.yale.edu/news-related-to-pope-francis-climate-change-and-the-environment NEWS ARTICLES RELATED TO POPE FRANCIS, CLIMATE CHANGE, AND THE ENVIRONMENT]}}. הוא אפילו שלח אנציקליקה שנקראת "לאודטו סי", לכל המנהיגים בדת הקתולית בו הוא קרא להם לפעול כדי לפתור את הבעיה. בין היתר הוא קרה בה לפעול נגד [[מחסור ועודף|ייצור יתר ותרבות הצריכה]]. בנוסף, לראשונה בהיסטוריה ציטט האפיפיור כסימוכין את החלטותיהם של אסיפות בישופים, רובם ככולם מחצי כדור הארץ הדרומי - כלומר מהמדינות עם מעט כסף{{הערה|ויקיפדיה [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%93%D7%90%D7%98%D7%95_%D7%A1%D7%99 לאודאטו סי]}}.
    
'''יהדות ושינויי האקלים'''
 
'''יהדות ושינויי האקלים'''