נוספו 3,077 בתים
, 16:14, 28 באפריל 2019
'''פסיכולוגיה סביבתית ''' ('''Environmental psychology''') היא מחקר בין-תחומי שמתמקד בהשפעות שיש ל[[הסביבה הטבעית|סביבה הטבעית]] ולסביבה הבנויה על הנפש של בני האדם. התחום מגדיר את המונח "סביבה" בצורה רחבה וכולל בתוכו גם סביבות נוספות כמו הסביבה החברתית , סביבת הלימודים וסביבת המידע.
פסיכולוגיה סביבתית הוכרה כתחום עצמאי של לימודים רק בסוף שנות -1960 כאשר מדענים החלו לבדוק את הקשרים בין התנהגות אנושית לבין הסביבה הבנויה. מאז ייסד התחום החוקרים בו עם אוריינטציה שהיא מונחת על ידי בעיות ומונחית על ידי ערכים. המודלים בתחום יכולים לסייע לעצב, לנהל ולהגן סביבות שמייסעות להתנהגות הנחשבת נעימה, ולעודד [[רווחה חברתית]]. התחום חוקר נושאים שונים כמו ניתול משותף של משאבים, ההשפעה של מתח סביבתי על תפקוד אנושי, מאפיינים של סביבות משקמות, בזמן האחרון, בעקבות דאגות חוזרות הנוגעות ל[[גבולות לצמיחה]], יש דגש על מחקרים על [[קיימות|קיימות סביבתית]].
הפרדיגמה הרב-תחומית מושכת חוקרים מתחומים אחרים כמו גאוגרפים, כלכלנים, סוציולוגים, אנתורפולוגים, אנשי חינוך ועוד.
בישראל עוסקת נורית כרמי – מכללת תל חי במחקרים העוסקים בפסיכולוגיה סביבתית. בינהם היווצרות ושינוי של עמדות והתנהגויות סביבתיות, הפסיכולוגיה של פרספקטיבת הזמן (והקשר שלה לנושא [[קיימות]] ו[[תכנון ארוך טווח]]), כיצד בני אדם תופסים את האיום של בעיות סביבתיות. {{הערה|[https://environment.tau.ac.il/environmental_psychology פסיכולוגיה סביבתית], החוג ללימודי הסביבה, אוניברסיטת תל אביב}}
==ראו גם==
* [[פסיכולוגיה חברתית]]
* [[פסיכולוגיה אבולוציונית]]
* [[אקולוגיה עירונית]]
* [[טבע עירוני]]
* [[אמבט יער]]
* [[מניעת פשיעה באמצעות תכנון סביבתי]]
* [[תחבורה פעילה]]
* [[הון חברתי]]
* [[עיר ידידותית גיל]], [[עיר ידידותית לילדים]]
* [[זיהום רעש]]
==הערות שוליים==
{{הערות שוליים}}
==קישורים חיצוניים==
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_psychology פסיכולוגיה סביבתית]
[[קטגוריה:פסיכולוגיה]]
[[קטגוריה:אקולוגיה]]
[[קטגוריה:קיימות]]
[[קטגוריה:סביבתנות]]