שינויים

שורה 52: שורה 52:  
:שלום [[משתמש:אלכסנדר סעודה]] ואני שמח להכירך. קראתי את כל דבריך והעלית פה נקודות מעניינות ודבריך נשמעים לי סבירים. מחמיא לי שאתה סבור שיש לי ידע רב על יערות ישראל ועל ההיסטוריה שלהם.
 
:שלום [[משתמש:אלכסנדר סעודה]] ואני שמח להכירך. קראתי את כל דבריך והעלית פה נקודות מעניינות ודבריך נשמעים לי סבירים. מחמיא לי שאתה סבור שיש לי ידע רב על יערות ישראל ועל ההיסטוריה שלהם.
   −
למען האמת אני בסה"כ חובב את ההיסטוריה של יערות הלבנט בכלל (כולל החורשים המדבריים שהיו שופעים מאד בעבר באזור ים המלח, כיכר הירדן והגיאות - Ravines שמשני צידי ים המלח ושנשתמרו בעיקר בצד הירדני וכוללים צמחיה סאב-טרופית יפיפיה דמויית נאות מדבר עשיר).
+
:למען האמת אני בסה"כ חובב את ההיסטוריה של יערות הלבנט בכלל (כולל החורשים המדבריים שהיו שופעים מאד בעבר באזור ים המלח, כיכר הירדן והגיאות - Ravines שמשני צידי ים המלח ושנשתמרו בעיקר בצד הירדני וכוללים צמחיה סאב-טרופית יפיפיה דמויית נאות מדבר עשיר).
   −
עם זאת, אינני בעל ידע מקצועי בתחום מניעת שריפות וכיבוי שריפות ואינני בקיא בסוגי רכבים אוויריים, ארציים, טכנולוגיות זיהוי שריפות, חומרים בכלל ואבקות וגזים בפרט לכיבוי אש וכדומה וכו' בכדי להוסיף עוד מידע לערך מעבר למה שכבר הוספתי שכבר פירטתי למעלה ואני מפרט שוב; לכל אורך הערך ציינתי מספר פעמים שהשלב הראשון בהפיכת יערות קיימים לטבעיים ואקולוגיים (באלו מהם שהדבר אפשרי בטכנולוגיה הנוכחית) הוא הבטחת מערך כיבוי אש ראוי מתאים לחורש טבעי סבוך (מה שצריך להיעשות על ידי מומחים בתחום ועם תקציב ראוי בגישה מחמירה ביותר) ובכל מקרה אין ספק שגם כלפי כל היערות הקיימים יש להבטיח את הטוב ביותר. לכן אין לי עוד מה להוסיף לערך בעניין זה ואני גם בתקופה לחוצה ולא יכול ללמוד על הנושא עוד יותר לעומק - אני מציע שתערוך אתה את הערך בהקשר זה ותאזכר גם את הסוגיה של עקירת עצים מתים והעלמת עשבים יבשים (לאו דווקא על ידי בעלי חיים - אפשר לדבר גם על רובוטיקה ייעודית לכך) כתופעות שלכאורה מצמצמות בפועל סיכוי לשריפות. תודה וברכה. ‏[[משתמש:EqualizeE|EqualizeE]]‏ • [[שיחת משתמש:EqualizeE|שיחה]] 20:24, 17 בדצמבר 2018 (IST)
+
:עם זאת, אינני בעל ידע מקצועי בתחום מניעת שריפות וכיבוי שריפות ואינני בקיא בסוגי רכבים אוויריים, ארציים, טכנולוגיות זיהוי שריפות, חומרים בכלל ואבקות וגזים בפרט לכיבוי אש וכדומה וכו' בכדי להוסיף עוד מידע לערך מעבר למה שכבר הוספתי שכבר פירטתי למעלה ואני מפרט שוב; לכל אורך הערך ציינתי מספר פעמים שהשלב הראשון בהפיכת יערות קיימים לטבעיים ואקולוגיים (באלו מהם שהדבר אפשרי בטכנולוגיה הנוכחית) הוא הבטחת מערך כיבוי אש ראוי מתאים לחורש טבעי סבוך (מה שצריך להיעשות על ידי מומחים בתחום ועם תקציב ראוי בגישה מחמירה ביותר) ובכל מקרה אין ספק שגם כלפי כל היערות הקיימים יש להבטיח את הטוב ביותר. לכן אין לי עוד מה להוסיף לערך בעניין זה ואני גם בתקופה לחוצה ולא יכול ללמוד על הנושא עוד יותר לעומק - אני מציע שתערוך אתה את הערך בהקשר זה ותאזכר גם את הסוגיה של עקירת עצים מתים והעלמת עשבים יבשים (לאו דווקא על ידי בעלי חיים - אפשר לדבר גם על רובוטיקה ייעודית לכך) כתופעות שלכאורה מצמצמות בפועל סיכוי לשריפות. תודה וברכה. ‏[[משתמש:EqualizeE|EqualizeE]]‏ • [[שיחת משתמש:EqualizeE|שיחה]] 20:24, 17 בדצמבר 2018 (IST)
6,923

עריכות