שינויים

נוספו 1,472 בתים ,  08:50, 21 באוגוסט 2018
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:  
[[תמונה:750px-One-lane chicane 1.jpg|left|thumb|300px|מיתון תנועה בשכונת מגורים על ידי יצירת עיקולים בכביש]]
 
[[תמונה:750px-One-lane chicane 1.jpg|left|thumb|300px|מיתון תנועה בשכונת מגורים על ידי יצירת עיקולים בכביש]]
'''אזור מיתון תנועה''' הוא אזור עירוני קטן, שבו יש הגבלת מהירות של רכב מנועי למהירות של 20-30 קמ"ש. איזור מיתון תנועה יכול להיות שכונת מגורים, או אזורים בהם יש תנועה נרחבת של [[הולכי רגל]] כמו מרכזי ערים או אזור תעסוקה. מהירות הנסיעה באזור מיתון תנועה מוגבלת ל-30 קמ"ש בישראל. בעולם נהוגות מהירויות שונות בין 10 עד 40 קמ"ש, בהתאם לתנאי הדרך.
+
'''אזור מיתון תנועה''' הוא אזור עירוני קטן, שבו יש הגבלת מהירות של רכב מנועי למהירות של 20-30 קמ"ש. איזור מיתון תנועה יכול להיות שכונת מגורים, או אזורים בהם יש תנועה נרחבת של [[הולכי רגל]] כמו מרכזי ערים או אזור תעסוקה. מהירות הנסיעה באזור מיתון תנועה מוגבלת ל-30 קמ"ש בישראל. בעולם נהוגות מהירויות שונות בין 10 עד 40 קמ"ש, בהתאם לתנאי הדרך ובהתאם להיבטים של [[תכנון עירוני]].
   −
השטח של כל איזור מיתון תנועה הוא מצומצם - בדרך כלל פחות מ-1 ק"מ בכל כיוון, ובין איזורי מיתון תנועה יש רחובות מהירים וראשיים יותר. באופן כזה ההפרעה לנסיעת מכוניות היא מינימלית - הנהגים מבלים באיזור מיתון תנועה רק מספר מועט של דקות מכלל הנסיעה שלהם (בתחילת הנסיעה ובסופה). הגבלת המהירות מסתמכת בעיקר על מספר אמצעיים פיזיים לריסון מהירות התנועה כגון אמצעים אנכיים (במפרים, מעברי חציה מוגבהים), אמצעי הסטה (כגון ככרות, חניה בצורה של זיגזג לאורך הרחוב) אמצי הצרה וכן שילוט וסימון - לנהג ברור מתי הוא נכנס לאיזור מיתון תנועה ומתי הוא יוצא ממנו.
+
השטח הכולל של איזור מיתון תנועה הוא מצומצם - בדרך כלל אורך צלא של פחות מ-1 ק"מ בכל כיוון, ובין איזורי מיתון תנועה יש רחובות מהירים וראשיים יותר. באופן כזה ההפרעה לנסיעת מכוניות היא מינימלית - הנהגים מבלים באיזור מיתון התנועה מספר קטן של דקות מכלל הנסיעה שלהם (בתחילת הנסיעה ובסופה), ובכל שאר זמן הנסיעה הם נוסעים בכבישים ראשיים יותר. הגבלת המהירות מסתמכת בעיקר על אמצעיים פיזיים לריסון מהירות התנועה כגון אמצעים אנכיים (במפרים, מעברי חציה מוגבהים), אמצעי הסטה (כגון ככרות, חניה בצורה של זיגזג לאורך הרחוב) אמצי הצרה ("אוזניים" או הרחבת המדרכה לפני מעברי חצייה) וכן שילוט וסימון - לנהג ברור מתי הוא נכנס לאיזור מיתון תנועה ומתי הוא יוצא ממנו.
   −
ההשפעה של איזורי מיתון תנועה על העיר היא משמעותית במספר מישורים - צמצום של [[תאונות דרכים]], הגנה על בטיחות של [[הולכי רגל]], [[תחבורת אופניים|רוכבי אופניים]] ובמיוחד של ילדים והגברה של השימוש באופניים ושל הליכה ברגל, הורדה של כמות [[זיהום רעש|הרעש מתנועה]] בשכונה ושיפור איכות החיים של תושבי השכונה.
+
ההשפעה של איזורי מיתון תנועה על העיר היא משמעותית במספר מישורים - - הגברת השימוש ב[[תחבורה פעילה]] (הליכה ברגל ורכיבה באופניים), צמצום של [[תאונות דרכים]], הגנה על הבטיחות והנוחות של [[הולכי רגל]], [[תחבורת אופניים|רוכבי אופניים]], שיפור הבטיחות של ילדים, צמצום [[זיהום רעש|הרעש מתנועה]] בשכונה ושיפור איכות החיים של תושבי השכונה.
   −
יותר ויותר ומדינות מיישמות איזורי מיתון תנועה כמו הולנד, דנמרק, צרפת, אנגליה, וכן ערים בארצות הברית כמו ניו יורק, סן פרנסיסקו, סקרמנטו ועוד. עיריות רבות משתמשות באיזורי מיתון תנועה במקביל לשימוש ב[[שבילי אופניים]] ו[[איזור ידידותי להולכי רגל]] לשם עידוד הליכה ברגל ורכיבה באופניים ושילוב שלהם ב[[תכנון מוטה תחבורה ציבורית]] כחלק מאסטרטגיה של [[תחבורה בת קיימא]] ו[[עירוניות מתחדשת]].
+
יותר ויותר ומדינות מיישמות איזורי מיתון תנועה. הדבר החל במדינות צפון אירופה כמו [[הולנד]], [[דנמרק]], ו[[שוודיה]]. בשנים האחרונות מיישמות אותו גם מדינות מערביות אחרות כמו גרמניה, צרפת, אנגליה, שוויץ, ספרד, ויפן. גם מדינות במזרח אירופה כמו סלובניה, הונגריה, בולגריה. כמו הדבר קיים במספר ערים בארצות הברית כמו ניו יורק, סן פרנסיסקו, סקרמנטו ועוד. בישראל יש איזורי מיתון תנועה בעיקר ב[[תחבורה בתל אביב-יפו|תל אביב-יפו]]. איזור מיתון תנועה הוא כלי חשוב של [[מיתון תנועה]] בערים, ומלבדו יש גם ערים המקדמות צעדים אחרים של מיתון תנועה (למהירות של 30-40 קמ"ש) ברחובות מסחריים. עיריות רבות משתמשות במיתון תנועה במקביל לשימוש ב[[שבילי אופניים]] ו[[איזור ידידותי להולכי רגל]] לשם עידוד [[הליכה ברגל]] ו[[תחבורת אופניים|רכיבה באופניים]] ושילוב שלהם ב[[תכנון מוטה תחבורה ציבורית]].  צעדים אלה הם מהווים כלים באסטרטגיה כוללת של [[תחבורה בת קיימא]] ו[[עירוניות מתחדשת]] ומשתלבים במגמות כמו [[חזון אפס]] להורדת תאונות דרכים, עידוד של [[תחבורה פעילה]] לשם שיפור הבריאות, ערים קומפקטיות לשם הגדלת אוכלוסיית העיר ללא הגדלת שטחה, ועידוד של [[תיירות אקולוגית]] ו[[תיירות חכמה]].  
    
==רקע==
 
==רקע==