'''פאנהומניזם''' (באנגלית: Panhumanism) הוא רעיון של השתייכות והזדהות עם כלל [[המין האנושי]] באמצעות סוג כלשהו של מבנה חקיקה שיאפשר מצב שבו כל פיתוח כלכלי או טכנולוגי יהיה לטובת כל האנשים בעולם. דוגמאות לפאנהומניזם כוללות [[גלובליזציה]], חבר העמים , האו"ם וארגונים רב לאומיים אחרים וכן הרעינות של [[ממשלה עולמית]] דמוקרטית או [[פדרליזם עולמי]].
+
'''פאנהומניזם''' (באנגלית: '''Panhumanism''') הוא רעיון של השתייכות והזדהות עם כלל [[המין האנושי]] באמצעות סוג כלשהו של מבנה חקיקה שיאפשר מצב שבו כל פיתוח כלכלי או טכנולוגי יהיה לטובת כל האנשים בעולם. דוגמאות לפאנהומניזם כוללות [[גלובליזציה]], חבר העמים , האו"ם וארגונים רב לאומיים אחרים וכן הרעיונות של [[ממשלה עולמית]] דמוקרטית או [[פדרליזם עולמי]].
==היסטוריה==
==היסטוריה==
−
מקורו של הפאנהומניזם בתקופת הרנסאנס באירופה, במיוחד ברנסאנס באיטליה. המונח עצמו נטבע בתחילת המאה ה-19. אין מדובר באידאולוגיה סדורה אלא במסגרת תרבותית של רעיונות. היא הדגישה את היחודיות של כל אדם ואת הקשר בין האדם לטבע.
+
מקורו של הפאנהומניזם בתקופת הרנסנס באירופה, במיוחד ברנסנס באיטליה. המונח עצמו נטבע בתחילת המאה ה-19. אין מדובר באידאולוגיה סדורה אלא במסגרת תרבותית של רעיונות. היא הדגישה את היחודיות של כל אדם ואת הקשר בין האדם לטבע.
−
בלב של ההומניזם מהרנסנס היה המושג של humanitas כלומר הפיתוח של המעלות האנושיות למלוא עוצמתם.
+
בלב של ההומניזם מהרנסנס היה המושג של Humanitas כלומר הפיתוח של המעלות האנושיות למלוא עוצמתם.
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
−
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Panhumanism פאנהומניזם] בויקיפדיה האנגלית
+
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Panhumanism פאנהומניזם] בוויקיפדיה האנגלית