שינויים

נוספו 2 בתים ,  12:59, 21 באפריל 2018
מ
אין תקציר עריכה
שורה 34: שורה 34:  
בנוסף, אחד העקרונות המנחים הוא הפחתה. העלאת המודעות לנושא והפחתת התצרוכת באור בזמנים שאין אנו נזקקים לו - לא רק יהיו חסכוניים לטווח הארוך אלא גם יחסכו באנרגיה. כך יפחת זיהום נוסף שנפלט מתצרוכת חשמל.
 
בנוסף, אחד העקרונות המנחים הוא הפחתה. העלאת המודעות לנושא והפחתת התצרוכת באור בזמנים שאין אנו נזקקים לו - לא רק יהיו חסכוניים לטווח הארוך אלא גם יחסכו באנרגיה. כך יפחת זיהום נוסף שנפלט מתצרוכת חשמל.
   −
יש לציין שאפשרויות החיסכון באנרגיה (מה שאומר גם חסכון בפליטת גזי החממה, זיהום אוויר, חום הנפלט ממכשירים ועוד) ממאבק בתאורת יתר מלאכותית היא גבוהה מאוד אם כי המודעות לנושא היא נמוכה. היום '''רבע מהחשמל בעולם נצרך לתאורה''' כאשר הפקת החשמל היא המקור מספר אחד לפליטת גזי החממה. ב-2006 ההיקף היה רק 19% אבל מאז ההיקף עלה משמעותית ולעיתים התוצאות היו שליליות לבריאות ולסביבה.{{הערה|WLS Lighting Systems [http://www.wlslighting.com/lighting-faq/what-is-light-pollution/ FAQ: What is Light Pollution?] 20.07.2015}} לפחות 13% מהחשמל בארה"ב הולך לתאורת רחוב כאשר לפחות 35% מהאנרגיה הזו מבוזבזת כלומר אפשר לחסוך אותה באמצעות מאבק בזיהום אור{{הערה|International Dark-Sky Association [http://darksky.org/light-pollution/energy-waste/ Light Pollution Wastes Energy and Money]}}. רק האיסור להשאיר אורות במשך חלק מהלילה ללא צורך לחנויות ועסקים בצרפת-בפנים ובחוץ, גרם לירידה בצריכת האנרגיה אקוויולנטית לצריכת אנרגיה של 750,000 משקי בית{{הערה|MAÏA de la BAUME [http://www.nytimes.com/2013/01/31/world/europe/paris-lights-to-be-dimmed-to-save-energy.html France Will Dim Its Lights to Conserve Energy] ניו יורק טיימס 30.1.2013}} כמובן שגם התנהגות מתאימה של אנשים פרטיים יכולה לעזור כאן. הפעלת התאורה רק כאשר יש צורך ובעוצמה הראוייה יכולה לחסוך אנרגיה, להפחית פליטות גזי חממה משמעותית, וזאת ללא האפקטים השליליים של מעבר לנורות ה-LED{{הערה|משה ליכטמן [http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001139449 מדען בכיר מתריע על סכנת "זיהום אור" בישראל] גלובס 14.07.2016}}.
+
יש לציין שאפשרויות החיסכון באנרגיה (מה שאומר גם חסכון בפליטת גזי החממה, זיהום אוויר, חום הנפלט ממכשירים ועוד) ממאבק בתאורת יתר מלאכותית היא גבוהה מאוד אם כי המודעות לנושא היא נמוכה. היום '''רבע מהחשמל בעולם נצרך לתאורה''' כאשר הפקת החשמל היא המקור מספר אחד לפליטת גזי החממה. ב-2006 ההיקף היה רק 19% אבל מאז ההיקף עלה משמעותית ולעיתים התוצאות היו שליליות לבריאות ולסביבה.{{הערה|WLS Lighting Systems [http://www.wlslighting.com/lighting-faq/what-is-light-pollution/ FAQ: What is Light Pollution?] 20.07.2015}} לפחות 13% מהחשמל בארה"ב הולך לתאורת רחוב כאשר לפחות 35% מהאנרגיה הזו מבוזבזת כלומר אפשר לחסוך אותה באמצעות מאבק בזיהום אור{{הערה|International Dark-Sky Association [http://darksky.org/light-pollution/energy-waste/ Light Pollution Wastes Energy and Money]}}. רק האיסור להשאיר אורות במשך חלק מהלילה ללא צורך לחנויות ועסקים בצרפת-בפנים ובחוץ, גרם לירידה בצריכת האנרגיה אקוויולנטית לצריכת אנרגיה של 750,000 משקי בית{{הערה|MAÏA de la BAUME [http://www.nytimes.com/2013/01/31/world/europe/paris-lights-to-be-dimmed-to-save-energy.html France Will Dim Its Lights to Conserve Energy] ניו יורק טיימס 30.1.2013}} כמובן שגם התנהגות מתאימה של אנשים פרטיים יכולה לעזור כאן. הפעלת התאורה רק כאשר יש צורך ובעוצמה הראוייה יכולה לחסוך אנרגיה, להפחית פליטות גזי חממה משמעותית, וזאת ללא האפקטים השליליים של מעבר לנורות ה-LED.{{הערה|1=משה ליכטמן [http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001139449 מדען בכיר מתריע על סכנת "זיהום אור" בישראל] גלובס, 14.7.2016}}.
 
   
==ראו גם==
 
==ראו גם==
 
* [[תאורת אור יום]]
 
* [[תאורת אור יום]]