שינויים

נוספו 2,768 בתים ,  11:45, 15 בינואר 2017
שורה 47: שורה 47:  
* קול השלום (לשעבר) - תחנת רדיו שמאלית מדינית
 
* קול השלום (לשעבר) - תחנת רדיו שמאלית מדינית
 
* ערוץ 7 - תחנת רדיו ימנית מדינית
 
* ערוץ 7 - תחנת רדיו ימנית מדינית
 +
===רשתות חברתיות===
 +
החל משנת 2008 החלה עליה בשימוש ברשתות חברתיות.
 +
רשתות חברתיות בולטות כוללות את :
 +
* [[פייסבוק]]- הרשת החברתית הגדולה ביותר. רבים מהפוליטיקאים בישראל מחזיקים עמודים שבהם הם מגיבים על אירועי היום.
 +
* [[טוויטר]] - רשת חברתית שמגבילה את הכיתוב ל 140 תווים. הרשת פחות פופלארית בציבור אבל נמצאת בשימוש רב על ידי פוליטיקאים, עיתונאים ואנשי תרבות מישראל ומעולם.
 +
* וואטס-אפ - מאפשרת הקמת קבוצות של עד כ-200 איש. קבוצות אלה מרכזות תכתובת רבה שאינה ציבורית לצרכי תקשורת משפחתית, כיתתית, קהילות עניין שונות וכן לצרכי מאבקים פוליטיים שונים.
 +
* [[יו-טיוב]] - רשת בבעלות גוגל. הרשת מאפשרת לאנשים להעלות סרטונים וסרטים וכן להגיב עליהם או להכין "רשימות סרטים" משלהם.
 +
 +
הרשתות החברתיות מאפשרות לעקוף את העיתונות המסורתית ומקשות על צנזורה והסתרה של מידע לא נוח לעיתונות ולבעלי הון. מצד שני קל להפיץ ברשתות אלה מידע לא מבוסס ולא אמין. דוגמה אחת היא שליחת מסרונים מטעם [[בנימין נתניהו]] ערב הבחירות כי "ערבים נוהרים לקלפיות באוטובוסים" כדי להמריץ בוחרים להגיע לקלפי. ישנן דוגמאות רבות למכתבי שרשרת ואף לאתרים שמפיצים וירוסים או אתרי פישינג בוואטספ. היבט נוסף של רשתות חברתיות הוא "הדהוד" של מסרים משום שהמשתמש רואה בעיקר אנשים דומים לו. לכן הוא נמצא באשליה שכולם דומים אליו. ביחס למאבקים חברתיים ופוליטיים אפקט זה יכול ליצור הקצנה של עמדות. דוגמה אחת לדבר זה היא "אינתיפדת הסכינים" שבה משתמשים ברשות הפלסטינית שיתפו תמונות של פלסטינים פצועים והרוגים ודירבנו זה את זה ללא שיש בהכרח גורם מכוון מרכזי.
 +
 +
היבט חשוב של רשתות חברתיות הוא נגיסה בתקציבי הפרסום של התקשורת. דבר זה נחשב כאחד מ-3 הסיבות למשבר עולמי בשוק התקשורת בכל העולם וגם בישראל בשל אובדן הכנסות.
    
===פורומים וקהילות בלוגרים===
 
===פורומים וקהילות בלוגרים===