שינויים

נוספו 3 בתים ,  09:43, 8 בספטמבר 2016
מ
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:  
'''אנרגיית ים''' (Ocean Energy) היא אנרגיה המופקת באמצעות רתימה של אנרגיה המצויות בים. ערים אנושיות רבות הנמצאות ליד הים, והכמויות העצומות של אנרגיה שמצויה בים, מעוררות תקוות שניתן יהיה להפיק [[אנרגיה מתחדשת]] משמעותית מהים.  
 
'''אנרגיית ים''' (Ocean Energy) היא אנרגיה המופקת באמצעות רתימה של אנרגיה המצויות בים. ערים אנושיות רבות הנמצאות ליד הים, והכמויות העצומות של אנרגיה שמצויה בים, מעוררות תקוות שניתן יהיה להפיק [[אנרגיה מתחדשת]] משמעותית מהים.  
   −
הים מכיל כמויות עצומות של אנרגיה מתחדשת בצורה של [[אנרגיית רוח]], [[אנרגיית גלי ים]], [[אנרגיית גאות ושפל]], וכן [[המרת אנרגיה תרמית ימית|אנרגיה של מפלי טמפרטורה ימית]]. יש יוזמות רבות של הפקת אנרגיה מתחדשת בים, מתוכן בולטות כיום (2007) [[טורבינות רוח ימיות]], שזוכות לפופולריות גואה במדינות כמו דנמרק ובריטינה. יש נסיונות רבים לרתימה מסחרית של אנרגיית גלי ים, בהצלחה מועטה יותר.  
+
הים מכיל כמויות עצומות של אנרגיה מתחדשת בצורה של [[אנרגיית רוח]], [[אנרגיית גלי ים]], [[אנרגיית גאות ושפל]], וכן [[המרת אנרגיה תרמית ימית|אנרגיה של מפלי טמפרטורה ימית]]. יש יוזמות רבות של הפקת אנרגיה מתחדשת בים, מתוכן בולטות כיום (2007) [[טורבינות רוח ימיות]], שזוכות לפופולריות גואה במדינות כמו דנמרק ובריטניה. יש ניסיונות רבים לרתימה מסחרית של אנרגיית גלי ים, בהצלחה מועטה יותר.  
 
סוג נוסף של אנרגיה מתחדשת ימית היא [[הפקת אנרגיה מאצות]].  
 
סוג נוסף של אנרגיה מתחדשת ימית היא [[הפקת אנרגיה מאצות]].  
   −
המקורות של האנרגיה הימית הן [[אנרגיית שמש]], ו[[אנרגיית גאות ושפל]]. אנרגיית שמש מחממת את פני השטח של האוקיינוס וגורמת לרוחות, לגלים וזרמים (שאופיים נקבע גם על ידי סיבוב כדור הארץ), להפרשי חום בין פני השטח של הים לבין מעמקיו, ולתהליך הפוטוסינתזה של אצות. אנרגיית גאות ושפל גורמת להזרמת כמויות עצומות של מים לאיזורי גאות, ולכן גם לזרמים , לגלים ולרוח.  
+
המקורות של האנרגיה הימית הן [[אנרגיית שמש]], ו[[אנרגיית גאות ושפל]]. אנרגיית שמש מחממת את פני השטח של האוקיינוס וגורמת לרוחות, לגלים וזרמים (שאופיים נקבע גם על ידי סיבוב כדור הארץ), להפרשי חום בין פני השטח של הים לבין מעמקיו, ולתהליך הפוטוסינתזה של אצות. אנרגיית גאות ושפל גורמת להזרמת כמויות עצומות של מים לאיזורי גאות, ולכן גם לזרמים, לגלים ולרוח.  
   −
יש קשיים מיוחדים הקשורים לרוב או כל הטכנולוגיות של הפקת אנרגיה מהים. קושי אחד נעוץ בסביבה הקורסיבית של מלח ומים שמעכלת מתכות. קושי אחר נעוץ בצורך במתקנים שיעמדו בסערות ימיות. קושי נוסף נעוץ בעלויות התחזוקה הגבוהות של מערכות ימיות. בעיה נוספת היא העברת האנרגיה מתחנות הכוח הימיות אל היבשה - העברה שמתבצעת לרוב בכבל תת ימי, וכורכה בהפסד אנרגטי מסויים. כמו כן יש למנוע התנגשות עם אוניות.  
+
יש קשיים מיוחדים הקשורים לרוב או כל הטכנולוגיות של הפקת אנרגיה מהים. קושי אחד נעוץ בסביבה הקורוזיבית של מלח ומים שמעכלת מתכות. קושי אחר נעוץ בצורך במתקנים שיעמדו בסערות ימיות. קושי נוסף נעוץ בעלויות התחזוקה הגבוהות של מערכות ימיות. בעיה נוספת היא העברת האנרגיה מתחנות הכוח הימיות אל היבשה - העברה שמתבצעת לרוב בכבל תת ימי, וכרוכה בהפסד אנרגטי מסויים. כמו כן יש למנוע התנגשות עם אוניות.  
   −
יתרון אחד של הפקת אנרגיה מהים היא הכמות העצומה של האנרגיה הקיימת, ולכן לטכנולוגיות אלה יש פוטנציאל גדול. עוד יתרון הוא הקירבה היחסית להרבה מקומות ישוב. יתרון נוסף היא הפרעה נמוכה מאוד או לא קיימת לאוכלוסייה האנושית - בניגוד לדוגמה לטורבינות רוח יבשתיות או למתקנים סולאריים יבשתיים שתופסים שטח יבשתי יקר ומהווים הפערה לסביבה.  רובן (כך האמונה לפחות) לא מהוות הפרעה ניכרת גם לסביבה הימית בגלל המרחבים העצומים של האוקיינוס והאופי הלא מזהם שלהן.  
+
יתרון אחד של הפקת אנרגיה מהים היא הכמות העצומה של האנרגיה הקיימת, ולכן לטכנולוגיות אלה יש פוטנציאל גדול. עוד יתרון הוא הקירבה היחסית להרבה מקומות ישוב. יתרון נוסף היא הפרעה נמוכה מאוד או לא קיימת לאוכלוסייה האנושית - בניגוד לדוגמה לטורבינות רוח יבשתיות או למתקנים סולאריים יבשתיים שתופסים שטח יבשתי יקר ומהווים הפרעה לסביבה.  רובן (כך האמונה לפחות) לא מהוות הפרעה ניכרת גם לסביבה הימית בגלל המרחבים העצומים של האוקיינוס והאופי הלא מזהם שלהן.  
    
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==