שינויים

מ
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''מלח בישול''' או נתרן כלורי הוא תרכובת יונית (נתרן כלורי, NaCl), מינרל נפוץ מאוד בכדור הארץ בעל חשיבות ביולוגית לבעלי חיים. משמש לתיבול ולהכנת מזון. [[מודרניזם|בחברה המודרנית]] חשיפה מתמדת ל[[מזון מעובד]] גורמת לצריכה מוגזמת של מלח שגובה מחיר בריאותי יקשר.  
+
'''מלח בישול''' הוא תרכובת יונית (נתרן כלורי, NaCl), מינרל נפוץ מאוד בכדור הארץ בעל חשיבות ביולוגית לבעלי חיים. משמש לתיבול ולהכנת מזון. [[מודרניזם|בחברה המודרנית]] חשיפה מתמדת ל[[מזון מעובד]] גורמת לצריכה מוגזמת של מלח שגובה מחיר בריאותי יקשר.  
   −
לפי משרד הבריאות בישראל, הכמות היומית המומלצת של מלח בישול לאדם בוגר היא 1,500 מ"ג - כמות דומה לכפית אחת של מלח ביום. הצריכה הממוצעת בישראל בפועל היא כ 4,0000 מ"ג מלח ביום - כמעט פי 3.  
+
לפי משרד הבריאות בישראל, הכמות היומית המומלצת של מלח בישול לאדם בוגר היא 1,500 מ"ג - כמות דומה לכפית אחת של מלח ביום. הצריכה הממוצעת בישראל בפועל היא כ-4,000 מ"ג מלח ביום - כמעט פי 3.  
    
כמות מופרזת של מלח עלולה לגרום ל[[לחץ דם גבוה]] שהיא מצב תחלואה בפני עצמו שיש לו השלכות חמורות על מערכות אחרות בגוף: הוא מגביר את הסיכון לחלות בשבץ מוחי, מחלות לב וכלי דם, אי ספיקת כליות ועוד.
 
כמות מופרזת של מלח עלולה לגרום ל[[לחץ דם גבוה]] שהיא מצב תחלואה בפני עצמו שיש לו השלכות חמורות על מערכות אחרות בגוף: הוא מגביר את הסיכון לחלות בשבץ מוחי, מחלות לב וכלי דם, אי ספיקת כליות ועוד.
   −
מיני מזונות המכילים כמות גדולה של מלח כוללים [[מזון מעובד]], [[מזון מהיר]], [[בשר מעובד]] וחטיפים. יצרנים מוסיפים מלח למזונות כדי להגדיל את חיי המדף שלו. בעלי מסעדות ורשתות מזון מהיר מוסיפים מלח גם כחומר שימור זול וגם כדי להגדיל את תחושת הצמא. תחושה זו מעודדת שתיית משקאות- משקאות ממותקים ומוגזים ומגדילה את הרווחיות של המסעדה שכן הרווח על משקאות הוא גדול יותר (הם אינם מתקלקלים, לא צריך להכין אותם במיוחד). מסיבה דומה גם פאבים ומקומות המגישים מזונות אלכוהולים מגישים מזון מלוח. מלח מגרה את תחושת התאבון ולכן יש לו השפעה מעודדת על צריכת עוד מזון. כמו כן צרכנים שהתרגלו למלח יתלוננו כי המזון עם כמות בריאה של מלח מרגיש להם תפל.  
+
מיני מזונות המכילים כמות גדולה של מלח כוללים [[מזון מעובד]], [[מזון מהיר]], [[בשר מעובד]] וחטיפים. יצרנים מוסיפים מלח למזונות כדי להגדיל את חיי המדף שלו. בעלי מסעדות ורשתות מזון מהיר מוסיפים מלח גם כחומר שימור זול וגם כדי להגדיל את תחושת הצמא. תחושה זו מעודדת שתיית משקאות- משקאות ממותקים ומוגזים ומגדילה את הרווחיות של המסעדה שכן הרווח על משקאות הוא גדול יותר (הם אינם מתקלקלים, לא צריך להכין אותם במיוחד). מסיבה דומה גם פאבים ומקומות המגישים מזונות אלכוהוליים מגישים מזון מלוח. מלח מגרה את תחושת התיאבון ולכן יש לו השפעה מעודדת על צריכת עוד מזון. כמו כן צרכנים שהתרגלו למלח יתלוננו כי המזון עם כמות בריאה של מלח מרגיש להם תפל.  
   −
יש קשר דו כיוני בין צריכה של מלח, לבין צריכת מזון בכמות גדולה מידי, צריכת בשר מעובד, משקאות ממותקים ואלכוהול. לדוגמה משקאות ממותקים מאפשרים לאכול כמות גדולה יותר של מזון מהיר בלי להרגיש בטעם המלוח של המזון. מכאן שיש קשר בין צריכה גבוה של מלח לבין משקאות ממותקים או מזון מעובד ומהיר שלהם יש השפעות בריאותיות נוספות ומזיקות כגון סרטן , מחלות לב וסוכרת.   
+
יש קשר דו כיוני בין צריכה של מלח, לבין צריכת מזון בכמות גדולה מידי, צריכת בשר מעובד, משקאות ממותקים ואלכוהול. לדוגמה משקאות ממותקים מאפשרים לאכול כמות גדולה יותר של מזון מהיר בלי להרגיש בטעם המלוח של המזון. מכאן שיש קשר בין צריכה גבוה של מלח לבין משקאות ממותקים או מזון מעובד ומהיר שלהם יש השפעות בריאותיות נוספות ומזיקות כגון סרטן, מחלות לב וסוכרת.   
    
==המלצות להפחתת כמות המלח==
 
==המלצות להפחתת כמות המלח==