שינויים

שורה 16: שורה 16:     
==נאו קלאסיים – עליות וירידות מ-1871- ועד היום==  
 
==נאו קלאסיים – עליות וירידות מ-1871- ועד היום==  
התורה שלומדים בבתי הספר בכלכלה כיום היא '''[[כלכלה נאו קלאסית|התורה הנאו קלאסית]]'''. היא פותחה על ידי [[לאון וואלרס]] בשנות ה-70 של המאה 19, וקיבלה פרסום והכרה על ידי [[אלפרד מרשל]] בשנות ה-90 של מאה זו.  
+
התורה שלומדים בבתי הספר בכלכלה כיום היא '''[[כלכלה נאו קלאסית|התורה הנאו קלאסית]]'''. היא פותחה על ידי [[ויליאם סטנלי ג'בונס]], [[קרל מנגר]] ו[[לאון ואלראס]] בשנות ה-70 של המאה 19, וקיבלה פרסום והכרה על ידי [[אלפרד מרשל]] בשנות ה-90 של מאה זו.  
   −
הכלכלה הנאו-קלאסית ביססה את מעמדה האקדמי בשנות ה-40-50 של המאה ה-20, בעיקר על ידי הכלכלנים [[מילטון פרידמן]] ו[[פרדריק הייק]]. המודל העיקרי שלה שורטט על ידי [[קנת ארוו]]. התאוריה מכונה גם '''תורת [[שיווי המשקל הכללי]]''' General Equilibrium Theory - GET. התאוריה הנאו-קלאסית כבסיס למדיניות עלתה רק בשנות ה- 70' וה-80' יחד עם ה[[מוניטריזם]] של מילטון פרידמן, ומשטרי רייגן ותאצ'ר.
+
הכלכלה הנאו-קלאסית ביססה את מעמדה האקדמי בשנות ה-40-50 של המאה ה-20, בעיקר על ידי הכלכלנים [[מילטון פרידמן]] ו[[פרדריק הייק]]. המודל העיקרי שלה שורטט על ידי [[קנת ארוו]]. התאוריה מכונה גם '''תורת [[שיווי המשקל הכללי]]''' General Equilibrium Theory - GET. התאוריה הנאו-קלאסית כבסיס למדיניות כלכלית עלתה רק בשנות ה- 70' וה-80' יחד עם ה[[מוניטריזם]] של מילטון פרידמן, ומשטרי רייגן ותאצ'ר.
    
==הבדלים בין האסכולות במדיניות==
 
==הבדלים בין האסכולות במדיניות==