שינויים

נוספו 39 בתים ,  11:49, 24 ביולי 2013
שורה 6: שורה 6:     
==אמון בסוציולוגיה==
 
==אמון בסוציולוגיה==
סוציולוגים בוחנים איזה תפקיד ממלא אמון במערכות חברתיות. מאז שנות 1980 עלה מאד העניין בשאלות הקשורות באמון, מאז עבודתיהם של Luhmann,[9] Barber [10] ו-Giddens. עניין גובר זה באמון התגבר גם עקב שינויים שמתקיימם בחברה שמאופיינים כמודרניות  מאוחרת ופוסט-מודרנית.  
+
סוציולוגים בוחנים איזה תפקיד ממלא אמון במערכות חברתיות. מאז שנות 1980 עלה מאד העניין בשאלות הקשורות באמון, מאז עבודתיהם של Luhmann,[9] Barber [10] ו-Giddens. עניין גובר זה באמון התגבר גם עקב שינויים שמתקיימים בחברה שמאופינת כ[[מודרניזם|מודרנית מאוחרת]] ופוסט-מודרנית.  
   −
חברות זקוקות לאמון היות והחברים בהן מוצאים את עצמם בגבול בין הבטחון במה שידוע מנסיון חיי היום-יום, לבין המקריות שקיימת באפשרויות חדשות. ללא אמון, יש תמיד צורך להתחשב בכל האפשרויות, דבר שמוביל לשיתוק ולאי פעילות. ניתן להתייחס אל אמון כאל הימור על עתיד אפשרי מסויים, כזה שעשוי להביא ליתרונות. מרגע שמחליטים לבצע את ההיומור (כלומר מעניקים אמון), מעניק האמון משהה את חוסר האמונה שלו, והאפשרויות של נתיבים שליליים אינם נלקחים בחשבון. מסיבה זו אמון מתפקד כדבר שמפחית את הסיבוכיות החברתית (או [[עלויות עסקה]] בכלכלה) ומאפשר קיום של פעולות שאלמלי כן היה מסובך מידי לבצע אותן או בלתי אפשריות לביצוע, במיוחד בהקשר של שיתופי פעולה.  
+
חברות זקוקות לאמון היות והחברים בהן מוצאים את עצמם בגבול בין הבטחון במה שידוע מנסיון חיי היום-יום, לבין המקריות שקיימת באפשרויות חדשות. ללא אמון, יש תמיד צורך להתחשב בכל האפשרויות, דבר שמוביל לשיתוק ולאי-פעילות. ניתן להתייחס אל אמון כאל הימור על עתיד אפשרי מסויים, כזה שעשוי להביא ליתרונות. מרגע שמחליטים לבצע את ההימור (כלומר מעניקים אמון), מעניק האמון משהה את חוסר האמונה שלו, והאפשרויות של נתיבים שליליים אינם נלקחים בחשבון. מסיבה זו אמון מתפקד כדבר שמפחית את הסיבוכיות החברתית (או [[עלויות עסקה]] ב[[כלכלה]]) ומאפשר קיום של פעולות שאלמלי כן היה מסובך מידי או אפילו בלתי אפשרי לבצע אותן, במיוחד בהקשר של [[שיתוף פעולה|שיתופי פעולה]].  
   −
סוציולוגים נוטים להתמקד בשתי נקודות מבט- נקודת המבט של המאקרו - המערכת החברתית ונקודת המבט של מיקרו של פרטים. דבר זה נכון גם בסוגיות של מחקר אמון. מבחינת מאקרו מתעמלמים מהיבטים של סיבוכיות פסיכלוגית, מניחים לרוב גישה בהיוויוריסטית לאמון, ומיישמים מודל ססטיסטי.  
+
סוציולוגים נוטים להתמקד בשתי נקודות מבט- נקודת המבט של המאקרו - המערכת החברתית ונקודת המבט של מיקרו של פרטים. דבר זה נכון גם בסוגיות של מחקר אמון. מבחינת מאקרו מתעמלמים מהיבטים של סיבוכיות פסיכולוגית, מניחים לרוב גישה בהיוויוריסטית לאמון, ומיישמים מודל ססטיסטי.
    
==אמון וסדר חברתי==
 
==אמון וסדר חברתי==