שינויים

יצירת דף עם התוכן ""בניית חזון" הוא אחד המרכיבים במודל יוזמת הטרנזישן. המודל נוצר כדי לעזור לפעילים להפעי..."
"בניית חזון" הוא אחד המרכיבים ב[[מודל יוזמת הטרנזישן]]. המודל נוצר כדי לעזור לפעילים להפעיל את [[יוזמת הטרנזישן]] בקהילתם. המודל מחולק לחמישה שלבים. "בניית חזון" הוא אחד המרכיבים בשלב הראשון "מתחילים".

===האתגר===
הקושי לדמיין עולם דל באנרגיה הוא מכשול בעיצוב והגשמה של עולם שכזה. מהי הדרך הטובה ביותר להתגבר על המכשול הקולקטיבי הזה?

===תיאור===
בניית החזון עוזרת להבחין בין יוזמות הטרנזישן להרבה גישות סביבתיות אחרות. במקום לפעול על בסיס תיאור קודר של העתיד, יוזמת הטרנזישן מציעה להתחיל ביצירת חזון חיובי של העתיד. שאלת מפתח יכולה להיות: 'אם נתעורר ב 2030, ויוזמת הטרנזישן שלנו הצליחה, כיצד יראה העתיד? איך הוא מרגיש? מריח? נשמע?

===הפתרון===
נסו לשלב את החשיבה על חזון בפעילויות של יוזמת הטרנזישן שלכם ולשאול: "אילו התעוררת בעוד 20 שנה בעולם שהצליח לנווט את דרכו לפליטת פחמן מועטה, למקומיות ולחוסן קהילתי, איך הדבר יראה? איך הוא ירגיש? איך ישמע? ואיך יריח?"

הזמינו אנשים לדמיין את העתיד הזה, באופן חושי ומוחשי עד כמה שניתן. אחר כך, הזמינו אותם לבטא את הרשמים האלו בציורים, במילים - שירה או סיפורים, או במשחק ותנועה. ניתן להיעזר במטודות כמו כתיבת כתבות מתוך אמצעי התקשורת של העתיד המדווחים על דברים שונים שמתרחשים בקהילה.

===הרחבת התיאור===
העתיד, למרות מה שלפעמים מנסים לצייר לנו בתרבות שלנו, איננו קבוע מראש. הוא מיוצר על ידי הפעילויות שלנו בהווה. איך נוכל לפעול למען עתיד טוב יותר ודל אנרגיה, אם אנחנו לא יכולים לדמיין אותו? עלינו לקחת אחריות על העתיד שלנו - Reclaim the future!

היכולת לדמיין את החזון מתפתחת כמו שריר. חשוב ליצור חיבור פנימי לתמונת העתיד החיובי.

חזון עתיד ברור עוזר בבנית תוכנית עבודה וביצירת סדר עדיפויות, נותן תקווה, שאיפה והשראה, מחבר בין אנשים, מהווה מסר עם הרבה תחושה ולא רק עם מילים, יוצר קשר לתנועה עולמית רחבה של שינוי חיובי, בונה מומנטום להמשך פעילות היוזמה.

רעיונות לפעילויות ליצירת חזון:
ציור משותף
לאסוף מילים משמעותיות שמתארות את ההווה ולהיעזר בהן ליצירת תמונת העתיד
לצייר מפות ולבנות מודלים
לערוך הופעות
לצאת למקום אחר, עדיף לטבע, כדי לאפשר ראייה חדשה והשראה
לדמיין חלום
לספר סיפורים מהעתיד על ההווה
backcasting
לחפש איפה נמצאת הנוחות בהווה שלנו ולהיעזר בה
לצלם סרטים או לביים מהדורות חדשות של העתיד
להיעזר בתמונות של המקום ולשנות אותן כפי שיראו בעתיד


===דוגמאות מתוך ניסיונן של יוזמות טרנזישן מהעולם===
באפריל 2009 נערך תהליך בניית חזון בקינגסטון. התהליך חיבר בין תושבים צעירים למבוגרים סביב הנושא "קינגסטון שלנו, העתיד שלנו". בתהליך היו שותפים אמנים, מעצבים ואנשי קולנוע והזמין אותם לבחון את העבר, ההווה והעתיד של קינגסטון. התוצרים הוצגו במוזיאון המקומי.

כשיוצרים תהליך בניית חזון חשוב לשמור על ההקשר שלו. אפשר ללכת לאיבוד בניסיון ליצור תמונת עתיד ללא הגדרות בכלל. לכן נתייחס להנחת יסוד של עתיד דל אנרגיה, שלוקח בחשבון שינויים באקלים, שלא נסמך על כלכלת צמיחה ושהתאים את עצמו באופן יצירתי ומשגשג.

בטרנזישן טאונטון ערכו תהליך בניית החזון בין יולי לספטמבר 2009. בתהליך היה שותף המנהל האסטרטגי של המועצה. בתהליך השתתפו כמעט כל 375 עובדי המועצה, מבכירים ועד זוטרים. הם התבקשו להגיב לכמה שאלות מעוררות השראה ודיון לגבי מה ידרש מהם כדי לבנות את החוסן של טאונטון. הרעיונות סוכמו למסמך שעורר עניין רב ופעילות רבה במועצה מאז (פרטים מלאים בערך באתר הרשת העולמית).

===קישורים חיצוניים===
[http://www.transitionnetwork.org/ingredients/starting/visioning מקור הטקסט מאתר רשת הטרנזישן העולמית]
69

עריכות