שינויים

נוספו 253 בתים ,  13:09, 20 בדצמבר 2012
שורה 32: שורה 32:     
{{הפניה לערך מורחב|ביטחון תזונתי}}
 
{{הפניה לערך מורחב|ביטחון תזונתי}}
ההשפעות של המפכה הירוקה על כמות המזון שמגודלת בחקלאות הינה עצומה. מאז תחילתה, גדלה [[אוכלוסיית העולם]] בכ-4 מיליארד בני אדם (נכון לשנת 2007) ורבים מאמינים שללא המהפכה היה [[רעב המוני]] ו[[תת תזונה נרחבים]]. בהודו לדוגמה עלתה תנובת החיטה מ-10 מילוני טונות בשנה בשנות ה-60 ל-73 מילוני טונות בשנת 2006.<ref>[http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/south_asia/4994590.stm The end of India's green revolution?]</ref> האדם הממוצע בארצות העולם השלישי צורך כיום 25% יותר קלוריות ליום מאשר בזמנים לפני המהפכה הירוקה. בין 1950 ו-1984, בזמן שהמפכה הירוקה שינתה את החקלאות בכל רחבי העולם, עלתה תנובת הדגנים ב-250%.  
+
ההשפעות של המפכה הירוקה על כמות המזון שמגודלת בחקלאות הינה עצומה. מאז תחילתה, גדלה [[אוכלוסיית העולם]] בכ-4 מיליארד בני אדם (נכון לשנת 2007) ורבים מאמינים שללא המהפכה היה [[רעב המוני]] ו[[תת תזונה]] נרחבים. בהודו לדוגמה עלתה תנובת החיטה מ-10 מילוני טונות בשנה בשנות ה-60 ל-73 מילוני טונות בשנת 2006.<ref>[http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/south_asia/4994590.stm The end of India's green revolution?]</ref> האדם הממוצע בארצות העולם השלישי צורך כיום 25% יותר קלוריות ליום מאשר בזמנים לפני המהפכה הירוקה. בין 1950 ו-1984, בזמן שהמפכה הירוקה שינתה את החקלאות בכל רחבי העולם, עלתה תנובת הדגנים ב-250%.  
   −
רבים מאמינים כי הגידול ביבולים בעקבות המהפכה הירוקה איפשר את האכלתם של מיליארדי אנשים, ולמנוע [[רעב עולמי]] ומגיפות רעב. <ref> http://www.aworldconnected.org/article.php/311.html</ref>
+
רבים מאמינים כי הגידול ביבולים בעקבות המהפכה הירוקה איפשר את האכלתם של מיליארדי אנשים, ולמנוע ומגיפות רעב. <ref> http://www.aworldconnected.org/article.php/311.html</ref> עם זאת מספר ה[[רעב עולמי|רעבים בעולם]] שירד בהתמדה עד שנות ה-90 עלה בחזרה והוא עומד על מעל 900 מיליון בני אדם.
   −
אם מתבססים על התקדימים ב[[מהפכה הנאוליתית]] רואים כי לאורך זמן, גידול בתפוקת המזון לא תמיד משפר  את [[ביטחון תזונתי|הביטחון התזונתי]] וכמות הקלוריות לנפש. כמות המזון הגדלה מאפשרת גידול של האוכלוסיה, כך שזו מקטינה את המזון לנפש. במעבר מ[[ציידים לקטים]] לחקלאות, לדוגמה, גידול האוכלוסיה היה מעט גדול יותר מהגידול בתנובה. מצד שני, מערכת המזון החדשה היא פחות יציבה מקודמתה.
+
אם מתבססים על התקדימים ב[[מהפכה הנאוליתית]] רואים כי לאורך זמן, גידול בתפוקת המזון לא תמיד משפר  את [[ביטחון תזונתי|הביטחון התזונתי]]. כמות המזון הגדלה מאפשרת גידול של האוכלוסיה, כך שזו מקטינה את המזון לנפש. לפי [[ג'ארד דיימונד]], במעבר מחברות [[ציידים לקטים]] לחברות חקלאות, לדוגמה, גידול האוכלוסיה היה מעט גדול יותר מהגידול בתנובה כך שכמת הקלוריות לנפש ירדה. מצד שני, מערכת המזון החדשה היא פחות [[חוסן|יציבה]] מקודמתה.
    
===תלות של המזון במשאבים מתכלים===
 
===תלות של המזון במשאבים מתכלים===