שינויים

נוספו 72 בתים ,  21:54, 25 בנובמבר 2011
מ
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''יער מאכל''' הוא יער המשמש ל[[חקלאות בת קיימא]] ואשר שואף את השראתו מ[[יערות הגשם]], [[חורש טיבעי]], ו[[יערות ירוקי עד]]. שיטה חקלאות זו קיימת מזה מאות שנים באי [[טיקופיה]] וכיום היא חלק מתפיסת ה[[פרמקצ'ר]]
+
'''יער מאכל''' הוא יער המשמש ל[[חקלאות בת קיימא]] ואשר שואף את השראתו מ[[יערות הגשם]], [[חורש טיבעי]], ו[[יערות ירוקי עד]]. שיטת חקלאות זו קיימת מזה מאות שנים באי [[טיקופיה]] וכיום היא חלק מתפיסת ה[[פרמקצ'ר]]
   −
מטרתו של היער לספק [[נישה אקולוגית]] למינים רבים ככל הניתן של בעלי חיים, צמחים, פטריות, ויצורים אחרים (כמו חיידקים שונים ויצורים חד תאיים), וליצור משאבי טבע חיוניים כמו [[בריכות מים]], מזון, מחסה, אנרגיה, חומרי בנייה, הסקה, וצרכים נוספים. בכך היער מספק לא רק [[מזון]] ו[[חומרי גלם]] אלא גם מספק [[שירותי טבע]] ומהווה [[מערכת אקולוגית]] מתפקדת המאפשר קיום ליצורים נוספים.  
+
מטרתו של היער לספק [[נישה אקולוגית]] למינים רבים ככל הניתן של בעלי חיים, צמחים, פטריות, ויצורים אחרים (כמו חיידקים שונים ויצורים חד תאיים), וליצור משאבי טבע חיוניים כמו [[בריכות מים]], מזון, מחסה, אנרגיה, חומרי בנייה, הסקה, וצרכים נוספים. בכך היער מספק לא רק [[מזון]] ו[[חומרי גלם]] אלא גם מספק [[שירותי טבע]] ומהווה [[מערכת אקולוגית]] מתפקדת המאפשר קיום למינים נוספים.  
   −
יצירת יער המאכל ותחזוקתו מתרחשת על ידי תהליך של [[סוקסציה]] מואצת מלאכותית, שימוש ב[[דשנים טבעיים]] כמו [[קטניות קושרות חנקן]], [[פיטריות מיקוריטיות]], [[קומפוסט]], [[הומוס]], ועוד.
+
יצירת יער המאכל ותחזוקתו מתרחשת על ידי תהליך של [[סוקסציה]]מלאכותית ומהירה, שימוש אינטנסיבי ב[[דשנים טבעיים]] כמו [[קטניות קושרות חנקן]], [[פיטריות מיקוריטיות]], [[קומפוסט]], [[הומוס]], ועוד.
   −
ביער המאכל ישנם [[קומות אקולוגיות]], [[גילדות מינים]], חברויות, ו[[נישה|נישות]] המסתעפות עד לצמרת היער. החלק המסובך ביותר בתחזוקת היער הינו מציאת השילוב האופטימלי בין מיני הצומח השונים, השתלבותם בנוף וזאת תוך כדי מיקסום התוצרת. ניתן לחלק את היער לשמונה שכבות או קומות אקולוגיות כדקלמן -עצים גדולים מאד שיהווה את צמרת היער, עצים גדולים, בינונים, שיחים, משתרעים, פקעות ושורשים, מטפסים, מסתעפים, ועוד.
+
ביער המאכל טיפוסי ישנם 8 [[קומות אקולוגיות]], [[גילדות מינים]], חברויות, ו[[נישה|נישות]] המסתעפות עד לצמרת היער. החלק המסובך ביותר בתכנון היער הינו מציאת השילוב האופטימלי בין מיני הצומח השונים, השתלבותם בנוף וזאת תוך כדי מיקסום הפרודקטיביות. ניתן לחלק את היער לתשע שכבות או קומות אקולוגיות כדקלמן -עצים גדולים מאד שיהווה את צמרת היער, עצים גדולים, בינונים, שיחים, צימחי כיסוי, פקעות ושורשים, מטפסים, מסתעפים,צמחי מים ועוד.
   −
תכנון היער הינו נגזרת של המטרות שלשמו הוקם, בחלקות חקלאיות יושם דגש על פרודקטיביות מירבית ומיקסום רווחים ללא פגיעה באיזון האקולוגי, בשטחים פתוחים ינתן אולי יתרון לצמחים מקומים.
+
תכנון והקמת היער הינם נגזרת של המטרות שלשמו הוקם, בחלקות חקלאיות יושם דגש על פרודקטיביות מירבית ומיקסום רווחים ללא פגיעה באיזון האקולוגי, בשטחים פתוחים ינתן אולי יתרון לצמחים מקומים.
    
==יערות מאכל בטיקופיה==
 
==יערות מאכל בטיקופיה==
3

עריכות