שינויים

נוספו 2,249 בתים ,  09:29, 20 בספטמבר 2011
יצירת דף עם התוכן "'''שיא תפוקת האורניום''' (Peak uranium) היא נקודה בזמן שבה רמת ההפקה העולמית של אורניום תגיע למקס..."
'''שיא תפוקת האורניום''' (Peak uranium) היא נקודה בזמן שבה רמת ההפקה העולמית של [[אורניום]] תגיע למקסימום, שלאחריו הפקת האורניום תלך ותרד. בעוד שאורניום משמש לשם ייצור של [[נשק גרעיני]] השימוש העיקרי שלו הוא לשם הפקת [[חשמל]] ב[[כורים גרעיניים]] באמצעות שימוש באיזוטופ אורניום 235. אורניום הוא [[משאב מתכלה]] ולכן קיימת גם נקודת הכילוי, שבה לא תשאר יותר עופרת. אולם זמן רב לפני הגעה לכילוי גמור של עופרות האורניום צפויה הגעה לשיא תפוקה.

בשנת 1956 הגה הגיאולוג [[מ קינג האברט]] תאוריה על דרך הכילוי של משאבים אנרגיה טבעיים מתכלים, כמו [[פחם]], [[גז טבעי]], [[נפט]] שידוע כ[[תאוריית השיא של האברט]]. כל עוד אין דרך למחזר אורניום (ראו בהמשך) התאוריה תקפה גם לגבי אורניום. לכן קצב הגילוי וקצב ההפקה צריכים לרדת.

תחזיות פסימיות של שיא תפוקת האורניום מדברות על שיא שכבר התרחש בשנות ה-1980 או ששיא שני אמור להתרחש באיזור 2035.
תחזיות אופטימיות טוענות כי ההיצע גדול בהרבה מהביקוש ולא צופות שיא תפוקת אורניום כלל.

האברט ואחרים הציעו כי אם ניתן יהיה לסגור את מעגל הדלק הגרעיני, אורניום יוכל להפוך לדלק מתחדש. [[כורי דגירה]] ועיבוד מחדש יכולים באופן פוטנציאלי להפיק כמות גבוהה בהרבה של אנרגיה מתוך האורניום הטבעי. עם זאת כיום רק כמות זעירה של אורניום מושבת בצורה זו מתוך פסולת גרעינית. כמו כן עוד לא קיימות טכנולוגיות לטיפול בפסולת הגרעינית.


[[קטגוריה:שיא תפוקה]]
[[קטגוריה:אנרגיה גרעינית]]