שינויים

אין תקציר עריכה
הבעיה של ההתמחות
בדיון על כלכלה בודהיסטית, השאלה הראשונה שעולה היא האם קיים בכלל דבר כזה, או אפילו האם דבר כזה הוא אפשרי. הדימוי של הנזיר הבודהיסטי ההולך בשלווה בדרכו לא עולה באופן מיידי אצל רוב האנשים בהקשר של פעילות כלכלית. גורדי שחקים, מרכזי קניות ושוק המניות יתאימו יותר. כרגע, הכלכלה שאליה אנו רגילים היא הכלכלה המערבית.
כשאנו מדברים על כלכלה, או על נושאים הקשורים אליה, אנו משתמשים באוצר מילים מערבי, ואנו חושבים במסגרת המחשבתית של התאוריה הכלכלית המערבית. קשה להמנע ממגבלות אלו, כשמדברים על כלכלה בודיהיסטית. למעשה, אנו עלולים למצוא את עצמנו דנים בבודהיזם בשפה ובמונחים של הכלכלה המערבית. למרות זאת, במהלך ספר זה, אני מקווה לפחות לתת חלק מנקודות המבט הבודיהסטיות על דברים שניתן להשתמש בהם בכלכלה.
אחד הראשונים לכלול את התורות בודהיסטיות עם כלכלה (ולמעשה לטבוע את המונח כלכלה בודהיסטית) היה פרידריך שומכר בספרו [[קטן זה יפה]]. במאמר שלו על כלכלה בודהיסטית, מר שומכר מתבונן בלימוד הבודהיסטי של הדרך הנאצלה כפולת השמונה, כדי להסביר את הטיעון שלו. הוא טוען שהכללת הגורם של פרנסה נאותה בדרך כפולת השמונה, במילים אחרות בדרך החיים הבודהיסטית, מצביעה על הצורך בכלכלה בודהיסטית, זו היא נקודת המוצא של מר שומכר.

[[קטגוריה:כלכלה בודיהסטית]]