שינויים

דף חדש: '''הסיפור של הקוסמטיקה''' הוא סרט תעודה על חומרים רעילים וחומרים מסרטנים שנמצאים במוצרי ...
'''הסיפור של הקוסמטיקה''' הוא סרט תעודה על [[חומרים רעילים]] ו[[גורם מסרטן|חומרים מסרטנים]] שנמצאים במוצרי [[קוסמטיקה]]. הסרט נוצר כסרט המשך ל[[סיפורם של הדברים (סרט)|סיפורם של הדברים]] ומדגים את עקרון "רעל נכנס- רעל יוצא" ואת המניפולציות ש[[תאגידים בינלאומיים]] מבצעים מול צרכנים ומול דעת הקהל.

הסרט נוצר על ידי אנני לאונרד, (Annie Leonard) שגם מקריינת אותו. אנני עסקה בפעילות סביבתית במשך כ-20 שנה. הוא הוכן על ידי חברת האנימציה החברתית-סביבתית [http://www.freerangestudios.com freerange studios] שהכינה גם את "MeatRix" (על חוות תעשייתיות לגידול בעלי חיים לבשר ומזון מהחי) ו-Store-wars על [[הנדסה גנטית]].

בין הטענות המופיעות בסרט:
* אישה ממוצעת בארצות הברית משתמשת בכל יום במעל 20 מוצרי קוסמטיקה שונים- קרם גוף, שמפו, ליפסטיק, חומרי איפור , דיאורורנט ועוד.
* מוצרי הקוסמטיקה מכילים רעלים רבים, חלקם חומרים הידועים כ[[גורם מסרטן|חומרים מסרטנים]] וחלקם [[מתכות כבדות]]
* בין המוצרים המכילים רעלים רבים אפשר לציין מרכך שיער וקרם הבהרה לגוף
* במוצרי ליפסטיק רבים יש [[עופרת]]
* הבטיחות של חלק גדול מהחומרים שקיימים במוצרי הקוסמטיקה לא נבדקה מעולם. לא ידוע לנו ההשלכה שלהם על הגוף
* לא ידוע לנו מה ההשלכות של צירופים שונים של כימיקלים שמתערבבים בתוך הגוף שלנו.
* יש מבחר גדול במוצרי קוסמטיקה אבל הבחירה של הצרכן היא בין מוצרים בעלי תכונות כימיות דומות, הבחירה מה לשים על המדף היא של חברות ענק.
* הגוף של כל אחד מאיתנו כבר מכיל שאריות של חומרים רעילים כמו [[כספית]] ו[[עופרת]] אשר מצטברים בגוף. תינוקות מקבלים חומרים אלה מאימם.
* אין פיקוח של ה-FDA על התכולה של מוצרי קוסמטיקה
* מאז 1938 הממשלה האמריקאית פסלה 8 חומרים מתוך יותר מ-13,000
* התעשייה "מפקחת על עצמה" והתקן הוא התנדבותי
* אין חובה לסמן על מוצר את כל המרכיבים שלו
* לתוויות כמו "טבעי" "חומרים צמחיים" או "אורגני" אין משמעות משפטית - כך שכל אחד יכול לשים אותם על המוצרים שלו בלי שיהיה להם משמעות.

==חלופות==
הסרט מציין מספר חלופות להקלה על המצב הזה - האחת היא פניה ל[[כימיה ירוקה]] לפיתוח מוצרים בריאים. האחרת היא לאימוץ של מוצרי קומסטיקה לא רעילים כפי שחלק מהחברות מספקות. הסרט טוען כי סימון ברור ומחייב יותר של מוצרי קוסמטיקה ידגיש אילו מוצרים באמת רעילים ואילו לא. אפשרות פעולה נוספת היא חוק שיחייב את הFDA והרשויות להיות מעורבים יותר בשאלה איזה חומרים נכנסים לגוף, ולבצע פעילות כמו האיחוד האירופי שאסר על שימוש בעשרות חומרים - כעשר התעשייה מצייתת לחוקים ומתאימה את עצמה למצב החדש. העקרון שעל פיו צריך לפעול הוא [[עקרון הזהירות המקדימה]].
==ראו גם==
* [[משבר הרעלים]]

==קישורים חיצוניים==
* [http://storyofstuff.org/cosmetics אתר הסרט]
* [http://www.safecosmetics.org/ קוסמטיקה בטוחה] - אתר המרכז מידע ומאבקים ציבוריים בנושא

[[קטגוריה:סרטי תעודה]]
[[קטגוריה:בריאות]]
[[קטגוריה:זיהום]]
[[קטגוריה:מוצרים]]
[[קטגוריה:ניקיון]]