שינויים

נוספו 3,291 בתים ,  22:16, 28 ביולי 2009
דף חדש: '''עסקי התרופות''' או "תעשיית התרופות" מורכבת מהתאגידים שמפתחים, מייצרים ומשווקים תרופות במרשם. חלק מעסק...
'''עסקי התרופות''' או "תעשיית התרופות" מורכבת מהתאגידים שמפתחים, מייצרים ומשווקים תרופות במרשם. חלק מעסקי התרופות מורכב מייצור של תרופות ללא מרשם. חברות התרופות יכולות לעסוק בתרופות גנריות או בתרופות בעלות פטנט. הן כפופות למספר רב של חוקים וגם מעורבות בחקיקה של תקנות הנוגעות להוצאת פטנט, בחינה , אישור ושיווק של התרופות.

חברות התרופות מעורבות כיום בכל ההיבטים של רפואה ציבורית. החל ממימון מחקרים למחלות, עבור בהגדרת מהן מחלות, בשאלה איזה תרופות יכללו בסל הבריאות, בתהליכי הכשרה של רופאים ועוד.

האינטרס הכלכלי ארוך הטווח של חברות התרופות היא חברה שבה תרופות נצרכות על פני תקופות ארוכות. לרוב חברות התרופות יש תמריץ כלכלי נמוך למצוא את הסיבה היסודית לתחלואה במחלות קטלניות או באופן כללי לייצר טיפולים זולים וחד פעמיים למצבי תחלואה שונים.

==ביקורת==
גורמים שונים כמו אנשים הפועלים בתחומי רפואה הוליסטית, רפואה אלטרנטיבית, חוקרים בתחום השפעות התזונה, הסביבה והפעילות הגופנית על הבריאות טוענים כי חברות התרופות משפיעות על המערכות הציבוריות ובעיקר על הממסד הרפואי להתמקד בטיפול בסימפוטמים על פני זמן רב במקום במתן מענה זול יותר באבחון ובמניעה של בעיות יסוד.

סוג דומה של ביקורת נוגע לחשש מפני [[הפרטת המחקר הרפואי]], כך שתוצאות מחקרים רפואיים מוטות לכיוון שנוח לממן המחקר, וחסר מימון למחקר איכותי שעשוי למצוא טיפולים זולים, השפעות של הרגלי חיים וכו' במקום התרופות הנמכרות.

ביקורת אחרת באה מצד גורמי בריאות, גורמים הומניטריים וגופים הפועלים למען העולם העני. רוב התרופות המפותחות בעולם מיועדות לטיפול במחלות המפריעות לאזרחי העולם העשיר, כמו מחלות לב, ומאמץ קטן בהרבה ניתן לטיפול מחלות הקוטלות מיליונים במדינות העניות כמו איידס, מלריה, שלשול או כולרה.

==קישורים חיצוניים==
*[http://en.wikipedia.org/wiki/Pharmaceutical_industry תעשיית התרופות] בויקיפדיה האנגלית.
*[http://www.youtube.com/watch_popup?v=-5uVrbH9lME סרטון עם נאום ביקורת על חברות התרופות] מאת ד"ר ג'ון רנגן וירפן שעבד בחברת התרופות השוודית איליי ולילי

[[קטגוריה:בריאות]]
[[קטגוריה:תאגידים]]
[[קטגוריה:הפרטה]]