שינויים

אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
__NOTOC__{{הסדרים:חזור|2009}}
+
__NOTOC__
 +
{{הסדרים:חזור|2009}}
 +
{{הסדרים:חזור|קטגוריה בינוי ושיכון}}
 
== תקציר ==
 
== תקציר ==
 +
פירוק חברת פרזות בעקבות סכסוך כספי עם המדינה.
 +
* עמודים 201-202 בהצעת מדיניות 2009-2010
 
* {{החלטת ממשלה|190|פירוק חברת פרזות|2009|05}}
 
* {{החלטת ממשלה|190|פירוק חברת פרזות|2009|05}}
  −
== דברי הסבר ==
      
== סעיפים קשורים ==
 
== סעיפים קשורים ==
 +
* {{הסדרים|פירוק חברת פרזות}} – פירוק חברת פרזות, חברה ממשלתית עירונית לשיכון ירושלים בע"מ
 +
* {{הסדרים|ייעול המגזר הציבורי – חברות ממשלתיות}} – פירוק או הפרטת החברה לפיתוח מזרח ירושלים בע"מ, שיקמונה חברה ממשלתית עירונית לשיקום הדיור בחיפה בע"מ, ח.ל.ד חברה ממשלתית עירונית לשיקום דיור ופיתוח בע"מ, חלמיש חברה ממשלתית עירונית לדיור שיקום ולהתחדשות שכונות בת"א יפו בע"מ, אתרים בע"מ, אוצר מפעלי ים בע"מ והחברה לפיתוח יפו העתיקה בע"מ.
    
== כתבות מהעיתונות ==
 
== כתבות מהעיתונות ==
שורה 11: שורה 15:  
== ניתוחים והשפעות ==
 
== ניתוחים והשפעות ==
   −
{{חוק ההסדרים 2009}}
+
== דברי הסבר ==
 +
פרזות, חברה ממשלתית עירונית לשיכון ירושלים בע"מ (להלן – "'''החברה'''") הוקמה בשנת 1961. החברה הינה "חברה ממשלתית", כמשמע מונח זה בחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975 (להלן – "'''החוק'''"). עיסוקה העיקרי של החברה הוא באכלוס וניהול יחידות דיור ציבורי ובניהול בתי דיור מוגן בירושלים.
 +
 
 +
1. החברה מנהלת כיום 757 יחידות דיור ציבורי ו-7 בתי דיור מוגן המצויים בבעלות מלאה של המדינה.
 +
 
 +
2. 757 יחידות הדיור הציבורי מתחלקות ל-371 יחידות המוגדרות "דירות מנהליות" ול-383 יחידות המוגדרות "דירות בהשקעה". "דירות מנהליות" הן דירות בבעלות המדינה ואילו "דירות בהשקעה" הן דירות, אשר לגביהן הגיעו נציגי המדינה ונציגי החברה להסדר לפיו בעבור כל "דירה בהשקעה" שתימכר תעביר החברה למדינה 80% מהתמורה ויתרת 20% יופקדו בחשבון החברה כהלוואה שהמדינה העמידה לחברה.
 +
 
 +
3. לטענת המדינה, משנת 2000 לא מילאה החברה את חלקה בהסדר וכל הכספים בגין מכירת "דירות בהשקעה" הופקדו בחשבונה של החברה. אשר על כן, טוענת המדינה, בין היתר, לבעלות מלאה על הדירות הללו ולהשבת כל הכספים שלא הועברו אליה על ידי החברה ובכלל זה כספי ההלוואות שהועמדו לחברה. בעניין זה קיימת מחלוקת בין המדינה לחברה הטוענת כי היא, ולא המדינה, בעלת ה"דירות בהשקעה".
 +
 
 +
4. במהלך השנים האחרונות ניכרת מגמה ברורה של ירידה מתמדת בפעילות החברה כתוצאה מירידה בכמות הזמנות העבודה ממשרד הבינוי והשיכון. כמו כן, יציאת החברה במבצעי מכר דירות לתושבי ירושלים הזכאים לדיור ציבורי גרמו להפחתה במספר יחידות הדיור המנוהלות על ידיה ולהקטנת היקף הכנסות החברה משכר דירה. כתוצאה מהירידה בהיקף הכנסות החברה נרשם לחברה הפסד תפעולי שנתי של 2.5 מיליון ש"ח המוביל לשחיקה של יתרת המזומנים שברשות החברה. המקור העיקרי ליתרת המזומנים, המסתכמת בכ-130 מיליון ש"ח, הינו ממכירת יחידות הדיור הציבורי, כספים שרובם שייכים למדינה.
 +
 
 +
5. בנסיבות אלו ומטעמי יעילות וחיסכון מוצע לממשלה להביא לפירוק מרצון של החברה, במסגרתו יפעל המפרק שתמנה האספה הכללית של החברה, בין השאר, להעברת ניהול הדיור הציבורי וכל הקשור בכך וניהול הדיור המוגן לאחריות עמידר או עמיגור המתמחות בנושא: לעמידר 50,000 יחידות דיור ציבורי, מתוכן 3,000 בירושלים ומנוהלות על ידי הסניף הירושלמי של עמידר. בנוסף, יש לעמידר 46 בתי דיור מוגן בפריסה ארצית. חברת עמיגור מנהלת כ-13,000 יחידות דיור ציבורי בפריסה ארצית.
 +
 
 +
6. מוצע כי במסגרת הפירוק יועבר תפקיד אכלוס יחידות הדיור הציבורי בירושלים למחלקת האכלוס במחוז ירושלים של משרד הבינוי והשיכון.
 +
 
 +
7. בנוסף, מוצע להסמיך את רשות החברות הממשלתיות לפעול לחתימת הסכם בין המדינה לעיריית ירושלים, בין היתר, בנוגע לחלוקת עודפי הפירוק, ככל שיהיו, בין בעלי המניות בהתאם לחלוקה שתיקבע בהסכם.
 +
 
 +
{{חוק ההסדרים 2009|פירוק חברת פרזות}}
1,732

עריכות